AK Parti Sözcüsü Çelik: Bahçeli'nin kullandığı ifadeler nezakete uygun değil

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik soruları cevapladı. AK Parti Sözcüsü Çelik, "Bahçeli'nin kullandığı ifadeler nezakete uygun değil. Cumhurbaşkanımıza saygı AK Parti'nin kırmızı çizgisidir" dedi.

22 Ekim 2018 Pazartesi 07:00
Politika Haberleri


AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in konuşmasından bazı satırbaşları:

"Cumhurbaşkanımız 'uyuşturucu satıcılarına geçit verilemeyeceğini' söylemek istemektedir. Bu kadar açık konuşan dünyada başka bir lider yoktur. Söyleyeceğini zaten açık bir şekilde söylüyor"

"Bahçeli'nin kullandığı ifadeler nezakete uygun bir yaklaşım olmamıştır"

"Cumhurbaşkanımıza saygı, AK Parti ve milletimizin kırmızı çizgisidir. Bizim tarafımızdan MHP camiasına dönük incitici bir ifade sarf edilmemiştir"

"Küçük polemiklere kurban edilemeyecek kadar kıymetli bir ittifak olduğunu düşünüyoruz. Bu yüzden bizim tarafımızdan incitici hiçbir ifade kullanılmamıştır"

"Bundan sonrasında bu konulara hassasiyet gösterilmesini diliyoruz. İletişim kanalı her zaman açıktır"

"Cumhurbaşkanımız, MHP'yi kast etseydi MHP derdi zaten. 'Birileri' derken uyuşturucu satıcılarının birer kurban olduğuna dair bize gelen talepler kast edilmiştir"

"2 ayrı siyasi partiyiz biz. Her konuda anlaşma olmayabilir. Her siyasi tartışmada anlaşacağız diye bir şey yok. Anlaşamadığımız zaman ittifak ortadan kalkacak diye bir şey de yok"

"Biz, Cumhur İttifakı'nın kıymetinin altını bir kez daha çiziyoruz"

"[Andımız kararı] Danıştay'ın yerindelik denetimi yapması uygun değildir"

"Yürütmenin takdir yetkisini yok saydığı gibi bizzat kendisi kullanmıştır. Yasayı ve anayasayı alenen çiğnemiştir"

"Yargı için yanlış bir yaklaşımdır. Hükümetin alanına girmek gibi yanlış bir geleneğin, kötü bir uygulamanın yeniden hortlatılması anlamına gelir"

"Bu meselenin milli kimlik tartışmasına dönüştürülmesi, Danıştay'ın ilgili dairesinin ortaya koyduğu vesayet anlayışının örtülmesi ya da ıskalanması anlamına gelir"

"Milli kimlik dışlayıcı değil, bütünleştirici olmalıdır. Etnik kökeni ne olursa olsun bütün vatandaşlarımız 'Türk milleti' kavramının içindedir"

"Hukuk dışı vatanseverlik olmaz. Türkiye Cumhuriyeti'nin bekası hukuk içerisinde korunur"

"Bekir Bozdağ kardeşimiz bu ülkeye büyük hizmetler vermiştir. Etnik kimliği yöneltilerek suçlanması asla kabul etmeyeceğimiz bir suçlamadır"