SpaceX Uzay İstasyonuna yapay zeka gönderdi

Elon Musk'ın sahibi olsuğu SpaceX şirketinin Falcon 9 roketi ve kargo aracı CRS-15 ile Uluslararası Uzay İstasyonu'nun ihtiyaçlarını karşılayacak yükler başarı ile yörüngeye gönderildi. Bu yükler arasında diğer kargo görevlerinden farklı olarak Airbus ve Almanya DLR uzay ajansı tarafından geliştirilen yapay zekalı robot CIMON'da bulunuyor.

29 Haziran 2018 Cuma 07:00
Teknoloji Haberleri

Gökhan Ertaş / star.com.tr


Florida’da bulunan Cape Canaveral Hava Üssü‘nden fırlatılan Falcon 9 Block 4 modeli roket CRS-15 kargo aracını başarıyla yörüngesine gönderdi. Kargo aracının 2 Temmuz'da  Uluslararası Uzay İstasyonu'na ulaşması bekleniyor. Kargo 2700 kilogram yük taşıyor. Bunun 1.233 kilogramı istasyonda yapılacak bilimsel deneylerde kullanılacak ekpmandan oluşuyor. 
 
 
Korgonun en ilgi çekici mürettebatı ise Airbus ve Almanya DLR uzay ajansı tarafından geliştirilen yapay zekalı robot CIMON. CIMON'un istasyondaki astronotlara farklı konularda yarımcı olacağı öngörülüyor.
 
 
3D baskılı bir kabuk içine yerleştirilmiş olan CIMON, gemideki uçuşları mikro yerçekiminde kontrol ederek otonom olarak manevra yapabilecek. Robot, yüzünü gösteren bir ekran ile astronotlarla göz hizasında durabilecek.
 

Fırlatma esnesına ait bir görüntü