Cuma suresinin son 3 ayetinde Cuma namazý ile ilgili bazý hükümler yer almaktadýr. Bu mübarek günde ibadetlerini yerine getiren vatandaþlar, Cuma suresi 9. 10. 11. ayetlerinin Türkçe okunuþunu ve anlamýný merak ediyor. Cuma suresi 9 10 11 ayetlerinde 'Cuma günü namaza çaðýrýldýðý zaman, hemen Allah'ý anmaya koþun ve alýþ veriþi býrakýn' buyrulmuþtur. Ýþte Cuma suresinin son 3 ayeti, anlamý ve Türkçe okunuþu
CUMA SURESÝ 9. 10. 11. AYETLERÝ TÜRKÇE OKUNUÞU
Bismillahirrahmanirrahim
9.Yâ eyyuhâllezîne âmenû izâ nûdiye lis salâti min yevmil cumuati fes'av ilâ zikrillâhi ve zerûl bey'a, zâlikum hayrun lekum in kuntum ta'lemûn(ta'lemûne).
10.Fe izâ kudiyetýs salâtu fenteþirû fîl ardý vebtegû min fadlillâhi vezkurûllâhe kesîran leallekum tuflihûn(tuflihûne).
11.Ve izâ raev ticâraten ev lehveninfaddû ileyhâ ve terakûke kâimâ(kâimen), kul mâ indallâhi hayrun minel lehvi ve minet ticârati, vallâhu hayrur râzýkîn(râzýkîne).
CUMA SURESÝ SON 3 AYETÝN ANLAMI
9. Ey iman edenler! Cuma günü namaza çaðýrýldýðý (ezan okunduðu) zaman, hemen Allah'ý anmaya koþun ve alýþ veriþi býrakýn. Eðer bilmiþ olsanýz, elbette bu, sizin için daha hayýrlýdýr.
10. Namaz kýlýnýnca artýk yeryüzüne daðýlýn ve Allah'ýn lütfundan isteyin. Allah'ý çok zikredin; umulur ki kurtuluþa erersiniz.
11. Onlar bir ticaret ve eðlence gördükleri zaman hemen daðýlýp ona giderler ve seni ayakta býrakýrlar. De ki: Allah'ýn yanýnda bulunan, eðlenceden ve ticaretten daha yararlýdýr. Allah, rýzýk verenlerin en hayýrlýsýdýr.
CUMA SURESÝNÝN FAZÝLETÝ
Cuma suresi Medine'de inmiþtir ve toplam 11 âyettir. Ýsmini, 9. âyette geçen "cum'a" kelimesinden almýþtýr.
Cuma Suresiyle ilgili Peygamber Efendimiz (s.a.s) Cuma Suresini okuyan kiþinin Müslüman þehirlerden birinde Cuma namazýna gelen ve gelmeyenlerin sayýsý kadar sevap kazanacaðýný rivayet etmiþtir.
Cuma Suresini özellikle Sela ile ezan arasýnda okumak daha faziletlidir. Rivayete göre; Her kim Cuma günü sela ile ezan arasýnda cuma suresinin 9 – 10- 11. ayetleri 3 kere okunursa o hafta içinde eline helal para geçer.