Doğalgaz, elektrik ve su aboneliği e devlet üzerinden nasıl yapılır? (E devlet abonelik başvuru işlemi)

Elektrik, doğalgaz ve GSM abonelikleri artık e-Devlet üzerinden yapılabilecek. E-devlet abonelik uygulaması bugün itibariyle başladı. Bundan böyle elektrik, su, doğal gaz gibi abonelikler e-Devlet üzerinden yapılacak. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi’nin koordinasyonunda, Ticaret Bakanlığı ile yapılan proje ile vatandaşlar bugünden itibaren abonelikler için şubelere gitmek durumunda kalmayacak. Peki e-Devlet elektrik, su, doğalgaz abonelik başvurusu nasıl yapılacak?

19 Şubat 2019 Salı 07:00
Teknoloji Haberleri


 

 

E Devlet abonelik uygulamasının başlamasıyla birlikte internet aramalarında; elektrik, su, doğal gaz abonelik başvurusunun nasıl yapılacağı araştırıldı. Söz konusu konuyla ilgili Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi’nin koordinasyonunda, Ticaret Bakanlığı ile yapılan proje ile vatandaşlar bugünden itibaren abonelikler için şubelere gitmek durumunda kalmayacağı belirtildi. İşte Elektrik, su, doğalgaz ve GSM e Devlet abonelik işlemleri…

Elektrik, su ve doğalgaz abonelik başvurusu artık internet üzerinden yapılabilecek. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi tarafından koordine edilen ve Ticaret Bakanlığı tarafından uygulamaya dökülen projeyle birlikte artık vatandaşlar elektrik, su, doğalgaz başvuruları için kamu kurumlarına gitmek zorunda kalmayacak. İnternet üzerinden elektrik su ve doğalgaz başvurusu için belirtilen süreç 18 Şubat Pazartesi günü başladı. Entegrasyon işlemlerinin yıl sonuna kadar devam edeceği abonelik işlemleri, tek şifre ile gerçekleştirilebilecek. Vatandaşların çok daha pratik bir şekilde kamu işlemlerini internet üzerinden daha güvenli biçimde yapabilmesine yardımcı oluyor.

Sanal platform üzerinde yer alan kamu hizmetleri dünya genelinde oldukça etkin bir rol üstleniyor.

E DEVLET ABONELİK UYGULAMASI BAŞLADI

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi’nin koordinasyonunda, Ticaret Bakanlığı ile yapılan proje ile vatandaşlar bugünden itibaren abonelikler için şubelere gitmek durumunda kalmayacak. Bundan böyle elektrik, su, doğal gaz gibi abonelikler e-Devlet üzerinden yapılabilecek.

-Devlet'te beklenen gün geldi. Milyonlarca vatandaşın işlemlerini dijital ortamdan yapmasını sağlayan e-Devlet, bugün yeni bir hizmeti devreye alıyor. Bugün hayata geçecek uygulama ile vatandaşlar artık elektrik, doğalgaz, su ve telekom aboneliklerini e-Devlet üzerinden de yapabilecek. Vatandaşın artık su, doğalgaz, elektrik ve telekom abonelikleri ile ilgili şubelere gitmesi gerekmeyecek.

Proje ile vatandaşların abonelik işlemleri için şubelere gitmesinin önüne geçecek. Sistem, vatandaşların abonelik işlemlerini internet üzerinden iptal etmelerini mümkün kılacak. İşlemleri şubelerden yapmaya devam etmek isteyen vatandaşlar bu şekilde işlem yapmaya devam edebilecek.

Dijital Dönüşüm Ofisi de uygulamanın bugün itibarıyla başladığı internet sitesinden duyurulmuştu.

Açıklama şöyle:

“Yakında diğer abonelikleri de uygulamaya dahil ederek, milletimize yakışır şekilde dijitalleşmeyi ülkemizin her hanesine ulaştırmaya devam edeceğiz. Dijital Dönüşüm Ofisi olarak koordine ettiğimiz ve Ticaret Bakanlığımızın çıkarmış olduğu mesafeli satış mevzuatı ve diğer yönetmeliklerde yapılan düzenlemelerle vatandaşımız artık elektrik, doğal gaz, su ve Türk Telekom aboneliklerini e-devlet üzerinden yapabilecekler”

BÜROKRASİ BİTİYOR

2019 sonuna kadar e-Devlet entegrasyon çalışmalarının Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi’nin koordinasyonunda tüm bakanlık ve kurumlarda tamamlanması da planlanıyor. e-Devlet üzerinden işlem yapmak için PTT ofislerinden şifre alınması gerekiyor. e-Devlet ile bürokrasinin sıfıra inmesi amaçlanıyor.

