Avlu dizisi nerede çekiliyor? Avlu dizisinin oyuncu kadrosunda kimler var?
ABONE OL

Avlu dizisinin oyuncu kadrosunda kimler var? Avlu dizisi nerede çekiliyor? Avlu dizi konusu nedir? sorularýna yanýt arayan dizi izleyicileri için ayrýntýlarý bu haberimizde derledik. Limon Film imzalý Avlu'nun baþrollerinde Demet Evgar, Ceren Moray, Nursel Köse, Kenan Ece, Teoman Kumbaracýbaþý ve Ruçhan Çalýþkur yer alýyor. Deniz uzun zamandýr eþinden þiddet görmektedir. Bir gece evinden gelen baðýrýþmalar, bir el silah sesiyle býçak gibi kesilir. Deniz, kavga sýrasýnda eþi Hakan’ý vurduðu iddiasýyla tutuklanýr. Tutuklu olarak kalacaðý cezaevine gelen Deniz’in tek isteði kýzýný arayýp durumunu öðrenmektir. Fakat içeride, kendi kurallarýný ve taraflarýný oluþturmuþ, birbirine düþman iki kadýnýn arasýnda bulur kendini: Azra ve Kudret. Ýki kadýn da Deniz’i kendi tarafýna çekerek cezaevi içindeki güçlerini artýrmak için mücadeleye giriþir. Deniz’in ise tek isteði hiçbir belaya ve suça bulaþmadan en kýsa zamanda kýzýna kavuþmaktýr. Projenin yönetmen koltuðunda Ýftarlýk Gazoz, Dondurmam Kaymak gibi baþarýlý projelere imza atan Yüksel Aksu oturuyor. Ýþte Avlu dizisinin konusu ve oyuncu kadrosu ile ilgili merak edilenler...

Star TV kanalýnda yeni bir dizi daha izleyicilerle buluþacak. Demet Evgar (Deniz), Ceren Moray (Azra), Nursel Köse (Kudret), Kenan Ece (Murat), Þebnem Dönmez (Nihal) gibi ünlü isimlerin oyuncu kadrosunda yer aldýðý Avlu dizisinde Nilgün Demir olarak karþýmýza çýkacak. Dizide Hakan'ýn (Teoman Kumbaracýbaþý) ablasý olarak rol alacak. Genç yaþta kaybettikleri annelerinin yerine kendisini koyarak Hakan'ý büyütmüþ ve ona bakmýþtýr. Bu nedenle Hakan üzerinde inanýlmaz derecede otoritesi vardýr.

Þebnem Dönmez, Star TV dizisi Avlu'ya dahil oldu.

Uzun süredir ekranlardan uzak olan 43 yaþýndaki Dönmez, hapishane müdürü Nihal karakterine hayat verecek.

AVLU DÝZÝ KONUSU

 “Avlu” özgürlüðünden vazgeçmek zorunda kalan bu kadýnlarýn 3.sayfa haberlere yansýmayan, mutsuzluðun acý ile yarýþtýðý Karakuyu’da kendi düzen ve kendi hukuklarýna karþý verdikleri yaþam mücadelesini konu alýyor.


