Maç sonucu: Fatih Karagümrük 2-0 Medipol Başakşehir

Süper Lig'in 3. haftasının açılış maçında Fatih Karagümrük evinde Medipol Başakşehir'i ağırladı. Başakşehir'in 10 kişi kaldığı maçta Karagümrük 2-0'lık skorla 3 puanı alırken maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu.

25 Eylül 2020 Cuma 18:52
Spor Haberleri





Süper Lig'de 3. haftanın açılış maçında son şampiyon Başakşehir, deplasmanda ligin yeni ekiplerinden Karagümrük ile karşı karşıya geldi. Olimpiyat Stadı'nda oynanan mücadeleyi Karagümrük 2-0'lık skorla kazandı ve Başakşehir 3'de 0 yaptı!

Başakşehir'e galibiyeti getiren goller, 47. dakikada Beşiktaş'tan transfer edilen Enzo Roco ve 90. dakikada Sabo'dan geldi. Öte yandan deplasman ekibinde İrfan Can Kahveci, 69 ve 82. dakikalarda gördüğü sarı kartların ardından kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Bu sonucun ardından Karagümrük 2 galibiyet ve 1 beraberlikle puanını 7 yaparken, Başakşehir ise hiç beklemediğ bir sezon başlangıcıyla 3'te 0 yaptı ve puansız kaldı.

Süper Lig'in 4. haftasında Başakşehir evinde Göztepe'yi konuk edecek, Karagümrük ise Fenerbahçe deplasmanına konuk olacak.

SÜPER LİG'DE İLK KEZ

Başakşehir ve Karagümrük, Süper Lig'de ilk kez karşı karşıya geldi. İki ekip daha önce TFF 1. Lig, Türkiye Kupası ve hazırlık maçlarında karşı karşıya gelmişti. Oynanan toplam 10 maçta Başakşehir'in 7'ye 2'lik üstünlüğü var.

BAŞAKŞEHİR 9 YIL SONRA YAŞADI

Geçen sezon şampiyonluğunu ilan ettiği Kayserispor maçından bu yana Süper Lig'de oynadığı üç karşılaşmayı da kaybeden Başakşehir'in, 2011/12 sezonundan bu yana ilk kez üst üste 4 yenilgi aldı.

MAÇTAN DAKİKALAR

7' Başakşehir'de kaleci Mert'in uzun pasını kontrol eden Crivelli'nin ceza sahasının sağ çaprazından çektiği şutunu kaleci Viviano kurtardı.

15' Visca'nın kullandığı serbest vuruş kaleci Viviano'nun kucağında kaldı.

20' Başakşehir'de Visca'nın sağ kanattan yerden ortaladığı topa yakın direkte Crivelli vurdu, şutu savunmadan geri döndü.

27' Ndao'nun ceza sahasının sağ çaprazından çektiği şut uzak köşeden dışarı çıktı.

34' Başakşehir'de İrfan Can'ın ceza sahası dışından çektiği şut yandan auta gitti.

45' ilk yarı sonucu: F. Karagümrük 0-0 M. Başakşehir

İKİNCİ YARI

47.dakikada Karagümrük sol kanattan köşe vuruşu kullandı. Kullanılan köşe vuruşunda arka direğe sektirilen topu Enzo Roco ağlara yolladı. 1-0

50.dakikada Hasan Ali'nin sol kanattan yaptığı ortasına Demba Ba kafayı vurdu, şutu direk dibinden dışarı gitti.

65' Visca'nın kullandığı köşe vuruşunu savunmada Biglia uzaklaştırdı.

70' Başakşehir'de Edin Visca'nın yerine Danijel Aleksic oyuna girdi.

82' İrfan Can Kahveci kaybettiği topun ardından rakibine yaptığı faul ile ikinci sarıdan kırmızı kart görerek oyun dışı kaldı.

90.dakikada Ndao'nun pasıyla ceza sahasının sağ çaprazında topla buluşan Sabo'nun uzak köşeye vuruşu direğe de çarpıp ağları havalandırdı.

Maç sonucu: F. Karagümrük 2-0 M. Başakşehir