ELEKTRİK, SU, DOĞALGAZ BAŞVURUSU E-DEVLET ÜZERİNDEN YAPILABİLECEK Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi’nin koordinasyonunda, Ticaret Bakanlığı ile yapılan proje ile vatandaşlar bugünden itibaren abonelikler için şubelere gitmek durumunda kalmayacak.

Yeni sistem ile vatandaşlar aboneliklerini de e-devlet üzerinden sonlandırabilecek. E-devlet üzerinden işlem yapamayan vatandaşlar ise ilgili noktaya giderek aboneliğini yüz yüze yapabilecek. Proje ile “obez devletten” kurtulmak ve bürokrasinin sıfıra inmesi amaçlanıyor.

2019 sonuna kadar e-Devlet entegrasyon çalışmalarının Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi’nin koordinasyonunda tüm bakanlık ve kurumlarda tamamlanması da planlanıyor. Dijital Dönüşüm Ofisi de uygulamanın yarın başlayacağını internet sitesinden duyurarak, “Yakında diğer abonelikleri de uygulamaya dahil ederek, milletimize yakışır şekilde dijitalleşmeyi ülkemizin her hanesine ulaştırmaya devam edeceğiz. Dijital Dönüşüm Ofisi olarak koordine ettiğimiz ve Ticaret Bakanlığımızın çıkarmış olduğu mesafeli satış mevzuatı ve diğer yönetmeliklerde yapılan düzenlemelerle vatandaşımız artık elektrik, doğalgaz, su ve Türk Telekom aboneliklerini e-devlet üzerinden yapabilecekler” açıklamasını yaptı.

Amaçlarının vatandaşın işini kolaylaştırmak, kamunun iş yükünü hafifletmek olduğuna değinen Fuat Oktay, "Vatandaşlarımızın en çok vaktini alan işlemlerden birisi de abonelik işlemleri. Bu konuya özellikle önem veriyoruz. Bir süredir bu alanda önemli bir çalışma yürütüyoruz. Mart ayı itibarıyla elektrik, doğalgaz ve GSM operatörlerine abonelik işlemleri e-devlet üzerinden yapılmaya başlanacak. Aynı şekilde aboneliklerin sona erdirilmesi de sistem üzerinden yapılacak. Bu konuda mevzuat değişikliklerine ihtiyaç var. Değişikliklerin tamamlanmasıyla bu hizmet verilecek. e-Devlet üzerinden işlem yapamayan vatandaşlarımız ise ilgili noktaya giderek aboneliğini yüz yüze yapabilecek." ifadelerini kullandı.

SIFIR BELGE HEDEFİ

Devlet olarak vatandaşın beyanını esas alan, belgesiz ve hızlı hizmet sunumuna odaklandıklarına işaret eden Oktay, şunları kaydetti: "Dijital dönüşümle birlikte kamunun ürettiği ve tuttuğu hiçbir bilgiyi, belge olarak vatandaşımızdan talep etmeden sadece vatandaşımızın beyanını esas alarak hizmet vereceğiz. Bu kapsamda özellikle kurumlar arası verinin paylaşılmasına yönelik süreçleri belirleyerek gerekli hukuki altyapının oluşturulmasına yönelik çalışmalara da başlamış bulunmaktayız. Sistemi akıllılaştırarak, kamunun önemli ölçüde tasarruf etmesinin önünü açacağız. Bunlar için de öncelikle kamudaki sistemlerin birbirleriyle tam olarak entegrasyonunu tamamlayıp, yapay zeka dahil ileri teknolojileri etkili bir şekilde uygulayacağız."