ÝÞTE AVLU DÝZÝ OYUNCULARI

Teoman Kumbaracýbaþý

Deniz Barut

Eslem Akar

Þeyla Halis

Ayça Damgacý

Onuryay Evren Tan

Hülya Þen

Ümmü Putgül

Mihrimah Cankur

Çiðdem Benli

Efsane Odað

Hüseyin Turunç

DEMET EVGAR KÝMDÝR

Demet Evgar 19 Mayýs 1980’de Manisa'da doðdu. Arnavut kökenlidir. Oyunculuða 17 yaþýndayken, Manisa’daki amatör bir topluluk olan Afsem Tiyatrosu’nda baþladý. Sahneye ilk kez Ray Cooney’nin Kaç Baba Kaç oyunuyla çýktý. Ýstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarý Tiyatro Bölümü’nü bitirdi. Konservatuvar eðitimi sýrasýnda arkadaþlarýyla Tiyatro Kýlçýk adýnda bir topluluk kurdu. Bu toplulukta oyuncu ve oyun yazarý olarak çalýþtý. Kenter Tiyatrosu'nda ‘Aþk Çemberi' adlý oyunda ve “Tiyatro Kýlçýk”ta “Takanlar ve Takýlanlar” ve “Ayþegül Hindistan'da” adlý oyunlarda rol aldý. 2009 senesinde Kent Oyuncularý tiyatrosunda Mehmet Birkiye yönetmenliðinde sahnelenen Cimri oyununda Elise karakterini canlandýrdý. Bu rol ile 2010 yýlýnda düzenlenen 8. Tiyatro Ödülleri ödül töreninde Yýlýn Kadýn Oyuncusu ödülüne layýk görüldü.



TELEVÝZYON VE SÝNEMA KARÝYERÝ

“Aslý ile Kerem”, “Bütün Çocuklarým” ve “Emret Komutaným” adlý televizyon dizilerinin yaný sýra “Banyo”, “Beyza'nýn Kadýnlarý” isimli sinema filmlerinde oynadý. 2007’de, Cemil Topuzlu Açýkhava Tiyatrosu’nda sahnelenen “Rock Müzikalleri’nde” rol aldý. 2009’da Mahsun Kýrmýzýgül’ün Güneþi Gördüm filminde Havar karakterini canlandýrdý. 2010 yýlýnda ise Yahþi Batý filminde Cem Yýlmaz ve Ozan Güven ile baþrolleri paylaþmýþtýr. Hemen ardýndan Vay Arkadaþ filminde Mete Horozoðlu, Ali Atay ve Fýrat Tanýþ ile birlikte oynamýþtýr.

Ýlk olarak Türkmax’te yayýnlanmakta olan, ardýndan Star TV’ye geçen 1 Erkek, 1 Kadýn adlý televizyon dizisinde “Zeynep Yýldýrým” karakterini canlandýrmaktaydý. Kýsa bir aradan sonra Fox TV ekranlarýnda yayýnlanmaya baþlayan 1 erkek 1 kadýn adlý televizyon dizisi isim deðiþikliðine giderek 1 Erkek 1 Kadýn 1 Çocuk ve ardýndan 1 Erkek 1 Kadýn 2 Çocuk olarak devam etmektedir. Özgü Namal’ýn jüriliðini yaptýðý Yetenek Sizsiniz Türkiye programýna Namal’ýn yerinde kýsa süreli bulundu.
demet evgar sözcü ile ilgili görsel sonucu

FÝLMOGRAFÝSÝ

2005 Banyo Hülya
2005 Beyza’nýn Kadýnlarý Beyza Türker, Rabia Çýnar, Dilara, Ayla
2009 Güneþi Gördüm Havar
3. Yeþilçam Ödülleri’nde En Ýyi Kadýn Oyuncu ödülüne aday gösterildi.
2010 Yahþi Batý Suzan Van Dycke
4. Yeþilçam Ödülleri’nde En Ýyi Kadýn Oyuncu ödülüne aday gösterildi.
2010 Vay Arkadaþ Nil
2013 Sen Aydýnlatýrsýn Geceyi Yasemin
En iyi yardýmcý kadýn oyuncu (Sen Aydýnlatýrsýn Geceyi) / 19. Sadri Alýþýk Ödülleri 2014
2015 Yok Artýk! Ceyda

TELEVÝZYON

2000 Yedi Numara Yeliz (TV Dizisi)
2002 Aslý ile Kerem Yeliz (TV Dizisi)
2002 Tatlý Hayat Defne-Ýhsan Yýldýrým’ýn sekreteri (TV Dizisi)
2003 Yuvam Yýkýlmasýn Hülya (TV Dizisi)
2003 Çýnaraltý Nilüfer (TV Dizisi)
2004 Bütün Çocuklarým Eyþan (TV Dizisi)
2005 Emret Komutaným Üsteðmen Çiðdem (TV Dizisi)
2006 Erkekler Aðlamaz Zeynep (TV Dizisi)
2009 1 Kadýn 1 Erkek Zeynep Yýldýrým

1. Ýsmail Cem Televizyon Ödülleri’nde En Ýyi Kadýn Komedi Oyuncusu ödülünü aldý.

