Yöresel Kolombiya kahvesi mi, hatrı 40 yıl süren Türk kahvesi mi?
ABONE OL

Brezilya Kahvesi

Kahvenin ana vatanı olmasa da Brezilya, yakın döneme kadar dünya kahve üretiminin neredeyse yüzde 80’ini tek başına karşılamaktaydı. Sao Paulo bölgesinde ağırlıklı olarak kurulu olan plantasyonlarda yetiştirilen Brezilya kahvesi Arabica ve Robusta türlerinden. Santos olarak adlandırılan Brezilya kahvesi diğer kahvelere oranla daha fazla asit ve yoğunluk taşımakta.

Sumatra Kahvesi

Endonezya’nın Sumatra adası, dünyanın en güzel kahvelerinden birine ev sahipliği yapıyor. Özellikle sert kahve sevenlerin tercih edebileceği Sumatra kahvesi, dünya genelinde en yaygın kahvelerden biri konumunda.

Kolombiya Kahvesi

Dünyanın en çok tanınan ve tüketilen kahvelerinden biri bu ülkede yetişiyor. Arabica türünde bir kahve olan ve Supremo olarak adlandırılan bu kahve başkent Bogota’nın da içinde bulunduğu ülkenin orta kesimlerinde yetiştiriliyor. Narino bölgesi, ülkede kahvenin en çok yetiştirildiği yer.

Etiyopya Kahvesi

Etiyopya kahvenin ana vatanı. Hatta ülkede bulunan Kaffa bölgesi, bu içeceğe adını veren çekirdeklerin yetiştiği yer. Kahvenin ana vatanı olması sebebiyle Etiyopya’da kahve çok önemli bir yere sahiptir ve devlet tarafından koruma altındadır. Daha yumuşak içimli bir kahve olan Etiyopya kahvesi, dünya genelinde en çok tercih edilen kahvelerden biri.

Guatemala Kahvesi

Orta Amerika ülkesi Guatemala’nın önemli gelir kaynaklarından biri bölgede yetişen kahve. Dünyada en çok sevilen kahvelerden biri olan Guatemala, zengin ve karakteristik bir tada sahip.

Türk Kahvesi

Türkiye kahvenin yetişebileceği ekvator kuşağında yer alan bir bölge değil. Doğal olarak da kahve üreticisi değiliz. Ancak kahve Türkler sayesinde dünyaya yayılmış bir tat. II. Viyana Kuşatması sonrası Türklerin bıraktığı kahve çuvalları Avusturyalıların bu tatla tanışmasını sağladı. Böylece kahve hızlı bir şekilde tüm Avrupa’ya yayıldı. Ancak hiçbiri Türk Kahvesi’nin yerini tutmadı. Öyle ki artık kahve ikram biçimi, ritüelleri, pişirme şekilleriyle Türkiye’nin sembollerinden biri halini aldı. 

VİTAMİN DEPOSU MENENGİÇ KAHVESİ 

Akdeniz, Güney Anadolu ve İç Anadolu Bölgelerinin dağlık alanlarında yetiştirilen Menengiç kahvesi kafein içermiyor ve tamamen doğal. Sütle de hazırlanabilen bu kahvenin içimi de çok yumuşak. Harran Üniversitesi (HRÜ) Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Hayoğlu, Türk kahvesine göre daha yumuşak bir tada sahip olan Menengiç kahvesinin, antioksidan ve fenolik bileşenleri sayesinde vücudu kansere ve yaşlanmaya karşı koruyucu etkiye sahip olduğuna dikkat çekiyor. Menengiç meyvesinin bileşiminde E ve B grubu vitaminler ile sodyum, potasyum, fosfor, kalsiyum, demir, magnezyum, çinko, bakır, mangan, selenyum, kadminyum gibi önemli mineral ve elementler bulunuyor. Menengiç aynı zamanda protein, yağ, besinsel lif, doymamış yağ asitleri ve mineral maddeler açısından da son derece faydalı bir bitki.

Kahveseverler İstanbul Coffee Festivali’nde buluşuyor 

Avrupa‘nın en büyük açık hava kahve etkinlikleri arasında yer alan İstanbul Coffee Festival beşinci yılında on binlerce kahveseveri ağırlayacak. 

İstanbul Coffee Festivali bu yıl 20-23 Eylül 2018 tarihleri arasında Küçük Çiftlik Park‘ta düzenlenecek. “The Source, The Journey, The People“ temasıyla gerçekleştirilecek festival, 5. yılında kahvenin kaynağına odaklanarak kahveseverlere ev sahipliği yapacak. On binlerce ziyaretçiyi ağırlayacak olan festival, İCF haftası kapsamında festival öncesi etkinlikleri ile şehrin farklı noktalarına yayılacak. 17-19 Eylül 2018 tarihleri arasında düzenlenen “İCF Haftası: Playground“ kapsamında mekanlar, farklı etkinlik kurgularıyla kahveseverlere keyifli bir atmosfer sunacak.