Askerler bir anda karşımıza çıktılar

Giresun’da kaçarak canlarını zor kurtaran teröristlerin yaşadıkları panik telsiz konuşmalarına yansıdı: Bir anda hayalet gibi karşımıza çıktılar, ne olduğunu anlamadık ayakkabılarımızı dahi giyemeden kaçtık!

16 Eylül 2018 Pazar 07:00
Politika Haberleri


Dağları, ovaları teröristlere dar eden güvenlik güçleri, Karadeniz’e sızan PKK’lıların peşini bir an olsun bırakmıyor. Polis Özel Harekat timlerinin de destek verdiği Jandarma Özel Operasyon timlerinin önceki gün Giresun sorumlusu Çiyager kod adlı Serdar Bekmez’i etkisiz hale getirdiği baskının ardından kaçan iki terörist için başlattığı operasyon devam ediyor. Kaçan teröristlerin yaşadıkları panik ve şaşkınlık Kandil ile yaptıkları telsiz konuşmalarına da yansıdı. Teröristlerin “Bir anda hayalet gibi karşımıza çıktılar, ne olduğunu anlamadık ayakkabılarımızı dahi giyemeden kaçtık, Ciyager de öldü” dedikleri belirlendi. 

Karadeniz kırsalında son yıllarda güvenlik güçlerinin insansız hava aracı destekli operasyonlarıyla büyük darbe yiyen örgütün 22 kişilik sözde ‘Karadeniz Açılım Grubu’nun etkisiz hale getirilmesinin ardından, Tunceli üzerinden 8 kişilik yeni bir terörist grubunun daha bölgeye takviye olarak gönderildiği öğrenildi. 3’erli ve 2’li gruba ayrılan teröristlerden bir grubun Giresun kırsalına ulaştığı, İHA’ların ve güvenlik güçlerinin yoğun operasyonlarından dolayı da rahat hareket edemedikleri, bu nedenle foto kapanlara da yakalanmamak için alternatif yol bulamadıklarından bulundukları ormanlık alanda sıkıştıkları belirlendi. Güllüce Köyü’nden erzak hırsızlığı ihbarı üzerine Jandarma Özel Operasyon (JÖPER) timi ile gönüllü güvenlik korucuları, operasyon birliklerine takviye amacıyla bölgeye sevk edilmiş, iz takibi neticesi köy kırsalında 3 teröristle sıcak temas sağlanmış, çıkan çatışmada bir terörist etkisiz hale getirilmişti. Etkisiz hale getirilen teröristin üzerinde silah ve bir kilogram patlayıcı ile olay yerinde yaşam malzemeleri ele geçirilmişti. Olay yerinde ayrıca bir iş yerinden çalınmış ve bir kısmı pişirilmiş kuzu eti de bulunmuştu. Yağlıdere İlçesi Güllüce Köyü’nde ölü ele geçirilen Serdar Bekmez’in bölgeye bir süre önce giriş yaptığı ve grup lideri olduğu belirlendi. Uzun süredir bölücü terör örgütünde bulunan “Çiyager” kod adlı “Serdar Bekmez”in 2008 yılında Aktütün Karakolu’na teröristlerce yapılan silahlı saldırıda yer aldığı da belirtildi. Bekmez’in 300 bin lira ödüllü gri listede yer aldığı bildirildi. 

KÜFLÜ EKMEĞE MUHTAÇLAR 

Teröristlerin hırsızlık yapıp et çaldıkları kasabın çalışanı Murat Çınar “Dükkanı kontrol ettiğimde çekmece açılmamıştı. Sıradan bir hırsızlık gibi değildi öyle olsa parayı alırlardı ama onlar küflenmiş ekmeğe kadar almışlar. Dolaptaki 4 bütün bir de yarım kesilmiş kuzumuz alınmıştı.”