Kahramankazan Klintsi ile kardeþliðe talip
ABONE OL

Kahramankazan Belediyesi, Aralýk 2016’da Ankara’da suikaste kurban giden Rusya’nýn Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’un eþi Marina Karlova’ýn, ‘eþinin son isteðinin atalarýnýn doðduðu Klintsi ile bir Türk þehrinin kardeþ þehir’ olmasý olduðu’ yönündeki çaðrýsý üzerine harekete geçti. Kahramankazan Belediye Meclisi, haziran ayý toplantýsýnda Büyükelçi Karlov’un son isteðini yerine getirmek için anlamlý bir karar aldý. 

Kahramankazan Belediye Meclisi, ilçelerinin, Rusya’nýn Klintsi Belediyesi ile kardeþ þehir olmasý yönündeki öneriyi oy birliði ile kabul etti. 

Kahramankazan Belediyesi aldýðý bu kararý, Klintsi Belediyesi’ne iletmesinin ardýndan, önümüzdeki günlerde iki belediye arasýnda kardeþ þehir protokolü imzalanmasý bekleniyor.

TÜRK-RUS DOSTLUÐU KAZANACAK

Kahramankazan Belediye Baþkaný Lokman Ertürk, “Karlov’un bu son arzusunu yerine getirmek ve Türk-Rus dostluðunu daha ileri götürmek amacýyla konuyu meclisimizin gündemine getirdik ve önerimiz oy birliði ile kabul edildi. Yaptýðýmýz bu giriþime Klintsi Belediyesi’nin de olumlu cevap vermesinin ardýndan Karlov’un son arzusu yerine gelmiþ olacak” diye konuþtu. Büyükelçi Karlov’un öldürülmesinin Türkiye ve Rusya arasýnda devam eden ve geliþmekte olan iliþkileri bozmaya yönelik menfur bir olay olduðunun altýný çizen Ertürk, “Bu canice saldýrýyý tekrar lanetliyoruz. Bu saldýrýnýn asýl hedefi Büyükelçi Karlov deðil, Türk-Rus dostluðudur. Bu saldýrýyý planlayanlar asla emellerine ulaþamayacaktýr” þeklinde konuþtu.