Hafta bitmeden
ABONE OL

VADİSTANBUL’DA SÜPERSTAR RÜZGARI

Türk müziğinin süperstarı Ajda Pekkan, Vadistanbul Açıkhava Konserleri kapsamında bugün sevenleriyle buluşuyor. Sanatçı, sevilen şarkıları ile 21.00’da sahnede olacak.

AYA İRİNİ’DE PİYANO RESİTALİ

İnternet üzerinde 100 milyona yakın izlenme ve yüz binlerce takipçiye ulaşan ve Youtube’un en çok dinlenen müzisyenlerinden biri olan Ukraynalı  müzisyen Valentina Lisitsa, Türkiye’nin ilk müzesi olarak bilinen ve ülkemizin en önemli tarihi yerlerinden olmakla birlikte hali hazırda anıt müzesi olarak varlığını korumaya devam eden Aya İrini’de müzikseverlerin karşısına çıkıyor. Uç noktalardaki yeteneği, inanılmaz tekniği ve yumuşak yorumuyla dünyanın önde gelen piyanistlerinden biri olarak kabul edilen sanatçı, bugün 21.00’de sahnede olacak. Bu piyano resitali kaçmaz.  

İLESAM’DAN KİTAP DOSYASI YARIŞMASI

Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği (İLESAM) ve AKÇAĞ Yayınevi, Türk Edebiyatına yeni eserler ve isimler kazandırmak, Türk Edebiyatına ve Türk kültürüne hizmet etmek amacıyla Çocuk Edebiyatı Roman, Hikâye ve Masal alanında (KİTAP DOSYASI) yarışma programı düzenliyor. Son başvuru, 31 Aralık 2018. Yarışma ile ilgili ayrıntılı bilgiye www.ilesam.org.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

DESPİNA VANDİ HARBİYE’DE 

Yunan müziğinin önemli isimlerinden Despina Vandi, 17 Eylül Pazartesi günü İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Klarnet Festivali kapsamında Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’na konuk oluyor. Akdeniz’in büyülü sesi Despina Vandi, komşu ezgilerini müzikseverlerle buluşturacak. Program, 21.00’de başlayacak. 

KALBEN ZORLU’YA KONUK OLUYOR

Müzik dünyasının kendine has sanatçılarından Kalben, 20 Eylül Perşembe günü 21.30’da Zorlu PSM - STUDIO’ya konuk oluyor. İnsanların doya doya yaşayabildiği, özgür sokaklarından mutlu sesler yükselen şehirlerin kahramanlarından bahseden şarkılarını bağır çağır ve hep birlikte söylemekten keyif alan sanatçı müzikseverlere keyifli bir akşam vaat ediyor. 

ÇOK KALPLİ VARLIKLAR 

Galata Rum Okulu,  Necla Rüzgar’ın “Çok Kalpli Varlık” adlı sergisine ev sahipliği yapıyor. Sanatçı, “Çok Kalpli Varlık”ı, farklı tür ve özelliklere sahip canlıların, durumların ya da düşünme biçimlerinin iç içe geçmesi olarak tanımlıyor. Deniz Artun küratörlüğünde kurulan sergi, bu varlıkların, canavarların, çirkinliklerin ve kötülüklerin karşısına çıktığı masalsı bir mücadeleden sahneleri andırıyor. Rüzgar’ın son dönemde üzerinde çalıştığı yılan saçlı kadın portrelerinin merkezde olduğu sergi, sanatçının bu eserlerde tercih ettiği mürekkebin akışkanlığının da yardımıyla, Medusaların başlarını birbirine doluyor. Yeni dönem işler arasında, ayrıca, bakışı ile kesinlikle karşılaşamadığımız, yüzlerini bütünüyle örten kadınların yağlıboyaları da dikkat çekiyor. “Çok Kalpli Varlık”, yeni eserler arasında, Rüzgar’ın daha eski tarihli bilinen ve bilinmeyen pek çok eserini de yerleştiriyor. Sergiyi, 30 Eylül’e kadar ziyaret edebilirsiniz.

İSTİLA TOY İSTANBUL’DA

Kimlik, ırk ve dille ilgili en derin ön yargılarınızı size gösterecek olan 2017’nin en iyi oyunu seçilen İstila, 18 Eylül Salı ve 29 Eylül Cumartesi günleri Toy İstanbul’da sahnelenecek. Zaman zaman ölümüne komik, zaman zaman rahatsız edici, zaman zaman da dokunaklı bir şekilde tehlikeli hale gelen kimlik algısını paramparça edip bizi kendi kültürel kimliğinizle yüzleşmeye zorlayacak oyunun yönetmenliğini Sami Berat Marçalı üstleniyor. Jonas Hassen Khemiri’nin kaleme aldığı oyunun dramaturgu ise Dilek Tora. Barış Gönenen, Hakan Kurtaş, Efe Tunçer ve Seda Türkmen’in oynadığı oyun, 20.30’da başlayacak.

BODRUM TÜRK FİLMLERİ HAFTASI BAŞLADI

Türk filmlerini, Bodrum ve Yunanistan’ın Kos (İstanköy) Adası’yla buluşturacak olan “Bodrum Türk Filmleri Haftası” perşembe günü başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, Bodrum Belediyesi, Kos (İstanköy) Belediyesi, Bodrum Ticaret Odası, Magazin Gazetecileri Derneği (MGD) ve Cinemarine Sinemaları’nın katkıları ile Bodrum Sinema ve Kültür Derneği ve Sinema Salonu Yatırımcıları Derneği (SİSAY) tarafından düzenlenecek 8. Bodrum Türk Filmleri Haftası, seçkin filmleri sinemaseverlerle buluşturacak. Müslüm filminin ilk kez gösterileceği program kapsamında; Sevgili Komşum, İçimdeki Hazine, Babamın Ceketi, Herşey Seninle Güzel, Deliler, Çanakkale Keşif ve Çiçero gibi bu yıla damgasını vurmaya hazırlanan yapımlar, Bodrum’da gerçekleşecek özel gösterim ile sinemaseverlerin karşısına ilk kez görücüye çıkacak. 

KUDÜS VE FİLİSTİN KONUŞULACAK

Beytülmakdis Çalışmaları Vakfınca, Eyüpsultan Belediyesi ev sahipliğinde bu yıl 18.’si düzenlenecek olan Uluslararası Beytülmakdis Akademik Sempozyumu, bugün başlıyor. Yarın da sürecek olan “Beytülmakdis (Kudüs ve Filistin) Vakıfları: Geçmiş, Günümüz ve Gelecek” konulu sempozyum, Eyüpsultan Kültür ve Sanat Merkezi’nde yapılacak. İHH İnsani Yardım Vakfı, Malaya Üniversitesi, Malezya Utara Üniversitesi, Beytülmakdis Çalışmaları Akademisi’nin de destek verdiği sempozyumda, Filistin ve Kudüs vakıfları konusunda çalışmaları bulunan, yerli ve yabancı yaklaşık 20 akademisyen bildiri sunacak.