E DEVLET KAPISI NEDİR? e-Devlet, vatandaşlara devlet tarafından verilen hizmetlerin elektronik ortamda sunulması, e-Devlet Kapısı ise, kamu hizmetlerine tek bir noktadan erişim imkanı sağlayan bir internet sitesidir. E DEVLET ŞİFRESİ NEREDEN ALINIR? E Devlet sistemine girişin en önemli adımı olana e Devlet şifresini temin etmek için yapılması gereken şey; şahsen başvuru ile, üzerinde T.C. Kimlik numarasının bulunduğu fotoğraflı kimliğin(nüfus cüzdanı, evlilik cüzdanı, pasaport ve ehliyet, avukat kimlik kartı, mavi kart, ikamet tezkeresi, hakim ve savcı kimlik kartları, süresi dolmamış (geçerli) çalışma izin kartı) ibraz edilerek Yurt içinde PTT Merkez müdürlüklerinden veya yetkili şubelerden birine başvurmaktır. E-Devlet Kapısı üzerinden verilen hizmetler yüksek güvenlik seviyesi gerektirdiğinden şifre güvenliği önemlidir. Bu nedenle PTT'den alınan şifreler ancak kimlik ibrazı ve şahsen başvuru ile verilmektedir. e-Devlet şifresi ayrıca yurt dışında Elçilik ve Konsolosluklardan temin edilebilir. Bağlı bulunulan dış temsilciliklerden konuyla ilgili detaylı bilgi alınabilir. Eğer mobil imza, elektronik imza veya internet bankacılığı kullanılıyorsa, e-Devlet sistemine bunlardan biri ile giriş yaptıktan sonra şifre oluşturulabilir. Şifre unutma durumunda şifre sıfırlama yapılabilmekte, ancak yeni şifre online (sms/ e-posta vb.) gönderilmemektedir. E DEVLET ŞİFRESİ NE KADAR? Şifre ilk alındığında PTT tarafından işlem masrafı olarak 2 TL tahsil edilmektedir. İlk şifreden sonra herhangi bir nedenle PTT'den alınacak her şifre için ayrıca 4 TL ücret ödenmektedir. Şifre için herhangi bir yıllık ücret söz konusu değildir. Her bir şifre için ödenen ücret bir defaya mahsustur. Ancak, unutma ve kaybolma durumlarında online şifre yenileme hizmetinden yararlanmak yerine PTT'den yeni şifre zarfı alınıyorsa bu ücretin tekrar ödenmesi gerekmektedir. E DEVLET ŞİFRESİNİ KİMLER ALABİLİR? 15 yaşını doldurmuş Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, mavi kartlılar ve yabancılar üzerinde T.C kimlik numarasının bulunduğu fotoğraflı kimliğini (nüfus cüzdanı, evlilik cüzdanı, pasaport ve ehliyet, avukat kimlik kartı, mavi kart, ikamet tezkeresi) ibraz ederek şahsen ya da vekaleti olan kişi aracılığıyla (vekalette “e-Devlet Şifresi almaya yetki olduğuna dair ibare bulunmalıdır)başvuru yaptığında PTT merkez müdürlüklerinden veya yetkili şubelerinden e-Devlet kapısı şifrelerini alabilirler. Bunun yanı sıra mahkeme kararıyla kendine vasi tayin edilmiş kişiler vasileri aracılığıyla e-Devlet Kapısı şifresi temin edebilirler. Bu durumlar harici başkaları adına şifre alımı mümkün değildir.  

