AA
Artvin'in Hopa ilçesinde tığ örücülüğü kursuna katılan kadınların "amigurumi" adı verilen teknikle ürettikleri yöresel kıyafetli "Hopa bebekleri" ilgi görüyor.
Kaymakamlık, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile Hopa Belediye Başkanlığının organizasyonuyla 2016 yılında açılan tığ örücülüğü kursuna katılan kadınlar, "amigurumi" örgü tekniğiyle yöresel "Hopa bebekleri" üretiyor. Bebeklere atölyelerde diktikleri yöresel kıyafetleri giydiren kursiyerler, her bir satıştan 50 ile 70 lira arasında gelir elde ediyor.
Kurs öğretmeni Seyhan Altunsoy da "Özellikle internet üzerinden ülkemizin her yerinden siparişler alıyoruz. Geçen hafta Kanada'dan sipariş aldık. Görüşmelerimiz devam ediyor. Kanada'ya ilk etapta yöresel oyuncak bebeklerimizi satacağız." dedi.