Ankara'da suya büyük indirim
ABONE OL

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, Başkent’te su fiyatlarında yüzde 17 indirim yapılmasına ilişkin öneriyi oy birliğiyle kabul etti. Başkent’teki tüm abone gruplarını kapsayan su ve atık su tarifelerindeki indirim kararı, 17 Eylül 2018 tarihinden itibaren uygulanmaya başlayacak. 

BİRİNCİ DERECEDE ÖNEMLİ 

Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, vatandaşın günlük hayatında birinci derecede önemli olan konulara öncelik verdiklerini söyledi. Su faturalarında yüzde 17’lik indirim yaptıklarını belirten Başkan Tuna, “Göreve geldikten sonra önce mandıraların yoğun olduğu 16 ilçede su indirimine gittik. Konut ve işyeri dahil tüm aboneler için de bir indirim yapılması konusunda uzun süre çalıştık ve indirimi yaptık. Toplu taşımada yaşlı serbest kartlarda 35 TL’lik indirime gittik. Halk Ekmek ve ulaşımda ise bu yıl zam yapmama kararı aldık. Son olarak da suya indirim yaptık” dedi. 

AMACIMIZI HALKI RAHATLATMAK

Vatandaşların günlük hayatlarında birinci derecede önemli olan konular başta olmak üzere sosyal şartları iyileştirmeye yönelik kararlar almaya özen gösterdiklerini belirten Başkan Tuna, “Son dönemde dış etkenli ekonomik baskılar nedeniyle vatandaşlarımızın yaşadığı sıkıntıları bertaraf etmek ve onları biraz olsun rahatlatmak için ve tabi ki sosyal belediyecilik anlayışımızın bir gereği olarak su faturalarında indirim kararı aldık. Meclis’te aldığımız karar ile 17 Eylül’de okulların açılacağı günden itibaren geçerli olacak şekilde yüzde 17’lik bir indirim yaptık” diye konuştu. 

ANCAK BU KADAR YAPABİLİYORUZ 

Başkan Tuna, “Hesaplamalarımızla ancak bu kadar indirim yapabiliyoruz. Dış ekonomik saldırılara karşı vatandaşlarımızın yanında olmak ve destek olmak düşüncesiyle bunu gerçekleştirdik. Bu bir motivasyon ve bir katkımız olsun istiyoruz. Konut, işletmeler tüm aboneleri kapsıyor ve merkez dahil 25 ilçenin tamamında indirim uygulayacağız” diye konuştu.