TFF’de en güçlü aday Özdemir

1 Haziran’da yeni başkanını seçecek olan Futbol Federasyonu’nda mevcut başkanvekili ve Fenerli eski yöneticinin ismi ön plana çıktı. Yarıştaki diğer isimler ise Yardımcı ve Gümüşdağ.

13 Mart 2019 Çarşamba 07:00
Spor Haberleri

StarSpor



YILDIRIM Demirören’in istifasının ardından gözler Futbol Federasyonu’nun 1 Haziran’da yapılacak genel kuruluna çevrildi. Demirören sonrası Hüsnü Güreli’nin vekaleten yürüttüğü TFF başkanlığı koltuğunun yeni sahibi yapılacak kongrede belli olacak. Şu anda resmi olarak adaylık açıklaması olmasa da bazı isimler başkanlık için konuşuluyor. Bu adaylar arasında son dönemde Nihat Özdemir’in ismi öne çıktı.

Fenerbahçe’de uzun dönem yöneticilik yapan Özdemir, mevcut Futbol Federasyonu yönetiminde başkanvekilliği, İcra Kurulu üyeliği ile Tesisler ve Yatırımlar sorumluluğunu görevini yürütüyor. Özdemir’in başkanlık için iddialı olduğu ve adaylığını kısa süre sonra açıklayacağı belirtiliyor. Özdemir dışında, mevcut yönetimde başkanvekilliği ve icra kurulu üyeliği yapan, aynı zamanda UEFA yönetiminde yer alan Servet Yardımcı ile Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ’ın da yarışa girmesi bekleniyor. İsmi geçen Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ile F.Bahçe eski Başkanı Aziz Yıldırım ise aday olmayacağını açıklamıştı.