E-Berk gücüne güç katıyor
ABONE OL

Ürettiği yerli tünel açma makinesiyle Türkiye’ye gurur yaşatan E-Berk A.Ş. Türkiye’nin 862’inci AR-GE merkezi belgesini alarak, gücüne güç kattı. AR-GE merkezinde üreteceği yerli ve milli projelerle dünya pazarında liderliğe oynayacak olan E-Berk, katma değerli ürün üretme konusunda önemli rol oynayacak. E-Berk Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Savaş Özüdoğru, mekanik kazı diye tabir edilen yöntemlerde Türkiye’nin ihtiyacı olan birçok ürünü üretmek adına yola çıktıklarını kaydederek, AR-GE merkezinin hem kendilerini hem de ülkeyi dünya pazarında bir üst segmente taşıdığını söyledi. 

AMACIMIZ ÜLKEMİZEKATKI SAĞLAMAK

Ülkenin ilk bin AR-GE merkezi hedefleri içerisinde yer almanın gururunu yaşadıklarını vurgulayan Özüdoğru, Türkiye’nin 862’inci AR-GE merkezi olma hakkını kazandıklarını dile getirdi. Tünelcilik sektöründe önemli bir isim olan ve E-Berk Yönetim Kurulu Üyesi iken yakın zamanda hayatını kaybeden Ömer Gündüz’ün isminin AR-GE merkezine verildiğini belirten Özüdoğru, “E-Berk Ömer Gündüz AR-GE Merkezi olarak yerli ve milli projeler üreterek, ülkeye katkı sağlamayı amaçladık” dedi. 

AR-GE merkezlerinin ülkeye hayırlı olmasını dileyen Özüdoğru, “İlk yerli tünel açma makinesinin üreten firmamız, AR-GE merkeziyle yeni bir yolculuğa çıkıyor. Tünel mekanize kazı diye tabi edilen kazı yönteminde Türkiye’nin ihtiyacı olan birçok ürünü üretmek adına yola çıktık. Bu yolculukta AR-GE merkezimin çok önemli bir rol oynayacağına inanıyoruz. AR-GE merkezi şirketimiz için önemli bir basamak. AR-GE merkezimiz hem şirketimizi hem de ülkeyi dünya pazarında bir üst segmente taşıyacak” diye konuştu. 

GLOBAL PAZARDA REKABET 

AR-GE merkezinin, mekanize kazı sektöründe taşıma araçlarından beton püskürtme sistemlerine, kesici disklerden makinelerin yeni dizaynlarına kadar birçok konuda yepyeni çalışmalar geliştireceğini vurgulayan Özüdoğru, “Şu anda AR-GE merkezinde 51 kişinin çalışıyor. Bu rakamın giderek artacak” şeklinde konuştu. E-Berk’e AR-GE Danışmanlığı yapan Türk Hava Kurumu Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Müdürü Banu Aktalay, E-Berk Ömer Gündüz AR-GE Merkezi’nde geliştirilecek ürünlerin global pazarda rekabet edebilecek özellikte olacağını ifade etti. Sektörün yıllık 250 milyon Euro’ya ulaşan ithalatının söz konusu olduğunu dile getiren Aktalay, AR-GE merkezinde geliştirilecek ürünlerle önemli bir ölçüde ithalatın önüne geçilebileceğini anlattı.