Emre Belözoğlu'ndan Beşiktaş taraftarına tepki! ''Bizim de ailemiz, annemiz var''

Başakşehir Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, 2-0 kaybettikleri maçın ardından yaptığı açıklamada siyah-beyazlı taraftarlara tepki gösterdi.

12 Mart 2023 Pazar 21:43
Spor Haberleri





Süper Lig'in 25. haftasında sahasında Beşiktaş'a 2-0 yenilen Başakşehir'de Emre Belözoğlu, maçın ardından çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Maçın 8 dakikalık duraklama bölümünde Başakşehir Teknik Direktörü Emre Belözoğlu ve tribünler arasında gerginlik yaşandı. Belözoğlu, karşılaşma sonrasında yaptığı açıklamalarda bu konu hakkında konuştu.

İşte Emre Belözoğlu'nun açıklamaları:

"BEŞİKTAŞ TARAFTARINA YAKIŞMIYOR"

"Beşiktaş büyük bir camia. Beşiktaş taraftarına yakışmıyor, bizim de ailemiz, annemiz var. Kendilerine yakıştırıyorlar, yakışmıyor. Tertemiz bir annem, eşim var. Beşiktaş'a gönül verenler hassaslardır, yakışmadı. Teknik adam olarak ilk defa Beşiktaş'a kaybettim."

"TERBİYESİZLİĞİMİZ OLMADI"

"Bizim öyle bir terbiyesizliğimiz olmadı. Buraya gelenler, ahlaktan ve çok ağır olacak belki ama haysiyetten yoksun. Bu tavırla olmaz. Beşiktaş'ı ve Şenol Hoca'yı tebrik ederim. Söyleyebileceğim şey bu."

BASIN TOPLANTISI

Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynanan karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Emre Belözoğlu, "Oyunun başı itibarıyla bence iyi başladığımız, devamında da oyunun bize döneceği anlarda çok basit bir bireysel hata yaptık. Beşiktaş'ın oyuncu kalitesi var, bizden daha kaliteli oyunculara sahipler. Attıkları ilk şut gol oldu. Ondan sonra oyuna dönmeye çalıştık, iyi işlerimiz de vardı. Ondan sonra 10 kişi kaldık. Beşiktaş'a karşı 10 kişi kalmak kolay değil. İki gün önce zorlu hava ve saha şartlarından buraya geldik. Beklentim bizim için çok önemli hedef olan çarşamba gününe bunun yansımaması. Oyuncularım elinden geldiğince mücadele ettiler. 11'e 11 olsa bekli başka bir maç olabilirdi diye düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Belözoğlu, Adnan Januzaj'ın gördüğü kırmızı kart hakkında ise, "Mete Kalkavan üzerinde değerlendirme yapmak istemiyorum, oyunun içinde kalmak istiyorum. Kırmızı kart pozisyonu, verilebilir de verilmeyebilir de. Kaydıktan sonra ayağını kaldırıyor, başka açıdan baktığınızda mecbur kalıyor gibi... 10 kişi kalmasaydık, ilk yarıda bu kadar basit gol yemeseydik, maç daha farklı bir senaryayo gidiyor diye hissettim. Oyuncuların bunu anlaması gerekiyor. Başakşehir hedefleri olan bir kulüp, her oyuncunun buraya gelirken bunu hissetmesi gerek. Adnan'ın isteyerek yaptığını düşünmüyorum ama oyunun gidişatı lehimizeydi. Kırmızı kart özelinde çok konuşmak istemiyorum. Arada bir pozisyon." açıklamasında bulundu.

Emre Belözoğlu, "Süper Lig'de play-off oynanması yönünde konuşmalar yapılıyor. Sizin düşünceniz nedir?" sorusuna, "Doğru olduğunu düşünmüyorum." yanıtını verdi.

"ŞEREF İSTİYORLARSA BİZDE FAZLASIYLA VAR"

Emre Belözoğlu, Beşiktaş taraftarının kendisine yönelik küfürlü tezahüratına tepki göstererek şöyle konuştu:

Kızlarım vardı, ne yazık ki eşim kızlarımı getirdi bu maça. Çocuklarım ne yazık ki 35-40 dakika bana edilen küfürleri dinlediler. 8 yaşında ve 5 yaşında kızlarım var. Beşiktaş taraftarı özünde benim de tanıdığım çok dostum arkadaşım var, bu değerlere sahip. Hele hele daha 1 ay önce ülkenin yüz yıllar sonra yaşadığı en büyük felakatin akabinde 35-40 dakika Emre Belözoğlu'na küfür ediyorsa o nasip işidir, haysiyet de nasip işidir. İnsanlık da nasip işidir. Ne insanlıktan ne de haysiyetten nasibini aldığını düşünmüyorum. Ondan dolayı hanımdan kızlarımı götürmesini istedim. Bir tane annem var, babamdan başka kimsenin elini tutmamış, eşim var benden önce kimsenin elini tutmamış. Şeref istiyorlarsa bizde fazlasıyla var. Çok gündeme getiriyorlar ya. Önce dönüp kendilerine baksınlar. Ben bundan fazlasıyla nasiplendiğimi düşünüyorum. Anneme rahatça küfür eden herkes evlerine gittiklerinde de annelerinin ellerinden öpmesini istiyorum, benim adıma. Çünkü anneler en değerli varlıktır.