Pursaklar’da 20 bin kişi kitap okudu
ABONE OL

 Pursaklar Belediyesi, Pursaklar Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikte 20 bin kişi kitap okudu. Kitaplar Pursaklar Belediyesi tarafından okullara hediye edildi.

Türkçenin doğru kullanımını sağlamak ve halkı kitap okumaya teşvik etmek amacıyla düzenlenen etkinlikte, ilkokul, ortaokul, lise ve halk kategorilerinde okumalar yapıldı. 4 ay süren okumanın ardından tüm okullarda aynı anda sınav yapılarak dereceye girenler belirlendi. 

“OKUYAN ŞEHRİ İNŞA EDİYORUZ”

Sınavda, Azmi Ertuğrul İlkokulu’ndan Gül Bilge Sungur, Saray İmam Hatip Ortaokulu’ndan Esma Gülbin, Ayyıldız Anadolu Lisesi’nden Fatma Gökçınar, halk kategorisinden ise Demet Kocakuşak birinci oldu. Dereceye girenlere bisiklet, tablet, dizüstü bilgisayar ve cep telefonu hediye edildi. Hediyeleri takdim eden Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, “Bilgeliği ve okuyan şehri inşa etmek için ‘Pursaklar Kitap Okuyor’ projemizi geleneksel hale getirdik. Bu sene 20 bin kişi katıldı. Bu çok önemli bir sayıdır. Bütün öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi ve velilerimizi tebrik ediyorum” dedi. Çetin, okuma yarışmalarını devam ettirerek Pursaklar’ı daha üst sıralara taşıyacaklarını dile getirdi.