Emekli Tuğamiral Roidis: Türkiye'nin sahip oldukları Rafale'den daha önemli

Yunanistan'ın Fransa'dan teslim aldığı Rafale savaş uçaklarına dair şüphelerini dile getiren Yunan Tuğamiral, "Yunanistan'ın satın aldığı pahalı silah sistemleri değil, Türkiye'nin sahip olduğu uzun yılların derinliklerinde genel, çok yönlü ve iyi biçimlendirilmiş bir strateji önemlidir" ifadelerini kullandı.

21 Ocak 2022 Cuma 11:43
Politika Haberleri

Star.com.tr



Yunanistan Bağımsız Emekli Silahlı Kuvvetler Birliği (AN.E.AED) Başkanı emekli Tuğamiral Giorgos Roidis, Yunanistan'ın Fransa'dan sipariş ettiği Rafale tipi savaş uçaklarının ilk teslimatının yapılmasının ardından önemli değerlendirmelerde bulundu.

YUNAN KOMUTANIN RAFALE ŞÜPHESİ!

Yabancı basına konuşan Yunan Tuğamiral, "İlk Rafale savaş uçakları Yunanistan'a gelmiş olabilir, ancak bunlar Yunanistan'ı Türkiye'ye karşı koruyabileceği şüpheli" dedi.

"ÖNEMLİ OLAN TÜRKİYE'NİN SAHİP OLDUĞU STRATEJİ"

Roidis, "Herkes zayıflayan bir Türkiye'den bahsediyor. Ama gerçek şu ki, Balkanlar'da gücünü kaybetmiyor. Bu nedenle Yunanistan'ın satın aldığı pahalı silah sistemleri değil, Türkiye'nin sahip olduğu uzun yılların derinliklerinde genel, çok yönlü ve iyi biçimlendirilmiş bir strateji önemlidir" ifadelerini kullandı.

"ABD, TÜRKİYE'NİN F-16 TALEBİNİ ONAYLAYABİLİR"

Diplomatik kaynaklara işaret eden Yunan tuğamiral, ABD'nin Türkiye'nin F-16 savaş uçağı alım talebini onaylayabileceğini ifade etti.