E – Devlet şifresi ile ne yapılabilir? Adalet Bakanlığı Mahkeme Dava Dosyası Sorgulama Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü Hizmetleri Adli Sicil Kaydı Sorgulama Adli Sicil Belge Doğrulama UYAP Hizmetleri UYAP Portali Avukat Girişi UYAP Portali Baro Girişi UYAP Portali Kurum Girişi UYAP Portali Vatandaş Girişi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Proje Destekleri Takip Gelir Testi Sonucu Sorgulama Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama Başbakanlık BİMER Yeni Başvuru BİMER Başvuru Sonucu Sorgulama Başbakanlık Kamu Hizmet Envanteri Giriş Uygulaması Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Mobil/Sabit/İnternet/Kablo Tv/Uydu İşletmecilerinden Borç ve Alacak Sorgulama Baz İstasyonları Ölçüm Bilgileri IMEI - Cep Telefonu Numarası Eşleştirme IMEI Kaydet IMEI Kayıt Hakkı Sorgulama IMEI - MSISDN Eşleşme Sorgulama IMEI Sorgulama Mobil Hat Sorgulama Numara Taşıma Sorgulama Telefon Ana Kart Değişikliği Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Ar-Ge Destekleri Kümelenme Destek Programı Cumhurbaşkanlığı Cumhurbaşkanına Yazın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İşçi Sendikaları Üyelik İşlemleri İşçi Sendikaları Üyelik Doğrulama İş Sağlığı ve Güvenliği Kayıt, Takip ve İzleme Programı İSG-KATİP Yabancıların Çalışma İzinleri Otomasyon Sistemi Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü Üretici Destekleme Sorgulama Üretici Tanıtım Kartı Bilgileri Sorgulama Budama Desteği Sorgulama Üretici Sorgulama Üretici Yıllık Alımlar Sorgulama Üretici Cari Hesap Listesi Sorgulama Üretici Cari Detay Bilgileri Sorgulama Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı Kooperatifleri Giriş Uygulaması Müteahhitlik Bilgi Sistemi Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdürlüğü İhale Sorgulama Devlet Personel Başkanlığı Sosyal Hizmetler Kanunu Kapsamında İşe Yerleştirme Tercih İşlemleri Dışişleri Bakanlığı Diplomatik Liste Geçici İşgüderler Akredite Misyonlar Fahri Konsolosluklar Yurt Dışındaki Temsilciliklerimiz Uluslararası Kuruluşlar Doğal Afet Sigortaları Kurumu Poliçe Sorgulama Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Araç Sorgulama Sürücü Belgesi Ceza Puanı Sorgulama Sürücü Belgesi İptal Bilgisi Sorgulama Toplum Destekli Polislik (TDP) Toplum Destekli Polislik Mahalle Polisi Hizmeti Diğer Hizmetler e-Pasaport Gönderi Takibi Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanlığı EPDK Bildirim Uygulaması EPDK Başvuru Uygulaması Gelir İdaresi Başkanlığı e-Vergi Levhası Sorgulama Vergi Borcu Sorgulama Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Hizmetleri Çiftçi Kayıt Sistemi Arazi Toplulaştırma Hizmetleri Arazi Toplulaştırması Sorgulama Tarım ve Hayvancılık Destek Hizmetleri Anaç Koyun/Keçi Destek Bilgisi Sorgulama Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Tüketici İşlemleri Garanti Belgesi Kullanım Kılavuzu Satış Sonrası Hizmet Yeterlilik Belgesi Tüketici Kuruluşları Sorgulama Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Sorgulama Gümrükler Genel Müdürlüğü e-Dilekçe Tüketici Portali - Tüketici Şikayeti Uygulaması Esnaf ve Sanatkarlar Bilgi Sistemi (ESBIS) Online Tüketici Şikayet Sorgulama İçişleri Bakanlığı İçişleri Bakanlığı e-İçişleri Projesi Evrak Takibi Apostil Belge Doğrulama Bilgi Edinme İşlemleri Bilgi Edinme Başvuru Sorgulama Bilgi Edinme Başvurusu Başvuru Takipleri Genel Sağlık Sigortası Başvurusu Muhtaç Asker Ailesi Başvurusu Muhtaçlık (Dul Yetim Maaşı) Başvurusu Randevu Hizmetleri Randevu Talep Başvuru Randevu Talep Başvuru Takip İnsan Hakları İhlal Bildirimi İnsan Hakları İhlal Bildirimi İnsan Hakları İhlal Bildirimi Sorgulama İŞKUR Türk Meslek Sözlüğü İş Başvuru Sonucu Sorgulama İşsizlik Ödeneği Başvurusu Kriterlere Göre Açık İş Sorgulama ve İş Başvurusu Profile Göre Açık İş Sorgulama ve İş Başvurusu Meslek Kursu Sorgulama İşsizlik Ödeneği Ödemesi İŞKUR'a Olan Borcu Sorgulama Kalkınma Bakanlığı e-İmzalı Belge Sorgulama Kamu Gözetimi Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu Bağımsız Denetçi Sorgulama Tescil ve İlan Süreci Devam Eden Bağımsız Denetçiler e-İmzalı Belge Sorgulama Kamu İhale Kurumu Yasaklılık Sorgulama Kurul Kararları (Uyuşmazlık Kararları) İhale Arama ve Bir Bakışta İhale İtirazen Şikayet Başvurusu Sorgulama Kurul Karar Tutanakları Sorgulama Sözleşme Devri Sorgulama

