Hafta bitmeden
ABONE OL

20 MAYIS / EN GÜÇLÜ KİM?

Trump Alışveriş Merkezi’nin çocuk katı Trumpland’de bu hafta sonu da birbirinden keyifli etkinlikler düzenleniyor. Bugün ‘Cesur Farecik -Cik-Cik’, yarın ise ‘En Güçlü Kim’ adlı tiyatro oyunları her iki gün saat 13.00’da sergilenecek. Atölyelerin bu haftaki konsepti, ‘Uçurtma Yapım Atölyesi’. Çocuklar yaratıcılıkları doğrultusunda uçurtma tasarlayabilecekler.

20 MAYIS/ MUTFAK MALZEMELERİ İLE MÜZİK YAPAN ADAM

Ünlü DJ Sascha Braemer bugün Garajistanbul’da kabinine geçiyor. Küçük yaşta mutfak malzemelerini enstrüman niyetine çalan ve ilk müziğini tencerelerle üreten Sascha Braemer elektronik müzik dünyasının karakteristik isimlerinden biri. Setlerinde duyguların dışavurumunu savunan ve her seferinde elektronik müzik severlere farklı bir hikaye vaad eden Braemer; İstanbullulara unutulmaz bir akşam vaadediyor. 

24 MAYIS/ SIRA DIŞI MÜZİĞİ İLE LE BANG BANG 

Ünlü pop ve rock şarkılarını sıradışı düzenlemelerle yorumlayan vokal-kontrbas ikilisi Le Bang Bang, 24 Mayıs Çarşamba günü sahne alacak. Vokalde Stefanie Boltz, kontrbas’ta Sven Fuller’den oluşan Le Bang Bang, sıradışı müzikleriyle müzikseverlere unutulmaz bir konser yaşatacak

20 MAYIS / ERTEM RÜZGARI

Sevilen sanatçı Ceylan Ertem, bu akşam Trump Alışveriş Merkezi’nin açık hava terasındaki Trump Cadde’de konser verecek. 18.30’da başlayacak konserde Ertem, son albümü ‘Yine De Amin’deki yeni şarkılarının yanı sıra dünden bugüne sevilen şarkılarını seslendirecek. Üstelik konser herkesin ücretsiz katılımına açık olacak…

22-24 MAYIS/ SEVİLEN ŞARKILARIYLA…

MOİ Sahne 22-24 Mayıs haftası Sancak ve Kardeş Türküler grubunun konserlerine ev sahipliği yapacak. İnternet üzerinden yayınladığı şarkılarla büyük beğeni toplayan Sancak, pazartesi günü saat 20.30’da, 23 yıldır barış için şarkılar söyleyen Kardeş Türküler 24’üncü yıl konseri için ise 24 Mayıs’ta sahnede olacak. Etkinliklerin biletleri www.biletix.com’dan ve MOİ Sahne gişesinden temin edilebilirsiniz. 

SÜPER STAR RÜZGARI

Bu akşam Tuzla’da yer alan Marina Arena sahnesinde Türk pop müziğinin süper starı Ajda Pekkan sahnede olacak. Dillerden düşmeyen şarkılarını seslendireceği sürpriz dolu unutulmaz bir geceye hazırlanan süper star unutulmaz bir gece için sizleri bekliyor.

MEKAN

RAMAZANA ÖZEL LEZZETLER

İstanbul Marriott Hotel Şişli 11 ayın sultanı Ramazan’a özel birbirinden lezzetli tatlarla karşılıyor. Bu ay boyunca otelde yapılan her bir iftar gelirinden 2 TL görme engelliler için hizmet veren Rehber Köpekler Derneği’ne bağışlanarak, derneğin Türkiye’deki görme engellilere temin ettiği rehber köpeklerin eğitimi için ayrılacak.

SUPER BREAKFAST İLE YAZA MERHABA

Radisson Blu Otelleri’nin tüm dünyada ve Türkiye’de misafirlerine sunduğu yenilenen lezzetli ve sağlıklı ekolojik kahvaltısı Super Breakfast, yerel lezzetlerle oluşturulan bir içerik sunuyor. Yaza girerken hem lezzetli hem de sağlıklı bir kahvaltıyı tercih edenler, menüde özel beslenme tercihlerine uygun seçenekler de bulabilir.

BOĞAZDA LEZZET ŞÖLENİ

Akdeniz’in geleneksel tatlarını modern şehir ruhuyla bütünleştiren Capricorn, yenilenen menüsüyle misafirleriyle buluşuyor. Mekanın iştah kabartan yeni yemekleri İtalyan asıllı Şef Fabio Brambilla’nın imzasını taşıyor. Akdeniz’in geleneksel tatlarını yeniden yorumlayan Capricorn, yeni menüsüyle deniz ürünleri sevenlerin Boğaz’da yemek keyfini ikiye katlayabilir.

