NASA'nın hatasını 17 yaşındaki genç buldu

NASA'nın yaptığı hata, 17 yaşındaki bilim tutkunu gencin gözünden kaçmadı. Miles Soloman isimli genç, NASA'yı uyararak araştırmaları yanlış yaptıklarını söyledi.

28 Mart 2017 Salı 07:00
Teknoloji Haberleri

ABD tarafından tam olarak 58 yıl önce kurulan Uluslararası Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), şu anda hem uzay araştırmaları hem de dünya dışı yaşam konularında en yetkili kuruluşlardan biri. Yüzlerce bilim adamının çalıştığı NASA'da dahi çeşitli hatalar meydana gelebiliyor. Son olarak 17 yaşındaki bir genç, kurumun araştırmalar sırasında yanlış ölçümler yaptığını söyledi.

NASA Asteroidleri yakından inceleyecek

 
İngiliz Miles Soloman, NASA'nın Uluslararası Uzay İstasyonu'ndaki radyasyon sensörlerinde çeşitli ölçümleri yanlış yaptığını bildiriyor. Bunun sebebi ise sensörlerin radyasyon yakalayamadığı durumlarda negatif değerleri göstermesi. Bu durumun "negatif enerjiyi" doğruladığını söyleyen genç, NASA'yı uyararak negatif enerjinin var olmadığını belirtiyor.
 
Gerekli mercilere taleplerini gönderen Soloman, konuyla ilgili NASA'dan bir teşekkür mesajı da almış. Hatta NASA bu aşamadan sonra genci kuruma davet edip iş bile teklif etmiş.

NASA, Güneş enerjisini dünyaya yansıtacak