Kara Kuvvetleri Komutanlığı K.K. Yerel ve Özel Eğitim Merkezi Başvuru ve Sonuçları (Emekliler için) Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Kıyı Emniyeti Telsiz Ruhsat İşlemleri Deniz Ruhsat Sorgula Kıyı Emniyeti INMARSAT Abonelik İşlemleri Başvuru İptal Başvuruları Listele Numara Tahsis Başvuru Kıyı Emniyeti Sınav İşlemleri Kıyı Emniyeti Amatör Telsizcilik Sınav Başvuru Kıyı Emniyeti Amatör Telsizcilik Sınav Durum Sorgulama Kıyı Emniyeti Amatör Telsizcilik Belge Sonuç Sorgulama Kıyı Emniyeti Borç Sorgulama Kıyı Emniyeti Kılavuzluk ve Römorkaj Hizmeti Ücreti Sorgulama Kıyı Emniyeti Hava Ruhsatı Borç Sorgulama Kıyı Emniyeti Kara Ruhsatı Borç Sorgulama Kıyı Emniyeti Amatör Telsiz Sınav ve Belge Ücreti Sorgulama Kıyı Emniyeti Inmarsat Aktivasyon Borç Sorgulama Kıyı Emniyeti Deniz Haberleşme Fatura Sorgulama Kıyı Emniyeti Deniz Ruhsatı Borç Sorgulama Kıyı Emniyeti Fener ve Tahlisiye Borç Sorgulama Kıyı Emniyeti Donatan Acente Kıyı Emniyeti Donatan ve Acente Bilgi Doğrulama Kıyı Emniyeti Yerleşim Planı Kıyı Emniyeti Yerleşim Planı KOSGEB İşletme Durum Sorgulama Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Yerel Bilgi Giriş Uygulaması Maliye Bakanlığı Maliye Bakanlığı e-Bordro Hizmeti e-Yolluk Uygulaması Merkezi Kayıt Kuruluşu A.Ş. Merkezi Kayıt Kuruluşu e-Yönet Portalı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Dış Merkezler Hava Tahmini Günlük Hava Tahmini Deniz Suyu Sıcaklıkları 3 Günlük Hava Tahmini Milli Eğitim Bakanlığı MEB Sınav Sonuç Sorgulama MEB Sınav Yeri Sorgulama Milli Eğitim Bakanlığı Öğrenci Bilgi Sistemi Milli Kütüphane Başkanlığı Milli Kütüphane Üyelik Basvurusu Millî Savunma Bakanlığı Askerlik Durum Belgesi İşlemleri Askerlik Durum Belgesi Sorgulama Askerlik Durum Belgesi Doğrulama ASAL Bedelli Askerlik İşlemleri ASAL Bedelli Askerlik Başvurusu ASAL Randevu İşlemleri ASAL Randevu Başvuru ASAL Yoklama İşlemleri ASAL Adres Bilgileri Teyidi ve Güncellenmesi ASAL Celp Dönem Tercihi ASAL Yoklama Başvurusu ASAL Sevk İşlemleri ASAL Sevk Başvurusu Belge Doğrulama Yedek Subay Sevk Öncesi Hazırlık Yedek Subay Sınıflandırma Sonucunu Sorgulama ve ASAL Sevk Başvurusu Er Sınıflandırma Sonucunu Sorgulama ve ASAL Sevk Başvurusu Personel Seferberlik Hizmetleri Personel Seferberlik Tatbikat Sorgulama Personel Sefer Görev Emri Sorgulama MSB Bilgi Edinme Hakkı Hizmetleri MSB Gerçek Kişi Bilgi Edinme Başvurusu MSB Gerçek Kişi Bilgi Edinme Başvurularını Sorgulama MSB Bilgi Edinme Hakkı Hizmetleri MSB Tüzel Kişi Bilgi Edinme Başvurusu MSB Tüzel Kişi Bilgi Edinme Başvurularını Sorgulama Lojistik Seferberlik Hizmetleri Kara Nakil Araçları için Lojistik Sefer Görev Emri Sorgulama Deniz Nakil Araçları için Lojistik Sefer Görev Emri Sorgulama Hava Nakil Araçları için Lojistik Sefer Görev Emri Sorgulama İş Makineleri için Sefer Görev Emri Sorgulama Kara Yolu Özel Nakliyat Firmaları Lojistik Seferberlik Sorgulama Deniz Yolu Özel Nakliyat Firmalari Lojistik Seferberlik Bilgisi Sorgulama Hava Yolu Özel Nakliyat Firmalari Lojistik Seferberlik Bilgisi Sorgulama Mal ve Hizmet (Ürünler) ile ilgili Firmalar için Lojistik Seferberlik Bilgisi Sorgulama Sağlık Tesisleri için Lojistik Seferberlik Bilgisi Sorgulama Turistik Tesisler için Lojistik Seferberlik Bilgisi Sorgulama Tersaneler için Lojistik Seferberlik Bilgisi Sorgulama Özel Insaat Firmalari Lojistik Seferberlik Bilgisi Sorgulama Harp Sanayi Firmalari Lojistik Seferberlik Bilgisi Sorgulama Diğer Kurumsal Hizmetler Diğer Kurumsal e-Devlet Hizmetleri

