Hafta bitmeden
ABONE OL

GÖRMEDEN OLMAZ

30 KASIM - AFRİKA SANATI İSTANBUL’DA

Klasik sanat galerisi çerçevesini kırmayı hedefleyen No LaB, ilk temalı sergisi ‘Modern Africa/ A RainbowNation’ ile sanatseverle buluşuyor. Afrika sanatını Türkiye’ye taşıyan sergi Kasım sonuna kadar meraklılarını bekliyor.

5 KASIM- 3 BOYUTLU MÜZIKAL

Barok  döneminin  dehası Antonio Vivaldi’nin eserlerine çağdaş bir yorum ve enerji getiren ‘Vivaldianno City of Mirrors’ 5 Kasım’da Ülker Sports Arena’da. 3 boyutlu bir müzikal, özgün ve çağdaş yorumunun yanısıra teknolojinin sahne ve ışıklar ile birleşmesiyle izleyiciye unutulmaz anlar yaşatacak.

15 - 20 KASIM - SÖYLEYİN DE BERABER GÜLELIM

BKM, yeni sezonunda Türkiye’de ilk defa uluslararası bir komedi festivaline ev sahipliği yapıyor. ‘Söyleyin de beraber gülelim!’ sloganıyla yola çıkan festivalde mizahın ulusal ve uluslararası düzeyde en iyi isimleri sahne alacak.

29 EKİM - BAYRAM SÜRPRİZİ

Dünyanın en büyük dinozor eğlence parklarından biri olan İstanbul’daki Jurassic Land, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla tüm çocukları dinozorların büyülü dünyasına ücretsiz olarak yolculuğa çıkaracak.

HEMEN OKUMALI

Sessizliğimle Dans Mirza Tazegül

Yazarın acının, kederin, umudun, hayalin, aşkın ve sevginin kitabı olarak yorumladığı ‘Sessizliğimle Dans’, herkesin kendinden bir şeyler bulacağı; duygulanacağı ve düşüneceği kelimeler fısıldıyor. Ve diyor ki; umudumuzu asla yitirmeyelim. Hayallerimiz hep güzele ve aydınlığa olsun.

10 Numara Motivasyon Hilmi Işıkören

Çalışandan patrona herkes için ilham kaynağı olacak kitap, sadece iş dünyasıyla sınırlı kalmayarak, herkesin hayatına dokunan, kişisel gelişimi destekleyici bir yol haritasını da içeriyor. Kitabın geliri ise korunmaya muhtaç çocuklara kucak açan Koruncuk Vakfı’na bağışlanacak.

Rotasız Seyyah Mehmet Genç

Gidilmeyen yerlere gitme ve gittiği yerlerde yaşayan insanların fotoğraflarını çekme arzusuyla yaşadığını söyleyen Mehmet Genç, sosyal medyada yüz binlerce kişinin takip ettiği bir gezgin. Dünyayı köşe bucak gezen Rotasız Seyyah birbirinden ilginç, hüzünlü, komik ve yer yer gerilimli anılarını bu kitapta topladı.

Kelebek Kızlar ve Deniz Kabukları

Erika Bartos

Kitap çocukları boya kalemleriyle birlikte Uğurböceği Sevecen ile Salyangoz Tomurcuk’un renkli dünyasına çağırıyor. Masallar, eğlenceli bilmeceler, boyama, çizimler, akıl yürütme ve matematik... Bu kitap ile minik kitap kurtları hem eğlenip hem de bilgilenebilir.

İşi Ustasından Öğrenin

Frank Arnold

Yönetici olmanın ve sürdürülebilir bir başarıya ulaşmanın çok zor olmadığını savunan kitap, 64 usta ismin neleri nasıl başardığını anlatıyor. Kuruluş, inovasyon ve insan yönetimini temel alan ‘İşi Ustasından Öğrenin’, yönetim bilgisinin kişinin başarıya giden anahtarı olduğuna vurgu yapıyor.

Dünyaca ünlü müzikal İstanbul’da

Müziğin farklı türlerini sentezleyen, yüzyılları aşıp günümüze kadar gelen müzikal tiyatro şovu ‘Belcanto the Lucıano Pavarotti Heritage’ 17 ve 18 Aralık tarihlerinde IEG Live ve PIU Entertainment işbirliğiyle Volkswagen Arena’da sahne alacak. Belcanto’nun tarihine damga vuran ‘Rönesans’tan Barok’a Belcanto’,’18.yy’ dan İtalyan ve Avrupa güldürücü operası’, ‘Giuseppe Verdi’, ‘Giacomo Pucini’, ‘Neapolitan şarkısı’ ve ‘Dünyadan Belcanto’ olmak üzere altı ana temanın sahneleneceği müzikalde 12 şarkıcı, 7 müzisyen ve 7 dansçı sahnede olacak. Opera aryaları, orijinal performansları ile Napoliten şarkılar ve İtalyan Belcanto stili ile düzenlenmiş çağdaş kompozisyonlar sunan gösteri, son yüzyılın en ünlü tenoru Luciana Pavarotti’nin mirasına saygı duruşu niteliğinde. Müzikalde yer alan şarkıcılar da Pavarotti ile iş birliği içinde bulunmuş şarkıcılardan seçilmiş. ‘Belcanto the Lucıano Pavarotti Heritage”‘ müzikali büyük bestekarların opera repertuarları pop, rock, Anglo-Amerikan müzikalleri ve Avusturya-Fransız operetleri ile izleyiciyi büyüleyici bir yolculuğa çıkaracak. Floransa’nın Lorenzo De’Medici’si, Venedik’in Claudio Monteverdi’sinden, Londra’nın Freddie Mercury’sinden, Queen’ine uzanan müzikal serüvenin kapıları İstanbul’da aralanacak. Biletlere Biletix’ den ulaşabilirsiniz.