37. Altýn Kelebek Ödülleri’nde En Ýyi Kadýn Komedi Oyuncusu ödülünü aldý

Antalya Televizyon Ödülleri’nde En Ýyi Kadýn Komedi Oyuncusu ödülünü aldý.

2017 Vataným Sensin Kara Fatma
2015 Kötü Kedi Þerafettin Misket ve Tacettin (ses)
2018 Aile Arasýnda

CEREN MORAY KÝMDÝR?
5 Haziran 1985 doðumlu olan oyuncu memur bir ailenin tek kýzý olarak Diyarbakýr ’da dünyaya geldi. Annesi Kastamonulu olan Ceren Moray, babasýnýn memleketi olan Diyarbakýr'da dünyaya geldi. Doðumundan birkaç yýl sonra ailesi ile birlikte Ýstanbul ’a taþýnan ünlü oyuncu, tiyatro eðitimine küçük yaþlarda baþladý.

5 Haziran 1985 doðumlu olan oyuncu memur bir ailenin tek kýzý olarak Diyarbakýr 'da dünyaya geldi. Annesi Kastamonulu olan Ceren Moray, babasýnýn memleketi olan Diyarbakýr'da dünyaya geldi. Doðumundan birkaç yýl sonra ailesi ile birlikte Ýstanbul 'a taþýnan ünlü oyuncu, tiyatro eðitimine küçük yaþlarda baþladý. Uzun bir süre Pera Güzel Sanatlar 'da eðitim alan oyuncu, 2005 yýlýnda Haliç Üniversitesi Tiyatro Bölümü 'nü kazandý ve 2009 yýlýnda üniversiteden mezun oldu.



Yüksek lisans döneminde babasý kalp krizi geçirdi ve ardýndan ünlü oyuncu, hayatýný farklý bir yöne çevirmeye karar verdi. Bu sýrada bir dizi için teklif geldi ve ilk televizyon deneyimi, 12 yýl önce yayýmlanan ve baþrollerini Levent Üzümcü, Müjde Ar gibi isimlerin paylaþtýðý Serseri Aþýklar isimli dizi oldu. Bu diziden sonra televizyonun yollarý kendisine açýlmýþ oldu. Birkaç yýl televizyona ara vererek eðitimlerini sürdüren Moray, 2007-2010 yýllarý arasýnda ekrana gelen ve dönemin fenomen gençlik dizisi olan Kavak Yelleri dizisinde Su karakterini canlandýrýyordu.

Ancak onun asýl büyük çýkýþý, O Hayat Benim ile oldu. Dizide Efsun karakterini canlandýran ve daha ilk bölümlerde baþrolün önüne geçerek dizinin baþrolü haline gelen Ceren Moray, gerçek anlamda baþarýlý bir oyunculuk performansý ile dikkat çekti. Dizide zengin yaþantýya uyum saðlamaya çalýþan varoþ bir kýzý canlandýran ünlü oyuncu, Efsun karakterini canlandýrabilecek belki de en iyi isim oldu. Dizinin bu denli popüler olmasýnda Ceren Moray'ýn etkisi büyük.

Rol aldýðý yapýmlar:

Sinema


2014 - Bi Küçük Eylül Meselesi (Berrak)

2015 - Yok Artýk! (Ebru)

2016 - Olaylar Olaylar (Merve)

Televizyon

2003 - Serseri Aþýklar

2004- Dayý (Simge)

2005- Nefes Nefese (Ezgi)

2007 - 2008 - Doktorlar (Senem)

2007 - 2010 - Kavak Yelleri (Sultan / Su)

2012 - Ýþler Güçler (Zehra Cengiz)

2014 - O Hayat Benim (Efsun Demirci Atahan)

2016 - El Deðmemiþ Aþk (Feryal)

NURSEL KÖSE KÝMDÝR?