Nüfus Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Adres Değişikliği Bildirimi NVİ Adres Bilgilerim PTT En Yakın PTT PTT Kayıtlı Gönderi Takibi Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi Sağlık Sigortası Genel Poliçe Sorgulama (SAGMER) Hayat Sigortası Poliçe Sorgulama (HAYMER) Ferdi Kaza Poliçe Sorgulama Tehlikeli Madde ve Tüpgaz Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası Trafik Poliçe Sorgulama Tıbbi Kötü Uygulamaya İlişkin Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası (Hekim Mesleki Sorumluluk Sigortası) ZYT Poliçe Sorgulama Yeşil Kart Poliçe Sorgulama Kasko Poliçe Sorgulama Mesleki Sorumluluk Poliçe Sorgulama Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Uçuş Mürettebatı Lisans/Rating Müracaatı Sosyal Güvenlik Kurumu 4A Hizmetleri 4A Almanya/Bulgaristan Emekli Ödemeleri 4A Banka ve Adres Değişikliği 4A Emekli Aylığı Kesintileri 4A Emekli Aylık Bilgisi 4A Emekli Aylık Bilgisi Belge Doğrulama 4A Emeklilik Kaydı 4A Emekli Ödeme Bilgileri 4A Hizmet Dökümü 4A Hizmet Dökümü Belge Doğrulama 4A Sigortalı Tescil Kaydı Tespiti 4A On Günden Az Süreli Ev Hizmetleri İşveren Başvuru ve Sorgulama 4A On Günden Az Süreli Ev Hizmeti Çalışan Kişi Sorgulama 4B Hizmetleri 4B Banka ve Adres Değişikliği 4B Basamak Bilgisi 4B Borç Durumu 4B Emekli Aylığı Kesintileri 4B Emekli Aylık Bilgisi 4B Hak Sahipliği 4B Hizmet Bilgisi 4B Ödeme Dökümü 4B Tescil Kaydı 4B 6111 Yapılandırma Borç Bilgileri 4B(Bağkur)Günlük Kazanç Beyanı Girişi 4B Emekli Aylığı Hesaplama 4B İsteğe Bağlı İlk Tescil Kaydı 4C Hizmetleri 4C Banka Değişikliği 4C Bir Aylık Maaş Tercihi 4C Emekli Aylığı Kesintileri 4C Emekli Aylık Bilgisi 4C İsteğe Bağlı Ödeme Dökümü 4C Tescil Kaydı 4C Emeklilik İşlemleri Evrak Takibi Ortak (4A/4B/4C) Hizmetler 4A/4B İşgöremezlik Ödemesi Görme Tahsis Talep ve Beyan Taahhüt Belgesinin Verilmesi 4A/4B/4C İlaç Kullanım Süresi Sorgulama 4A/4B/4C Muayene Katılım Payı Sorgulama Medula Optik Cam ve Çerçeve Bilgisi Sorgulama Normal Şartlarda Ne Zaman Emekli Olabilirim? SPAS Müstehaklık Sorgulama(Sağlık Provizyon Aktivasyon Sistemi) Diğer Hizmetler Tedavi Bilgileri Sorgulama Sosyal Güvenlik Kurumu Kart ile Prim Ödeme Uygulaması Genel Sağlık Sigortası Tescil ve Prim Borcu Sorgulama Hekim Bilgilendirme Sağlık Yardımı Talep ve Taahhüt Şahıs Ödeme Durumları Görüntüleme Takasbank İstanbul Takas ve Saklama Bankası A.Ş. Bireysel Emeklilik İşlemleri Takasbank Bilgilendirme Sistemi Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Tapu Bilgileri Sorgulama Tapu ve Kadastro Harç ve Döner Sermaye Sorgulama / Döner Sermaye Ödeme Tapu Telefon Bilgileri Beyan Tapu Taşınmaz Beyan Tarım Sigortaları Havuzu Poliçe Sorgulama TBMM Başkanlığı TBMM e-Dilekçe Hizmeti TBMM İnternet Üzerinden Randevu T.C. Sağlık Bakanlığı Organ Nakli Bilgisi Sorgulama Aile Hekim Bilgisi Sorgulama e-Nabız Kişisel Sağlık Sistemi T.C. Merkez Bankası Günlük Döviz Kurları Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı (TÜİK) TÜİK Ulusal Veri Yayımlama Takvimi TÜİK Göstergeler TÜİK Haber Bülteni Türkiye Ulusal Ajansı Turna Proje Başvuru Takip Sistemi Türk Patent Enstitüsü Türk Patent Enstitüsü Çevrimiçi Evrak Sistemi(ÇES) Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Araç Muayene İşlemleri Araç Muayene Sorgulama Denetim İşlemleri Ceza Sorgulama Uyarı Sorgulama/Paraya Çevirme Firma İşlemleri Firma Yetki Belgesi Sorumlu Kişi Sorgulama Firma İletişim Bilgisi Güncelleme Firma Sorgulama Taşıma Kapasitesine Göre Firma Sorgulama Uluslararası Firma Sorgulama Mesleki