Çağrı Taner Instagram tüyoları verdi

Son yıllarda diğer sosyal medya platformlarına göre daha popüler halen Instagram’ın Türkiye’de bugün yaklaşık 40 milyon kullanıcısı var. Peki insanların çoğunun zamanın büyük kısmını geçirdiği Instagram’da nasıl popüler olunur? Instagram fenomeni ve yazar Çağrı Taner şu tüyoları verdi...

20 Haziran 2019 Perşembe 07:00
Teknoloji Haberleri


HEDEF KİTLENİZİ İYİ BELİRLEYİN

Kimlere hitap edeceğinizi ve nasıl postlar atmak gerektiğini bilmek öncelikle amaçlarınızdan olmalıdır. Hedef kitlenizi tanımadan yapacağınız rastgele paylaşımlar yeterli etkileşimi almayacaktır.

 

PAYLAŞIM DÜZENİNE VE SAATİNE DİKKAT EDİN

Paylaşımlarınızı hedef kitlenizin en çok aktif olduğu saatlerde paylaşımlar yapmaya özen gösterin. Böylece beğeni ve yorum sayınızı maksimuma çıktığını göreceksiniz.  Takipçi sayınıza ve gösterdiklerini reaksiyona göre günlük paylaşım adetlerini arttırabilir veya azaltabilirsiniz.

 

HAREKETE GEÇME İSTEĞİ UYANDIRIN

İnsanlarda paylaşımlarınıza ne kadar reaksiyona geçirme isteği uyandırsanız o kadar takipçi kazanma sayınız artar.  Yorumlarınıza kullanıcıların arkadaşlarını etiketlemesi sizler için iyi bir şey olup keşfet’e de düşerek kitlenizin ve görünürlük oranınızın arttığı anlamına gelmektedir.

 

KOPYADAN ZİYADE ÖZGÜN OLUN

Başka hesaplardan copy-paste yapmaktan ziyade kendiniz bir şeyler üretmeye çalışın. Orijinal olmak her zaman iyidir.

 

REKLAM VERİN

Özellikle başlangıçta çok güzel içerikler paylaşıyor olabilirsiniz ama henüz pek takipçiniz olmadığı için paylaşımlarınız yeterinde geri dönüş almayabilir. Bu yüzden ilgi çekeceğini düşündüğünüz içerikleriniz için sponsorlu reklamlar verebilir veya sayfanıza benzer diğer sayfalarda ücretli reklamınızı yaptırabilirsiniz.

 

HASHTAG KULLANIMINA ÖZEN GÖSTERİN

Paylaşımınıza uygun hashtagler kullanmayı ihmal etmeyin. Hashtagin içeriğinize uygun olmasına özen gösterin. Doğru hashtag kullanımı ile yeni takipçiler kazanmanız mümkündür.

 

KALİTELİ GÖRÜNÜN

Takipçinizi arttırabilmek için binlerce, hatta on binlerce kişiyi takip etmeyin. Bu insanların gözünde prestij kaybına neden olabilir. Paylaşımlarınız mümkün olduğunda kaliteli olmalıdır, bozuk, kalitesiz görüntüleri kullanmamaya çalışın

 

KULLANICILARIN SİZE SADIK KALMASINI SAĞLAYIN

Bir nevi hayalet takipçi olan;gönderilerinizi görmelerine rağmen hiç bir beğeni yada yorum yapmayan takipçi kitleniz olmasın. Paylaşımlarınızda içten ve cana yakın olun. İnsanlar sizin hesabınızı gönülden sevebilecek bir duruma getirmeye çalışın. Yani kısacası takipçileriniz ile gönülden bağ kurun. Mümkün olduğunca yapılan yorumlara geri dönüş yapmaya çalışın.Bu davranışınız takipçilerinize değer verdiğinizi gösterir.

 

Çağrı Taner hakkında

22 ağustos 1996 doğumlu olan Çağrı Taner, Türkiye'de en çok takipçiye sahip 3. kişi. Ayrıca Erkeklerin İç Sesi ve Hüzünlü Bir Ponçik adlarında iki kitabı var. Özellikle “Hüzünlü Ponçik” kitabı aylarca kitap listelerinde ilk sırada yer alarak 120 bin adet sattı.