Nursel Köse, 1 Ocak 1961 yýlýnda Malatya'da dünyaya geldi. Köse,17 yaþýnda üniversite için Almanya’ya yerleþmiþtir. Köln Üniversitesi’nde Mimarlýk okuduktan sonra kýsa bir süre mesleðini yapmýþtýr. Öðrenciyken paralelinde, aktör, komedyen, yazar, þair ve radyo tiyatrosu yazarý olarak çalýþtý. Yönetmen, oyuncu ve komedyen olarak çeþitli off tiyatrolarýný kurdu ve oyun koydu ve oynadý. Ayrýca birçok gençlik, çocuk ve Almanya'da kadýn tiyatro projelerinde yönetimi devraldý.

KARÝYERÝNÝN BAÞLANGICI

Nursel Köse 1992 yýlýnda "Yerkozmetikçileri" -Die Bodenkosmetikerinnen-Almanya'da ki ilk yabancý kadýn kabare gurubunu kurdu. Bu grupta, yönetmen, oyuncu ve söz yazarý olarak çalýþtý. 1992-2007 yýllarýnda kadar tüm Almanya'ya ve Almanca konuþulan ülkelere turneler yaptý. 2009 sezonunda SAKM/Ýstanbul da "Bacemdeki Ayi" adlý oyunda baþ rol oynadý. Halen Ýstanbul ve Berlin set ve sahnelerinde mekik dokuyor.

NURSEL KÖSE, BÝR ÇOK FÝLMDE ROL ALDI!

Köse, Beyaz perdede ilk kez Hark Bohm'un bilinen filmi Yasemin de göründü. 2003 yýlýnda Buket Alakuþ'un ödüllü film Anam ile uluslararasý üne sahip öncü bir rol oynadý. Daha sonra Savannah, Kebab Connection ve Baþka bir lig sinema filmlerinde rol aldý. Almanya'da "Aile Avukat", "Yeni Baþlayanlar Ýçin Türkçe", "Bölge 40", "Soko Köln". Serilerinde bazen Arap, bazen iranlý, bazen Ýtalyan kadýn olarak rol aldý.




OSCAR'A ADAY!

2007 yýlýnda Yaþamýn Kýyýsýnda Fatih Akýn'ýn filminde rol aldý ve film 60 Cannes Film Festivali " 44 Antalya Uluslararasý Film Festivali "(Türkiye) yarýþmalarýnda çeþitli ödüller kazandý. Ayrýca film 2007 yýlýnda Alman Filmi olarak Oscar‘a aday oldu. Nursel Köse “Yaþamýn Kýyýsýnda” filmindeki " Yeter karakteri için 44.Antalya Film Festivali, Ankara Uluslararasý Film Festivali ve "1. Yesilçam Film Ödülleri" Yardýmcý Dalda En Ýyi Kadýn Oyuncu Ödüllerini aldý. Feo Aladað yapýmý “Ayrýlýk” “Die Fremde” sinema " Ziegler Film üretimi dizi "Boðazda Cinayet Masasý”, Tatort da Mehmet Kurtuluþ ve Erol Sander ile oynadý. Nursel Köse, Semir Aslanyürek in ("Yedi Avlu") ve “72.Koðuþ” Murat Saraçoðlunun sinema filmlerinde rol aldý.

2012 yönetmen Züli Aladag, in "300 Worte Deutsch" adli sinem filminde, 2013 yönetmen Kutlug Ataman "KUZU" adli sinema filminde ve und yönetmen Erhan Güleryüz ile " KAFKAS" sinema filmlerinde oynadi.

RADYO TÝYATROSUNUN ARANAN ÝSMÝ!

Nursel Köse 2013 yilinda " ENKAZ" adli kisa filmi yazdi ve yönetti. Bu yil "Die Ameisenfrau" adli kendi radyo tiyatrosundan uyarladigi ilk uzun metraj film "Karinca Kadin" icin ilk senaryosunu yaziyor. bu senaryonun Teaser cekti. Nursel Köse’nin radyo tiyatrolarý 1997-2009 yýllarý arasýnda Westdeutscher Rundfunk WDR tarafýndan üretildi.

