Tesla’lar sesle kontrol edilecek

Sesle kontrol sistemleri giderek gelişiyor. İlk defa Apple ile hayatımıza giren kişisel asistan hizmeti, otomobillere girmeye başladı.

17 Ocak 2018 Çarşamba 07:00
Otomobil Haberleri

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla model 3 modelinin üretim sorunlarını hala aşabilmiş değil. Fakat Elon Musk, bu araçta olacakların müjdesini şimdiden vermeye başladı. Elon Musk’a Tüketici Elektroniği Fuarı’nda sesle kontrol sistemlerinin tanıtıldığını ve Tesla’da bu donanımın olup olmayacağını soran takipçisi beklediğinden daha net bir cevap aldı. Twite cevap veren Elon Musk, sesli kontrol sistemi ile neredeyse her şeyin kontrol edilebileceğini fakat yazılım ekibinin Model 3’ün fonksiyonelliğini arttırmak için çalışmalar yaptığını daha sonra da bu çalışmalara başlayacaklarını ekledi.
 
Elon Musk, yeni sesli kontrol sistemi ile ilgili ayrıntı vermedi. Ancak bu yıl olan Tüketici Elektroniği Fuarı’nda gördüğümüz üzere, otomobil üreticileri ve teknoloji şirketleri, otomobillerde kişisel asistan çalışmalarını sergiledi. Bunlardan en dikkat çekeni ise Hyundai’nin Google Asistan Hizmetlerini Android Auto ile birlikte sunması ve bu sayede klima kontrollerine kadar birçok işlevi bu asistan sayesinde yapabilmenizi sağlamasıydı.
 
Tesla’nın ise buna benzer kendine özel bir yazılım yapacağı düşünülüyor. Tesla yakın zamanda navigasyon için de bir güncelleme yayınlayacak. Bu sayede daha iyi navigasyon sistemi sunacak.