Beşiktaş Kanadalı futbolcu Alphonso Davies'i takibe aldı

Kadroyu gençleştirmek isteyen Siyah-Beyazlılar, Whitecaps forması giyen Kanadalı Alphonso Davies'i gündemine aldı. Aralık ayında serbest kalacak oyuncu ile ön protokol imzalamak isteyen Beşiktaş, iki Kanadalı oyuncusunu devreye soktu.

11 Haziran 2018 Pazartesi 07:00
Spor Haberleri


YEREL BASIN DUYURDU

■ BEŞİKTAŞ, Atiba Hutchinson ve Cyle Larin’den sonra üçüncü bir Kanadalı için harekete geçti. Kadroyu daha da gençleştirmek isteyen Siyah-Beyazlılar’ın MLS ekiplerinden Vancouver Whitecaps forması giyen Alphonso Davies'i gündemine aldığı iddia edildi. Vancouver'ın yerel medya organlarından olan Daily Hive'da yer alan haberde Beşiktaş'ın, bu sezon sergilediği performansla adından sıkça söz ettiren 17 yaşındaki kanat oyuncusuyla ilgilendiği belirtildi.

KASIM’DA 18’İNE GİRECEK

■ SOL açığın yanı sıra forvet arkası ve sağ açıkta da görev yapabilen ve geleceğin yıldız adaylarından gösterilen Davies için Atiba ve Larin’in devreye sokuldu. İki Beşiktaşlı oyuncun da övgüyle bahsettiği genç oyuncunun Whitecaps ile olan sözleşmesi Aralık ayında sona erecek. 2 Kasım’da 18 yaşını dolduracak olan Davies, FIFA kuralları gereği bu tarihten sonra transfer olabilecek. Bu nedenle ön protokol imzalamak isteyen Siyah-Beyazlılar, Davies’in ailesi ile görüşmelere başladı.

AVRUPA’NIN DEVLERİ DE TAKİPTE

■ 2000 Gana doğumlu, Liberya asıllı Kanadalı hücum oyuncusu, 16 yaşından bu yana Whitecaps'in as takımında forma giyiyor. Kulübün teknik direktörü Carl Robinson, genç yıldızın durumuyla ilgili, “Çok ciddi bir potansiyeli var. Ama size bu kulüpte 10 yıl kalacağının garantisini veremem. Manchester United, Liverpool, Arsenal, Chelsea... Hepsi onu takip ediyor” ifadelerini kullandı. 2018 yılında MLS'de Whitecaps formasıyla 16 maça çıkıp 2 gol attı, 5 de asist yaptı.

(Gunes)