YER ALDIÐI DÝZÝLER

2004 - SOKO Köln - Aische Ceman
2005 - Sessiz gece - Aylin
2007 - Türkisch für Anfänger (Yeni Baþlayanlar için Türkçe) - Gülcan Süleyman
2007 - Kavak Yelleri - Nur Seven
2007 - Kartallar Yüksek Uçar - Mebrure
2007 - Die Familienanwältin - Frau Yilmaz
2008 - Kalpsiz Adam - Meliha
2008 - Tatort - Immobilienmaklerin
2008 - Großstadtrevier
2009 - Mordkommission Istanbul - Yelda Akdamar
2009 - Kýþ Masalý
2011 - Al Yazmalým - Maryamhan
2012 - Kötü Yol - Bedia
2012 - München 7 - Ayþe Armut
2014 - Paramparça - Keriman

NURSEL KÖSE'NÝN ALDIÐI ÖDÜLLER

2007 - En Ýyi Yardýmcý Kadýn Oyuncu - Yaþamýn Kýyýsýnda - 44. Antalya Altýn Portakal Film Festivali
2007 - Yaþamýn Kýyýsýnda - 19. Ankara Uluslararasý Film Festivali
2007 - En Ýyi Yardýmcý Kadýn Oyuncu - Yaþamýn Kýyýsýnda - 1.Yeþilçam Ödülleri
2010 - Onur Ödülü - Safranbolu film Festivali
2010 - Onur Ödülü - Datça film festivali
2014 - Yardýmcý Rolde En Ýyi Kadýn Oyuncu - 51. Uluslararasý Antalya Altýn Portakal Film Festivali

RADYO TÝYATROSU

1996 - Die Ameisenfrau
1998 - Der Schlangenbrunnen
2008 - Der verbannte Vogel
2009 - Sürgün Kusu

NUSEL KÖSE'NÝN KÝTAPLARI

1996 - Der Liebe zum Trotz / Sevdaya Ýnat - Þiir
1997 - Hafýzamda Oturuyorsun - Þiir
2000 - Ütopya - Þiir
2000 - WDR - Þiir, Öykü

KENAN ECE KÝMDÝR?

Kenan Ece, 24 Aralýk 1980 tarihinde Birleþik Arap Emirlikleri, Dubai'de doðmuþtur. Tam adý Cahit Kenan Ece'dir. Bir ablasý vardýr. Babasý Murat Ece'dir.Galatasaray Spor Klubü'nün eski yöneticilerinden Turgan Ece'nin torunudur. Türkiye'nin ilk dünya güzeli Keriman Halis'in yeðenidir, yani büyük halasýdýr. Babasý Murat Ece kariyerinin altý senesini Dubai/UAE ve Abidjan/Ivory Coast'da geçirdiði sýrada Kenan Ece de Dubai'de doðmuþtur.
Ýstanbul Sankt GeorgAvusturya Lisesi'ni bitirdikten sonra 2004yýlýnda Amerika'da New York'ta Davidson College'de tiyatro ve ekonomi eðitimini tamamladý. Üniversitede okurken birçok oyunda rol aldý. New York'tayken özgeçmiþini Ýrlanda'da yatýrým yapan bir Türk þirketine gönderip Ýrlanda'ya giderek iki yýl boyunca finans analistliði yaptý. Mezun olduktan sonra dört yýl Ýrlanda'nýn baþ þehri Dublin'de yaþadý. Ýki sene finansman üzerine bir enerji þirketinde çalýþtý. Gaeity School of Acting ve Irish Film Academy'de oyunculuk eðitimine devam etti. Ýki yýl oyunculuk dersi aldýktan sonra bir gösteri yaptý ve oyunu izleyen bir ajans onunla tanýþmak ve çalýþmak istedi. Daha sonra Dublin'de ajansa ulaþarak, bir dizide rol almasýný istediler. On beþ yýldan beri yayýnlanan "Fair City" adý bir dizide on üç bölüm rol aldý. Enerji þirketindeki iþini býraktý.



Ardýndan Ýrlanda Devlet Tiyatrosu "The Abbey" 'de 3,5 ay çalýþtý. Ýrlanda Film Akademisi'nde kamera önü oyunculuðu üzerine dersler aldý. Uzun metraj bir filmde Almanca küçük bir rol oynadý. Ýrlanda'nýn sevilen komedyenlerindenKatherine Lynch'in televizyon þovunda Ýspanyol bir matadoru oynadý.

