Galatasaray Kolombiyalı sol bek Frank Fabra'yı gözüne kestirdi

Sol bek arayışlarına devam eden Galatasaray, Boca Juniors'ta oynayan Frank Fabra ismini gündemine aldı.

16 Ocak 2018 Salı 07:00
Spor Haberleri

StarSpor - Levent GÜLTEKİN



Asamoah, Aziz Behich, Evra, Junior Tavares gibi tecrübeli futbolcuları gündemine alan Galatasaray’da asıl hedefin Boca Juniors’ta top koşturan Frank Fabra olduğu ortaya çıktı. Trabzonspor’dan ayrılarak Arjantin devine imza atan Emmanuel Mas’ın gelişiyle transferine onay verilen Fabra’nın sarı kırmızılı kulübe yakın olduğu öğrenilirken, scout ekibinin onayıyla birlikte tecrübeli teknik adam Fatih Terim’in de Kolombiyalı oyuncuyu çok istediği belirtildi.

16 KEZ KOLOMBİYA MİLLİ TAKIMINA SEÇİLDİ

Güçlü fiziği ve tekniğiyle Arjantin’de ‘Fabradona’ lakabı alan Frank Fabra 2,5 yıldır Boca Juniors’ta forma giyerken, oyuncun istikrarlı yapısı ve tecrübesi Galatasaray’ın iştahını kabartmış durumda. 2016 yılında Medellin kulübünden 1,4 milyon Euro karşılığında transfer edilen Fabra bu sezon 12 maçta forma giyerken, Kolombiya Milli Takım hocası Pekerman’ın 26 yaşındaki sol beke şans vermesi Frank Fabra’nın piyasa değerini bir kat daha artırıyor.

Transfermark’ta 4,5 milyon Euro değer biçilen Frank Fabra bu sezon 12 maçta 1 gol 2 asist yaparken, Galatasaray’ın bu transfer için Boca Juniors’a 2 milyon Euro teklif edeceği tahmin ediliyor.