Ülkemizin ilk opera ve bale festivali
ABONE OL

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve kültür turizmine önemli katkılar sağlayan “Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali”, 4-18 Eylül 2018 tarihleri arasında, Aspendos Antik Tiyatrosu’nun tarihi atmosferinde izleyicilerin beğenisine sunulacak. Festival, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü’nün, sanatsal kalitesine, zengin repertuvarına, ulusal ve uluslararası sanatsal arenada ulaştığı başarılarına güvenle 1994 yılından beri her yıl kesintisiz düzenleniyor.

Festival açılışı Puccini’nin En sevilen Operası 2000 yıllık Antik Aspendos Tiyatrosu’nda “TURANDOT” ile gerçekleştirilecek. Ankara Devlet Opera ve Balesi ile sahnelenecek eser 4 Eylül 2018, Salı akşamı Aspendos Antik Tiyatrosu’nda sanatseverlere muhteşem bir sanat şöleni sunacak. Giacomo Puccini’nin vefat ederek son bölümünü tamamlayamadığı bu ünlü eserde; Pekin’de yaşayan Çin prensesi Turandot’un evliliği komedi ve dramın birleştiği bir müzikal yapı eşliğinde aktarılıyor.

BOLŞOY BALESİ ASPENDOS’TA 

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından yirmi beş yıldır 200’ü aşkın yerli ve yabancı eserleri sanatseverlerle buluşturan 25. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali’nin bu yılki yıldızı Bolşoy Balesi olacak. Rusya Federasyonu Bolşoy Devlet Akademik Tiyatrosu, dünyaca ünlü sanatçıları, orkestrası ve korosu eşliğinde 13 Eylül Perşembe akşamı “Bolşoy Balesi Gala Gecesi” adlı performanslarını sahneleyecekler. Topluluk; Çaykovski’nin “Kuğu Gölü”, “Uyuyan Güzel”, Chopin’in “Chopiniana”, Boris Asafiev’in “Paris Ateşi”, Adolf Adam’ın “Korsan”, Leo Delibes’in “Coppelia”, Arif Melikov’un “Ferhat ile Şirin” gibi klasik beyaz bale eserlerden bölümleri ünlü koreograflar,Y. Grigorovihc, M. Petita, M. Fokin, A. Rotmansky, Vasily Vainonen, Y. Burlaka, S. Vikharev, A. Gorsky‘nin adımları ile sahneleyecekler. Orkestra şefi Pavel Klinichev.