Gençlerden Soğuksu Milli Parkı’nda temizlik
ABONE OL

Gençler, atıkları toplayarak geri dönüşüme gönderilmek üzere sınıflandırdı. 

TEMİZLİK YETERLİ DEĞİL

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği İdaresi Başkanlığı Atık Koordinasyon Şube Müdürü Duygu Soytürk, “100 kişilik bir ekiple Kızılcahamam Soğuksu Milli Parkı’nda bir temizlik yaptık. Büyükşehir Belediyesi olarak da teknik destek sağladık. Arkadaşlarımızla bu aktivitede bulunmaktan dolayı mutluyuz. Piknik yaptıktan sonra ne yazık ki sahalarımız çok kirleniyor. Yeterli temizlik sağlanamıyor çünkü belli alanlara kadar temizlik yapılabiliyor. Dolayasıyla da biz, artakalan, gözle görülemeyecek kadar küçük atıklarımızı toplamaya karar verdik burada. Özellikle ‘Sıfır Atık’ kapsamında metal, cam, kağıt ve plastik, dört ana atığımızı toplayıp geri dönüşüme vermek istiyoruz. O yüzden de Soğuksu Milli Parkını seçtik” dedi 

TOPLANACAK ŞEY ÇOK

Etkinliğe katılan Genç Liderler ve Girişimciler Derneği üyesi Şahin İpek ise “Aslında toplayarak bitmeyeceğini fark ediyor insan, en önemli noktalardan bir tanesi bu ve doğada çok fazla toplanacak şey var. Benim Belçika’daki arkadaşım da topluyor, Estonya’da, Afrika’da da toplanıyor. Bu, inanılmaz büyük bir etki oluşturuyor. 

Bu sene toplumda, ünlülerin de, belediyelerin de bunun katkısının büyük olduğunu görmek bizi gerçekten heyecanlandırdı. Umarım bu, farkındalığına ulaşır ve insanlar burada daha büyük faydalar sağlar. Atmazsak toplamak zorunda da kalmayız” diye konuştu. 

DUYARLILIK İSTİYORUZ 

SİYAMDER Ankara Yerel Kurulu Demokratik Katılım Çalışma Grubu Direktörü Kubilay Tuğlu ise “Amacımız, çevreyi temizlemek, atıkları doğal alandan temizlemek, geri dönüştürülebilir şekilde bunları ayrıştırmak ve bunları geri dönüşüme kazandırmak, aynı zamanda da halkı bilinçlendirmek. Yani, çevreye çöp atılmasını önlemek, bununla hakkında bir farkındalık oluşturmak” şeklinde konuştu.