Başkentliler pedal çeviriyor
ABONE OL

EGO Genel Müdürlüğü, sürdürülebilir ulaşım alanında farkındalığı artırmak için Avrupa Hareketlilik Haftası’nda, ‘Otomobilsiz Kent Günü’ sloganıyla bir etkinlik düzenliyor. Avrupa’daki etkinliklere paralel olarak gerçekleşecek etkinlik kapsamında bugün Ankaralılar, Bahçelievler 7. Cadde’de pedallayacak. 10.00-15.00 saatleri arasında gerçekleşecek etkinlik boyunca 7. Cadde araç trafiğine kapalı kalacak. 

YAŞAM KALİTESİNİ İYİLEŞTİRMEK 

EGO Genel Müdürlüğü yetkilileri, özetle şunları söyledi:  “Avrupa Hareketlilik Haftası, Avrupa Birliği Parlamentosu tarafından 2002 yılından beri yürütülüyor. Temel amaç, halk sağlığı ve yaşam kalitesini iyileştirmek. Bunla beraber toplu ulaşımı rahatlatmak. Türkiye Bisiklet Federasyonu’nun da yer alacağı bu seneki Avrupa Hareketlilik Haftası’na Türkiye’den 7 Büyükşehir Belediyesi katılıyor. Biz de EGO Genel Müdürlüğü olarak ilk defa katılıyoruz. Toplu ulaşıma özendirme bizim ana faaliyet konumuz. Bu yüzden bu tarz etkinliklere önümüzdeki senelerde tekrar katılmayı düşünüyoruz. ‘Otomobilsiz Kent Günü’ etkinliğimizde akrobasi gösterileri de olacak. Tüm Ankaralıları ve sokak müzik gruplarını davet ediyoruz.” 

SÜSLÜLER DE BULUŞACAK 

Öte yandan, Ankara’daki ‘Süslü Kadınlar Bisiklet Turu’ da bu yıl yarın 60’dan fazla şehirle eş zamanlı olarak yapılacak. Bisikletin günlük hayatın bir parçası olmasına dikkati çekmek amacıyla düzenlenecek etkinlik kapsamında en güzel kıyafetlerini giyerek pedal çevirecek olan kadınlar, saat 17.00’de Anıtpark’ta buluşacak.