AKLIMDA KALMASIN

ÖDÜLLÜ ŞEFTEN LEZZET ŞÖLENI

Burgu Arjaanve Tango Arjaan by Rotana, 11 Kasım ve 25 Kasım tarihlerinde, ödüllü şef Rafet İnce’yle birlikte keyifli bir Chef’s Table etkinliği düzenliyor. Her bir etkinlikte, başlangıç, ana yemek ve tatlılardan oluşan altı çeşitlik özel bir gurme menünün tadımı yapılacak.

EŞSİZ MANZARADA EŞSIZ TATLAR

The Grand Tarabya Boğaz’I ve Tarabya Koyu’nu gören muhteşem manzarasında size güzel bir kahvaltıyla buluşturuyor.Canlı arp dinletisi eşliğinde saat 12.00-15.00 arasında gerçekleştirilen pazar brunchlarıyla hem ruhunuz hem de mideniz doyabilir.

ÜCRETSİZ ZUMBA VE PİLATES

Kışın da formda kalmak, spor yapmak isteyenler için Dalyan Club’te ücretsiz zumba ve pilates dersleri başladı. Club üyeleri, uzman eğitmenler eşliğinde pazartesiden perşembeye akşam saatlerinde yapılacak derslere ücretsiz olarak katılabilecekler.

BİR VİYANA KLASİĞİ

Sonbahar, serin ve gri günleriyle hükmünü sürerken, günü gerçek bir Viyana kahvesiyle taçlandırabilirsiniz. 2. Viyana Kuşatması’ndan sonra Osmanlı’nın bıraktığı kahve çuvallarından üretilen bir kahve türevi olan Melange’ın tadına Cafe Wien’de bakabilirsiniz.

ŞEHİRDEN KAÇMAK ISTEYENLERE

Seraf Restaurant, özel bir konseptle İstanbul’a farklı bir soluk getirmeyi hedefliyor. Yaşayan bitkilerle bahçeyi duvarına taşıyan restaurantda kaburga dolması, sac tava ve fırın gerdan deneyebilirsiniz.

Başka neler var?

BİZ İNSAN MIYIZ?

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından 20 Kasım’a kadar sürecek olan 3. İstanbul Tasarım Bienali bugün başladı. “Biz İnsan Mıyız?: Türümüzün Tasarımı: 2 saniye, 2 gün, 2 yıl, 200 yıl, 200.000 yıl” başlığıyla gerçekleştirilecek olan Bienal’de Master Card’lılara özel sadece 5 sefere mahsus olmak kapılar gece de açılacak.

SİZİN POPÜLER GERÇEĞİNİZ NE?

Dünyada bir ilki gerçekleştirecek olan ‘Popüler Gerçek’ oyunu, internet üzerinden yapılacak canlı yayınlarla diğer tiyatro oyunlarından biraz daha farklı. Sadece salonda bulunan seyirciler değil, internetin bulunduğu her yerde, insanların twitter üzerinden katılım gösterebileceği oyun, 31 Ekim’de sezona merhaba diyecek.

22 EKİM - HİPHOP BULUŞMASI

Türkiye’nin en büyük hiphop etkinliği olan ve heyecan verici kapışmaların gerçekleşeceği Burn Battle School, bu akşam VW Arena’da gerçekleşiyor. Etkinlik kapsamında hiphop ve rap’in yaşayan efsanesi Grandmaster Flash’da İstanbul’da olacak.

22 EKİM - BEST OF VEDA!

2016 yazının finalini rock müziğinin sevilen ismi Şebnem Ferah yapıyor. Türkiye’nin en ünlü seslerini, en ünlü şarkılarıyla ağırlayan ‘Best Of Harbiye Açıkhava Konserler’inin sonuncusu bu akşam Ferah’ın dillerden düşmeyen şarkılarıyla gerçekleşecek.

28 EKİM - KULAKLARINIZIN PASI SİLİNSIN

Pop müziğinin sevilen ismi Funda Arar, birbirinden güzel şarkıları ile Antalyalı hayranlarıyla buluşuyor. Güçlü sesi ile hayranlarına unutulmaz bir gece yaşatacak sanatçı 28 Ekim’de Jolly Joker Antalya sahnesinde dinlenebilir.

26 EKİM - JAY-JAYJOHANSON İSTANBUL’DA

İsveçli şarkıcı ve söz yazarı Jäje Johansson, bilinen sahne adıyla Jay-Jay Johanson, 26 Ekim Çarşamba akşamı Lenovo’nun katkılarıyla Babylon Bomonti’de müzikseverlerin karşısında olacak.

22 EKİM - YENİ TÜRKÜ RÜZGARI

Unutulmaz şarkıları ile 7’den 70’e herkesin hayranlıkla dinlediği Yeni türkü bu akşam bir kez daha hayranları ile buluşacak. Katılım ücretsiz olacağı konser bu akşam Trump Cadde sahnesinde.