YAZIN TATİL ROTASI 

D-Marin ‘Ufkunuzu genişletin’ mottosuyla Türkiye’de Turgutreis, Göcek ve Didim’de yer alan marinda sezon boyunca, kültür, sanat ve eğlence alanındaki etkinliklerle misafirlerini ağırlıyor. Marka, tekne sahiplerine sunduğu çeşitli hizmetlerden benzersiz SPA deneyimlerine, dünya mutfağının seçkin lezzetlerinden çocukları deniz hayatı ile buluşturuyor.

LORD OF THE RINGS MACERASI

Peter Jackson’ın gişe rekorlarını altüst eden klasik J.R.R. Tolkien üçlemesinin beyaz perde uyarlamalarının ikinci filmi, dev ekranın önündeki 100 kişilik görkemli bir koro ve yaklaşık 80 kişilik orkestra eşliğinde unutulmayacak türden bir deneyime dönüşüyor. İzleyenlerin kendilerini Orta Dünya’da hissedecekleri etkinlik, bugün ve yarın Zorlu PSM Ana Tiyatro’da.

PONPON KUKLA 

Zorlu Alışveriş Merkezi’nin çocuk etkinlik alanında her hafta sonu birbirinden eğlenceli etkinlikler düzenleniyor. Her hafta yenilenen konsepti ile çocukların kendilerine özgü tasarımlar yapıp yaratıcılıklarının gelişmesini sağlayan atölyelerin bu haftaki konsepti, ‘Ponpon Kukla’ ve ‘Sihirli Balonlar’. Çocuklar bugün 12:00-14:00 saatleri arasında özel bir teknikle hazırlanan rengarenk ponpon kuklaları yapma fırsatı bulacaklar.  

20-28 MAYIS/ İKİ USTADAN ESERLER 

Kutbu’n Nâyî  Niyazi Sayın ve günümüzün kıymetli hattatlarından  Mahmut Şahin’in ‘Noktanın ve Renklerin Devrânında Hazret-i Fâtime’ adlı sergisi, Revak Kitabevi organizasyonu ile yarın kapılarını açıyor. 28 Mayıs tarihine kadar Dolmabahçe Sarayı’nda sanat severlerle buluşacak olan sergide, 63 levhadan oluşan Hazret-i Fâtime’nin isimleri, künyeleri ve sıfatları yer alıyor.  

22 MAYIS/ HAYAL KIRIKLIKLARI VE YÜZLEŞMELER

Batı Ataşehir’in yeni sanat noktası DasDas her akşam farklı bir tiyatro oyununu ya da konseri sanatseverlerle buluşturmaya devam ediyor. Pazartesi akşamı Ali Yoğurtçuoğlu, Arif Pişkin, Duygu Üstünbaş ve İnanç Konukçu’nun rol aldığı ‘Kayıp El’ izleyicilerle buluşacak. Oyun, hayal kırıklıkları ve yüzleşmeler temelinde yeniden inşa edilmeye çalışılan yaşamları esprili bir dille ele alıyor.

HEMEN OKUMALI 

DAHA AKILLI DAHA HIZLI DAHA BAŞARILI OLMANIN SIRLARI CHARLES DUHIGG

Pulitzer ödüllü iş dünyası muhabiri Charles Duhigg’in ilk kitabının devamı niteliğindeki yeni eseri ‘Daha Akıllı, Daha Hızlı, Daha Başarılı Olmanın Sırları’ raflarda yerini aldı. Kitap üretkenliğimizi nasıl arttırabileceğimizi ve sonucunda da nasıl daha başarılı ve dönüştürücü olabileceğimizi anlatıyor.

GÖLDE PİKNİK JOHN YEOMAN

Ayının, arkadaşları için göl kıyısında düzenlediği piknikte yaşanan maceraların anlatıldığı ‘Gölde Piknik’ ile yine ayının inşa ederken arkadaşlarının alay ettiği ama sonra sığınmak istedikleri kış evinin hikâyesinin anlatıldığı ‘Ayının Kış Evi’, okul öncesi dönemdeki çocuklar için raflardaki yerini aldı.

SEKSEN GÜNDE DÜNYA GEZİSİ- JULES VERNE

Jules Verne’in ‘Seksen Günde Dünya Gezisi’ adlı eseri Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları Modern Klasikler Dizisi’nde yerini aldı. Kitap, Londralı beyefendi Phileas Fogg’un, gazetesini okurken seksen günde dünyayı dolaşmanın mümkün olduğunu öğrenmesi ile birlikte başlayan maceralarını konu alıyor.

MAKEDONYA GAMZESİ- ÜSTÜN İNANÇ

Üstün İnanç, romanında İstanbul’un ‘dersaadet’ dönemine gidiyor ve ‘Kaybettiğinin farkına varmak, aramaya başlamanın ilk adımıdır’ diyerek okuyucuyu, geçmişte yolculuğa çıkarıyor. Kitapta, Batılı devletlerle İşbirliğine giren Jön Türkler, Hareket Ordusu ve 31 Mart Vak’ası ibretle anlatılıyor.