2009 yýlý baþýnda Türkiye'ye döndüðünde ilk sinema projesi yönetmenliðini Yusuf Kurçenli'nin yaptýðý "Yüreðine Sor" adlý filmde Hakan Eratik, Ayla Algan,Civan Canova, Þevval Sam ile beraber oynadý.

2010 yýlýnda baþrollerini Perran Kutman, Çetin Tekindor, Melis Birkan, Özge Özpirinçci ve Öner Erkan'la paylaþtýðý "Deli Saraylý" adlý dizide "Emir Zahir" karakterini canlandýrdý.

2011 yýlýnda Özer Kýzýltan'ýn çektiði 'Beni Unutma' isimli filmde Mert Fýrat veAçelya Yýlhan'la birlikte rol aldý.

2012′de Mustafa Üstündað ile Çamur'dan Tiyatro'yu kurdu.
Kenan Ece 2011 yýlýnda ''Ýzmir Çetesi'' adlý dizi setinde Mustafa Üstündað ile tanýþtý. ''Birimiz toprak grubundan, birimiz su. Bizden olsa olsa çamur olur'' dediler ve Çamur'u kurdular.

Kenan Ece, 2014 yýlýnda senaryosunu Birol Güven, Yaþar Arak ve Caner Güler'in yazdýðý "Kalp Hýrsýzý" adlý dizide Mine Tugay ve Selin Ortaçlý ile baþrolde oynadý.

Bugüne kadar Türkiye'de yapýlmýþ en büyük bütçeli sinema filmlerinden biri olarak dikkat çeken, 25 Aralýk 2015 tarihinde vizyona girecek olan "Ertuðrul 1890" adlý sinema filminin yapýmcýlýðýný Türkiye tarafýnda Kültür ve Turizm Bakanlýðý, Japonya tarafýnda ise Ertugrul Film Partners yapým ortaðý grubu üstleniyor. Uygulayýcý yapýmcýlýðýný Japonya'da TOEI þirketi, Türkiye'de Böcek Yapým'ýn gerçekleþtirdiði filmde, Türk oyuncular, Kenan Ece, Alican Yücesoy,Uður Polat, Mehmet Özgür, Tamer Levent, Melis Babadað, Murat Serezli,Deniz Oral, Hakký Haluk Cömert, Cem Cücenoðlu, Erkan Pekbay, Mert Aygün, Alper Düzen ve Japon oyuncular Seiyo Uchino, Shioli Kutsuna,Naoto Takenaka, Yui Natsukawa, Toshiyuki Nagashima, Takashi Sasano,Yukiyoshi Ozawa rol aldý.

Ödülleri :
2012 - 17.Sadri Alýþýk Ödülleri, En Ýyi Yardýmcý Erkek Oyuncu (Beni Unutma)

Tiyatro :
2012 - Islah Evi (The House of Correction)- Norman Lock - Çamur'dan Tiyatro

Filmleri ve Dizileri :
2015 - Ertuðrul 1890 (Sinema Filmi)
2015 - Aþk Olsun (Caner) (Sinema Filmi)
2014 - Magi (Sinema Filmi)
2014 - Kalp Hýrsýzý (Tekin) (TV Dizisi)
2014 - Gulyabani (Murat) (Sinema Filmi)
2012 - Çakallarla Dans: Hastasýyýz Dede 2 (Sinema Filmi)
2012 - Son (TV Dizisi)
2012 - Sað Salim (Ayhan) (Sinema Filmi)
2012 - Krem (TV Dizisi)
2011 - Ýzmir Çetesi (Ateþ) (TV Dizisi)
2011 - Bul Beni (Sinema Filmi)
2011 - Beni Unutma (Hakan) (Sinema Filmi)
2011 - Ay Tutulmasý (Kenan) (TV Dizisi)
2010 - Samanyolu (Namýk) (TV Dizisi)
2010 - Gecekondu (Kendisi) (Tv Programý)
2010 - Deli Saraylý (Emir Zahir) (TV Dizisi)
2009 - Masumlar (Kaan) (TV Dizisi)
2009 - Yüreðine Sor (Mustafa) (Sinema Filmi)

RÜÇHAN ÇALIÞKUR KÝMDÝR?