Yeterlilik İşlemleri(SRC/ODY/ÜDY) Mesleki Yeterlilik Belgesi Sorgulama Sınav Bilgileri Sorgulama Meslek Kursları Sorgulama Eğitim Tamamlama Belgesi(Sertifika) Sorgulama Mesleki Yeterlilik Sınav Başvuru/Güncelle Sınav Başvuru Sorgulama Sınav Giriş Belgesi Sorgulama Sınav Sonuç Sorgulama Eğitmen Çalıştığı Kurum/Ders Sorgulama Muafiyetli SRC Belgesi Alınabilirliği Sorgulama Sınır İşlemleri UBAK İzin Belgesi Dağıtımı Başvurusu Geçiş Belgesi Dağıtım Yasağı Sorgulama Geçiş Belgesi İade İşlemleri İadesi Zorunlu Geçiş Belgesi Sorgulama Sınır Geçiş Sorgulama Taşıt Euro Norm Bildirimi UBAK Belgesi Sorgulama UBAK Ceza Puanı Sorgulama UBAK İcmal Bildirimi Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı(TMGD) İşlemleri TMGD Sınav Başvuru/Güncelle TMGD Sınav Başvuru-Ücret Sorgulama TMGD Sınav Sonuç Sorgulama TMGD Eğitim Kurumları Sorgulama TMGD Sertifika ve Eğitim Tamamlama Belgesi Sorgulama TMGD Sınav Giriş Belgesi Sorgulama TÜVTURK TÜVTURK Mobil Muayene İstasyon Bilgisi Sorgulama TÜVTURK Muayene Durum Sorgulama TÜVTURK Muayene İstasyon Bilgisi Sorgulama TÜVTURK Muayene Randevu İptal TÜVTURK Muayene Randevu Kayıt TÜVTURK Muayene Randevu Listeleme UDH Bakanlığı Bilgi Edinme Hakkı Hizmetleri UDH Bakanlığı Bilgi Edinme Başvurusu UDH Bakanlığı Bilgi Edinme Başvurusu Sorgulama Yetki Belgesi İşlemleri Araç Yetki Belgesi Sorgulama Özmal Taşıt Ekleme Özmal Taşıt Düşme Plaka Bilgisinden Ödeme Sorgulama Yetki Belgesinin Ödemelerini Sorgulama Ödeme Numarasından Ödeme Detayı Sorgulama Taşıt Kartı Yazdırma Taşıt Belgesi Yazdırma Firma Acente Sorgulama Firma Şube Sorgulama Güzergah Sorgulama Taşıt Yetki Belgesi Sorgulama Yetki Belgesi Basvuru Durum Sorgula Yetki Belgesi Detay Sorgulama Yetki Belgesi Sorgulama Yetki Belgesi Yeterlilik Sorgula Denizcilik Hizmetleri Yük Gemisi Telsiz - Telefon Emniyet Belgesi Can Kurtarma Filikaları Muayene ve Test Sertifikası Can Kurtarma Donanımları Muayene ve Test Sertifikası Can Kurtarma Salları Muayene ve Test Sertifikası CAS Uygunluk Belgesi CLC 92 Sertifikası Denize Elverişlilik Belgesi Deniz Ticareti Genel Müdürlüğü Harç Kalemleri - Düzenli Hat Belgelendirme Ücreti DOC (ISM) Şirket Uygunluk Belgesi Freeboard Hesapları ile Plan Tetkik ve Onayı Freeboard Hesapları ile Plan Tetkik ve Onay Ücreti(ısim, sicil limanı, numarası vb. değişimi durumlarında) Gemi Acenteliği şube Yetki Belgesi Ücreti Gemi Acenteliği Yetki Belgesi Ücreti Gemi Acentesi Yetki Belgesi Değişikliği Ücreti Gemi Adamı Donatımında Asgari Emniyet Belgesi Gemi Denge Yükleme Bilgileri Booklet Onayı Gemi Denge Yükleme Bilgileri Booklet Onay Ücreti(ısim, sicil limanı, numarası vb. değişimi durumlarında Gemi Hareket Kayıt Jurnali Gemi İnşa ve Tersaneler Genel Müdürlüğü Harç Kalemleri - Tekne İmal ve Çekek Alanı İşlemleri Gemi Jurnallerinin Liman İdarelerinde Tasdiki Gemilerde Bulunan Yangın ve Can Kurtarma Teçhizatı Test Muayene Firmalarının Kontrol ve Onayı Gemilerde Kullanılan Donanım için Tip Onayı Gemi Sicilinde Yapılan Kayıt Düzeltmeleri Gemi Siciline Atıf Yapan Belge Suretleri ile Sicil Kayıt Suretleri Gemi Söküm Bölgesi Dışı, Gemi Söküm Yetki Belgesi Gemi Sörvey Belgeleri - Uluslararası Yükleme Sınır Belgesi Gemi Sörvey Belgeleri - Yolcu Gemisi Emniyet Belgesi Gemi Sörvey Belgeleri - Yük Gemisi İnşa Emniyet Belgesi Gemi Sörvey Belgeleri - Yük Gemisi Teçhizat Emniyet Belgesi Gemi Tasdiknamesi Gemi Yaralı Denge ve Yükleme Booklet Onayı Gemi Yaralı Denge ve Yükleme Booklet Onay Ücreti(İsim, sicil limanı, numarası vb. değişimi durumlarında) GMDSS Cihazlarına Kıyıda