Kılıçdaroğlu hariç herkes aday oluyor

CHP, 24 Haziran'da yapılacak erken seçimler için adayını seçemiyor. Kulislerde Abdullah Gül'ün yanı sıra birçok CHP'li isim konuşulurken, Öztürk Yılmaz ve Didem Engin'den sonra Muharrem İnce de adaylığını ilan etti.

26 Nisan 2018 Perşembe 07:00
Politika Haberleri

star.com.tr


24 Haziran seçimleri için bir türlü adayını belirleyemeyen CHP'de sular durulmuyor. Adaylık için Abdullah Gül isminin geçmesi CHP'lileri çileden çıkarırken, Özgür Özel ''Yok öyle bir şey'' diyerek isyan etmiş, Muharrem İnce de ''Gül'e oy vereceğime Erdoğan'a oy veririm'' demişti.
 
Kemal Kılıçdaroğlu, seçimi kaybederse, vekillik ve genel başkanlık koltuğundan da olacağı korkusuyla adaylıktan uzak durunca, CHP içinden adaylık sesleri yükselmeye başladı.
 
15 VEKİLİ GÖNDERDİ, AKŞENER ADAYLIĞINI AÇIKLADI
 
Kemal Kılıçdaroğlu'nun zoruyla, 15 CHP'li milletvekili gözyaşları içinde partisinden ayrılarak İYİ Parti'ye geçti. Kılıçdaroğlu'nun ortak aday için destek planı, Meral Akşener'in adaylığını açıklamasıyla suya düştü.
 
Her fırsatta meydan okuyan Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçime girmekten kaçması, seçime 2 aydan daha az bir süre kala CHP için her gün başka bir isimden bahsedilmesine yol açıyor.
 
ÖNCE MUHASEBESİ KENAN, SONRA DİDEM ENGİN...
 
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, erken seçim kararının hemen ardından, ''Eğer Genel Başkanımız aday olmazsa, ben Cumhurbaşkanlığı için adayım'' dedi. Başta CHP'den olmak üzere birçok çevreden tepki çeken Yılmaz bir sonraki açıklamasında ''Beni fütursuzca ve ciddiyetsiz bir şekilde eleştiren marjinal çevrelerin bu kararım üzerinde hiç bir kıymeti harbiyesi yok. Seçimi alacağıma inancım sonsuz.'' dedi.
 
Yılmaz'ın cumhurbaşkanlığı adaylığı açıklamalarının akabinde CHP İstanbul Milletvekili Didem Engin tarafından da cumhurbaşkanlığı adayı olacağı duyuruldu.
 
İNCE DE KOLLARI SIVADI
 
Kulislerde CHP cumhurbaşkanlığı adaylığı için Abdullah Gül isminin adının dolaşmasıyla çılgına dönen Yalova Milletvekili Muharrem İnce, ''Gül'e oy vereceğime, Erdoğan'a oy veririm.'' dedi. Kılıçdaroğlu ile girdiği genel başkanlık seçimini kaybeden Muharrem İnce, cumhurbaşkanlığı adaylığı için açıklamalarda bulundu. Hürriyet Gazetesi Yazarı Ahmet Hakan'la görüşen İnce, adeta mini bir seçim manifestosu açıklayarak, ''Adayım... Kazanacağıma inanıyorum'' dedi.
 
CHP seçmeninin kafası iyiden iyiye karışmışken, CHP'de çok fazla isim konuşulmasına rağmen aday bir türlü belirlenemiyor.