Lezzetler buluştu
ABONE OL

Ankara Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) ile Başkent Aşçılar ve Turizm Birliği Derneği (BAŞATDER) tarafından Gölbaşı Mogan Parkı’nda düzenlenen şölene katılanlara yöresel yemekler ikram edildi.  

Anadolu’nun farklı noktalarından 26 derneğin buluştuğu ve ilk kez Ankara’da düzenlenen festivale Başkentlilerin gösterdiği ilgiye teşekkür eden Başkent Aşçılar ve Turizm Birliği Derneği Başkanı Satılmış Çeribaşı, “Her bölge kendine özgü lezzetlerini sundu. Biz de Ankara ile özdeşleşen Ankara tavayı yaptık. Karadenizli aşçılar kuymak, Egeliler otlu yemekleri yaptı. Kayseri bölgesinden ise pastırmalı yemekler vardı. Ankara’nın hangi bölgesine giderseniz ayrı bir lezzet bulursunuz. Yemek anlamında unutulmaya yüz tutmuş tatlarımız var. Bunları gün yüzüne çıkaralım ki ecdadımızdan bize kalan bu yemekleri günümüz menülerine de koyabilelim” dedi. 

FESTİVALE DESTEK 

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler ve Mezarlıklar Daire Başkanı Erol Eraslanoğlu ise  ‘Gastro Ankara Lezzet Şöleni’ kapsamında yapılan etkinlikte; Anadolu’nun yeme-içme kültürünü, zenginliklerini paylaşmayı ve şehirde özlenen bu tatların yaygınlaşmasını hedeflediklerini söyledi.