01 Þubat 1954 tarihinde Ýstanbul'da doðan ünlü oyuncu kýsa süre sonrasýnda eðitimini almak için Ankara’ya taþýndý. Burada Ankara Devlet Tiyatrosu’nda eðitim alarak kariyerine adým attý. Rüçhan Çalýþkur Ankara Üniversitesi Devlet Konservatuarý Tiyatro bölümünü baþarýlý bir þekilde bitirerek buradan mezun olmuþtur. 1979 senesinde ise Devlet Tiyatrolarý kadrosuna dahil olan ünlü oyuncu burada uzun süredir tiyatro oyunculuðu yaptý. Farklý farklý tiyatro oyunlarýnda sayýsýz rol alan ünlü oyuncu ilk defa sinemacýlýk kariyerine 2003 senesinde adým attý. Bu sene itibari ile dizi filmlerde ve sinema filmlerinde rol almaya baþlamýþtýr.

Baþarýlý tiyatro ve sinema oyuncusu ayný zamanda seslendirme sanatçýlýðýný da yapmýþtýr. Çok sayýda yabancý filmin Türkçe seslendirmesini yapan Rüçhan Çalýþkur, Robin Hood, Titanik, Avatar ve Örümcek Adam gibi filmlerin Türkçe dublajýnda görev almýþtýr. Günümüzde hali hazýrda oyunculuk kariyerine devam eden ünlü oyuncu kýsa süre içerisinde yayýnlanacak olan Kalp Atýþý isimli televizyon dizisinde rol alacak. 2012 yýlýnda 1. YEFA Ödülleri tarafýndan en iyi kadýn oyuncu ödülüne layýk görüþmüþtür. Ayrýca 23. Ýstanbul Film Festivali’nde (2004 yýlýnda) de en iyi kadýn oyuncu ödülünün sahibi olmuþtur. Bulutlarý Beklerken isimli projede rol alarak baþarýlý bir oyun sergileyerek bu ödüle layýk görülen oyuncu baþarýlý bir þekilde kendini geliþtirerek günümüzde de adýndan sýkça söz ettirir hale gelmiþtir.
Rüçhan Çalýþkur Filmleri

Çok sayýda sinema filminde rol alan Rüçhan Çalýþkur en son yer aldýðý film projesi Zerre olmaktadýr. Burada anne rolünde yer alan oyuncu bu sene içerisinde üç film ve üç de dizi projesinde yer almýþtýr. Rüzgarlar ve Elveda Katya filmlerinde rol alan oyuncu Benim Ýçin Üzülme dizisi ve Acayip Hikayeler dizisinde de bulunmuþtur. Burada baþarýlý bir oyunculuk sergileyen oyuncu her sene daha farklý ve büyük film, dizi projelerinde rol alma þansý bulmuþtur.



Rüçhan Çalýþkur Dizileri

Son günlerde Kalp Atýþý isimli dizide oynayacaðý açýklanan ünlü oyuncu bunun yaný sýra çok sayýda dizi projesinde de bulunmuþtur. Rüçhan Çalýþkur’un yer aldýðý en önemli dizi projelerinden birisi de Çanakkale Yüzyýllýk Mühür dizisi olmuþtur. Dönem ve tarihi bir dizi olan bu projede baþarýlý bir þekilde oynayan ve kendisinden söz ettiren oyuncu kýsa süre içerisinde büyük bir hayran kitlesini toplamýþtýr.
Kalp Atýþý Dizisinde Rol Aldý

Rüçhan Çalýþkur, Show TV ekranýnda 2017 sezonu yaz dizisi olarak baþlayan Kalp Atýþý adlý dizide rol almýþtýr. Kalp Atýþý dizisinde baþ rol oyuncusu Öykü Karayel'in canlandýrdýðý Eylül karakterinin babaannesi olarak ekrana gelen Çalýþkur, dizinin birinci bölümünde senaryo gereði hayatýný kaybetmiþtir.