Her bölümde boş kontenjan var 

Bir milyon öğrenci için üniversiteli olma şansı henüz bitmedi. Ek yerleştirme kılavuzunun dikkatli incelenmesi gerektiğini vurgulayan uzmanlar, hemen her bölümde boş kontenjan olduğunu söyledi. 

16 Eylül 2018 Pazar 07:00
Yaşam Haberleri


Yükseköğretim Kurumları Sınavı yerleştirme sonuçları açıklanırken bu yıl değişen sistem nedeniyle neredeyse tüm bölümlerde boş kontenjan kaldı. Öğrencilerin tercih yapmakta zorlandığını bu nedenle kontenjanlarda 290 bin civarı boşluk olduğunu söyleyen uzmanlar, adayların ek yerleştirme şansını mutlaka kullanmaları gerektiğinin altını çizdi. 

Kılavuzları inceleyin 

İstanbul Aydın Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı Sebahattin Kutlu, öğrencilerin ‘neresi olursa oraya gireyim’ mantığıyla yerleşip daha sonrasında pişman oldukları için kayıt yaptırmadıklarını belirterek, sözlerine şöyle devam etti: “Adaylar bunu yapmamalılar. Zaten tıptan hukuka, PDR’den psikolojiye, siyaset biliminden aklınıza gelebilen tüm bölümlere kontenjan var. Ön lisans programlarında ise adalet, acil yardım gibi bütün bölümlerde yer var. Dolayısıyla yerleşmek mümkün. ÖSYM’nin açıkladığı ek kontenjan kılavuzu dikkatle incelenmeli. Orada bütün bölümlerde kontenjan olduğunu görecekler” dedi.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı’nca (ÖSYM), 2018- YKS ek yerleştirme tercihleri 20 Eylül saat 23:59’a kadar devam edecek. Adaylar, tercih yapma hakları bulunan tablolardan 24’ü geçmemek üzere istedikleri sayıda tercih yapabilecek.

BİRÇOK PROGRAMDA TABAN PUAN YOK

Eğitim Yazarı Turgay Polat, “Adaylar ek yerleştirme için geçmiş yıllardan farklı düşünsünler. İkinci bir yerleştirme yapıyor gibiyiz” dedi. Öğrencilerin 24 tane tercih hakkı olduğunu hatırlatan Polat, “Bu sene birçok bölümün yeterli öğrenci yerleşemediği için taban puanları yok. Dolayısıyla öğrencinin puanı 180 puandan yukarıda ise, o bölümü tercih edebileceği anlamına geliyor” şeklinde konuştu.