Bakım Yetki Belgesi - Belgelendirme Harç Mevzuuna Giren İşlemlerin Terkini IAPP (Uluslararası Hava Kirliliğinin Önlemesi Belgesi) IOPP (Uluslararası Petrolle Kirlenmenin Önlemesi Belgesi) ISPP (Uluslararası Pis Sular ıle Deniz Kirlenmesini Önleme Belgesi) Katı Yük Taşıma Uygunluk Belgesi Kayıtlı Gemi İvaz Karşılığında Mukavele İle İntifa Hakkı Tesisi Kayıtlı Gemi İvaz Karşılığı Temliki veya Tescil Düzenlemesi Kayıtlı Gemi Ölünceye Kadar Bakma Akdi Temliki Kayıtlı Gemi Üzerinde Tesis Olunacak İpotek Kira Mukavelelerinin Gemi Siciline Şerhi Kondüsyon Değerlendirme Sörveyi Liman Devleti Kontrolü Liman ve Kıyı Yapıları - Liman ve Kıyı Tesisleri Geçici İşletmeye / İşletmeye Açılma Sörvey Hizmetleri Limbo Gözetim İşlemleri Mevcut Tekne İmal Alanı Organizasyonu ve Yerleşim Planı Onayı Bedeli Mevcut tersane alanı organizasyonu ve yerleşim planı onayı bedeli Muafiyet Belgesi Muafiyet Belgesi Organik Tutulma Önleyici Sistem Kaydı Organik Tutulma Önleyici Sistem Uygunluk Belgesi Ölçme Belgesi Ötv'siz Yakıt Alım Defteri Özel Tekne Belgesi Ücreti Özel Yat Kayıt Belgesi Özet Kayıt (CSR) Belgesi Petrol Tankeri Operasyonlarının Emniyetli Yürütüldüğüne Dair Belge RadyoEmniyet-Telsiz Telefon Emniyet Belgesi SMC (ISM) Emniyetli Yönetim Belgesi STCW Belgeleri Su Altı Motosikleti Kayıt Belgesi Verilmesi Su Motosikleti İmalat Yetki Belgesi Verilmesi Su Motosikleti İmalat Yetki Belgesi Vizesi Su Üstü Motosikleti (Jet-Ski)Kayıt Belgesi Verilmesi Tahıl Taşıma Uygunluk Belgesi Tehlikeli Yük Taşıma Uygunluk Belgesi Tekne İmal Alanı İçin Yeni Yüzer Havuz Başvuru Bedeli Tekne İmal Alanı İşletme İzni Belge Bedeli Tekne İmal Alanı Kısmi İşletme İzni Belge Bedeli Tekne İmal Alanı Organizasyonu ve Yerleşim Planı İçin İTDK'ca Mahallinde İnceleme Telsiz - Telgraf Emniyet Belgesi Tersane Alanı Organizasyonu ve Yerleşim Planı (İdarece Mahilinde İncelenmesi Gerekli Görülen) Tersane için İTDKca mahallinde inceleme Tersane işletme izni belge bedeli Tersane kısmi işletme izni belge bedeli Tersane Mevcut Yüzer Havuzlarla İlgili Başvuru Transitlog Belgesi Türk Bayraklı Gemilere Yapılan Sörveyler Türk Boğazlarındaki Zorunlu Denetim (Survey) Hizmetleri Türk Uluslararası Gemi Sicil Kayıt Harcı Ulaştırma Bakanlığı Bayrak Şehadetnameleri Uluslararası Sözleşmeler Kapsamındaki Muafiyet Belgeleri Uluslararası Yükleme Sınır Belgesi Üç Gün ve Daha Fazla Demirde Kalma Ücreti Yangın Söndürme Sistemleri Muayene ve Test Sertifikası Yerinde Söküm Sörveyi Yeterlilik Belgesi Yıllık Tonaj Harcı Yola Elverişlilik Belgesi - Liman Çıkış Belgesi Yolcu Gemileri Yangın Emniyet Planı - Can Kurtarma Emniyet Planı - Gemi Plan Onayı Yolcu Gemileri Yangın Emniyet Planı - Can Kurtarma Emniyet Planı - Gemi Plan Onay Ücreti (İsim, sicil limanı, numarası vb. değişimi durumlarında) Yolcu Gemisi Emniyet Belgesi Yük Bağlama El Kitabı, SOPEP, SMPEP Onayı Yük Bağlama El Kitabı, SOPEP, SMPEP Onay Ücreti (ısim, sicil limanı, numarası vb. değişimi durumlarında) Yük Gemisi İnşa Emniyet Belgesi Yük Gemisi Teçhizat Emniyet Belgesi Yargıtay Siyasi Parti Üyeliği Sorgulama Dava Dosya Sorgulama Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü KYK Kredi Geri Ödeme Sorgulama KYK Katkı Kredisi Sorgulama KYK Öğrenim Kredisi Sorgulama KYK Yeniden Yapılandırma Kredi Geri Ödeme Sorgulama Kredi Yurtlar Kurumu Burs/Kredi Onay İşlemleri Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Öğrenci Belgesi Sorgulama Öğrenci Belgesi Doğrulama Üniversite E-Kayıt Üniversite E-Kayıt Belge Doğrulama Çağrı Merkezi Başvuru Sonucu Sorgulama