Hafta bitmeden
ABONE OL

KAVUKLU KAHVE

İBB Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren ve unutulmaya yüz tutan değerlerimizden ortaoyununu yepyeni yorumlarla bugüne taşıyan Gösteri Sanatları Merkezi’nin hazırladığı “Kavuklu Kahve Oyunu” Eylül ayı boyunca seyirci ile buluşmaya devam edecek. İBB’nin Yaz Neşesi programı kapsamında sahnelenen oyun; bugün, yarın ve 28, 29, 30 Eylül tarihlerinde Sultanahmet Amfi Tiyatro’da 18.00’de karşınızda olacak. Oyunun yönetmenliğini Erdem Erdoğan dramaturjisini ise Tufan Yılmaz üstleniyor. Oyun, “Dört bir yana haber salınsın. Duyanlar duymayanlara haber uçursunlar. Alem-i temaşa için sahnelerimiz pûr heyecan hazırlıkta. Dostlar abâd, düşmanlar berbat olsunlar. Dünya döndükçe perdemiz tüm ruhlara huzur ve sûrur ikram etsin.” cümleleri ile seyircisini selamlıyor. 

YILDIZ TİLBE’Lİ BİR AKŞAM 

Türk müziğinin sevilen sanatçılarından Yıldız Tilbe, Bursa Açıkhava Tiyatrosu’nda hayranlarıyla buluşuyor. Yaz boyunca verdiği konserleri büyük ilgi gören sanatçı, bugün 21.15’te sahnede olacak. 

İSTANBUL’UN MİS KOKULU FESTİVALİ İZMİR’DE

Türkiye’nin en ilginç çiçekçilerini ve butik tasarımcılarını bir araya getiren, Floralfest, 9-10-11 Kasım’da Floralfest Wedding konseptiyle İzmir Arena’da yapılacak. Floralfest Wedding, yeni evlenecek çiftler için hayal gibi bir düğün tasarlayacak çiçek sanatçılarını, gelinlik tasarımcılarını, etkinlik, prodüksiyon ve catering firmalarını bir araya getiriyor. Evlilik hazırlığındakiler özel günlerini güzelleştirecek detayları İzmir Arena’da bulabilir. 

NİL KARAİBRAHİMGİL SAHNEDE

Ülkemiz müziğinin en renkli, en farklı, en ilham verici karakterlerinden biri olan Nil Karaibrahimgil, 24 Eylül Pazartesi günü İzmir Kültürpark Açıkhava Sahnesi’ne misafir oluyor. Sanatçının konseri, 21.00’da başlayacak. Bu konser kaçmaz. 

KUBAT ZORLU PSM’DE

İki yıl aradan sonra yeni albümü “Türküyüz”ü müzikseverlerle buluşturan Kubat, 26 Eylül Çarşamba  20.30’da Zorlu PSM’ye konuk olacak. Türk Halk Müziği’nin unutulmaz eserlerinin yer aldığı repertuarıyla seyirci karşısına çıkmaya hazırlanan sanatçı, Anadolu’nun zengin kültürünü Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’ne taşıyacak. 

TRİOPERA KONSERİ

TriOpera Konseri, Erimtan Müzesi Konser Salonu’nda sizlerle buluşuyor. TriOpera, her biri alanında çok iyi yere sahip olan Maurizio Simeoli (flüt), Inessa Filistovich (piyano) ve Natalia Gavrilan’dan (mezzosoprano) oluşuyor. Konser ölümünün 150. Yılında Gioachino Rossini’ye ithafen Rossini müziklerinden oluşuyor.  Program, 28 Eylül Cuma günü 20.30’da gerçekleşecek. 

SEN İSTANBUL’DAN DAHA GÜZELSİN

Murat Mahmutyazıcıoğlu’nun yazıp yönettiği Sen İstanbul’dan Daha Güzelsin adlı oyun, Toy İstanbul’da izleyicisiyle buluşuyor. Bir aileden üç kuşak kadının sürekli değişen ve yükselen bir ev ekseninde birbirlerine söyleyemedikleri ve iç seslerinden oluşan elli senelik bir dertlenme hikâyesi ile İstanbul’u konu alan oyun, yarın 17.00’da sahnelenecek. Ayfer Dönmez, Başak Kıvılcım Ertanoğlu ve Melis Öz’ün rol aldığı oyunun biletlerini Biletix’ten temin edebilirsiniz. 

DAMDAKİ KEMANCI

Broadway’in en uzun soluklu 15 eserinden biri olan Damdaki Kemancı, Zorlu PSM prodüksiyonuyla sezon boyunca Turkcell Platinium Sahnesi’nde olacak. Ülkemizde ilk kez 1969 yılında sahnelenen Damdaki Kemancı, Cüneyt Gökçer’in başrolünde olduğu yapımla, yaklaşık 20 yıl sanatseverlerle buluştu. Bugünlerde ise Talimhane Tiyatrosu işbirliği ile yeniden uyarlanan oyun, Zorlu PSM’nin ilk “Türkçe Müzikal” yapımı olarak sahneye taşınıyor. Müzikalin kadrosunda Binnur Kaya, Mehmet Ali Kaptanlar, Özgür Çevik ve Ceren Gündoğdu gibi birbirinden değerli sanatçılar yer alıyor. Damdaki Kemancı’nın yönetmenliğini ise Mehmet Ergen üstleniyor. Oyun, 26 Eylül Çarşamba günü 20.30’da sahnelenecek.

BİLİM KURGU TEKNOLOJİSİ ÇOCUKLARLA BULUŞUYOR

Marmara Park, bilim kurgu filmlerinde gördüğümüz teknolojiyi MakerSpot Sergisi ile günümüze taşıyor. Galaksi teması ve uzay teknolojisini bire bir yaşayabileceğiniz özel MakerSpot sergisinde insanların etkileşimi ile kontrol edilebilecek robot kol mekanizması ile tanışabilir, kırılan ve tek tuş ile yeniden toparlanan vazo ile zamanı geri döndürebilir, beğendiğiniz resimleri 3D pancake printer ile yapıp yiyebilirsiniz. 30 Eylül’e kadar Marmara Park Alışveriş Merkezi zemin katta bulunan MakerSpot Sergisi ücretsiz olarak gezilebilir.

PEPEE İLE SEVMEK ZAMANI

Pepee yepyeni müzikli sahne gösterisi Sevmek Zamanı ile bugün Mektebim Okulları Kartal’da çocuklarla buluşacak. Türkiye’nin ilk milli çizgi film kahramanı olan Pepee; çocukların gelişimi ve eğitimine katkı sağlarken aynı zamanda şarkılarla, türkülerle de eğlendirmeye devam ediyor. Oyun, 17.00’de başlayacak.