Diriliş Ertuğrul 125.bölümde gerilim arttı
ABONE OL

Diriliş Ertuğrul 125.bölümde gerilim arttı

İlbilge Hatun’un Ertuğrul’u yanlışlıkla da olsa hançerlemesinin ardından Kayılar ve Umuroğulları arasındaki gerilim had safhaya çıkmıştı. Ertuğrul, İlbilge’nin gerçek yüzünü öğrenmiş ve onunla hesaplaşmıştı. Diğer yandan Osman ile Savcı, Ertuğrul’un yetişmesiyle Dragos’un adamlarının elinden kurtulmuştu. Turgut ve Mergen, Ertuğrul’un emriyle gizli sandığın anahtarını ele geçirebilmek için Moğol komutanlarının içine sızmış, ancak sonradan ifşa olmuşlardı. Osman ve Savcı’yı bulmak için zindandan kaçan Gündüz ise, vuruşma yerine geldiğinde Dragos’un eline düşmüştü. Dragos, Gündüz’ün hançeriyle Umur Bey’i öldürmüş ve bu suçu Gündüz’ün üzerine yıkmayı başarmıştı...

Umur Bey’in Gündüz tarafından öldürüldüğünü düşünen İlbilge, bu büyük acısından sonra ne yapacak? Kayılar ile Umuroğulları arasındaki husumet, daha da derinleşecek mi? Ertuğrul, tüm bu olayların arkasında olduğunu düşündüğü Dragos’u bulabilecek mi? Dragos’un yeni tuzağı ne olacak? Gündüz, kendisini temize çıkarabilecek mi? Turgut ve Mergen, Moğolların elinden kurtulup gizli sandığın anahtarına ulaşmayı başarabilecek mi?

Ertuğrul, üzerine oynanan oyunları bertaraf edip Söğüt’ün huzur ve emniyetini tesis edebilecek mi?

 

DİRİLİŞ ERTUĞRUL SON BÖLÜMDE NELER YAŞANDI? BÖLÜM ÖZETİ

İlbilge, Gündüz'ün tokadından sonra hançerini çekti. Ama sapladığı kişi Ertuğrul oldu. Alpler de bıçaklarını çekti ama Ertuğrul hepsini durdurdu. Dragos bu anları keyifle izledi. Ertuğrul, Gündüz'e ‘bir daha bir hatuna el kaldırmayacağını görmeyeceğim' dedi. Gündüz, İlbilge'nin onlara ihanet ettiğini babasına söyledi. Ertuğrul şaşkınlık içinde her şeyi öğrenmek istediğini söyledi.

 

DİRİLİŞ ERTUĞRUL SON BÖLÜM İZLE 

 

ERTUĞRUL İLBİLGE'Yİ SORGUYA ÇEKİYOR

Ertuğrul, İlbilge'den bir açıklama istiyor. Bu sırada bir yandan da yarasını dağlıyor. İlbilge dehşete kapılmış gibi Ertuğrul'u izleyip, oraya gelip vazifelerinden haberdar ettiğini söylüyor. Ayrıca Gündüzalp'in yaptıklarını da anlatıyor. Babasının boğazına bıçak dayadığını da söylüyor. Gündüzalp de geri kalmıyor ve babasına haddini bildirdiğini söylüyor. Ertuğrul, Gündüz için söylenenin tüm Alpleri katil olarak suçlamak olduğunu söylüyor. Ama İlbilge lafını esirgemiyor, gerçeklerin ortaya çıkacağını söylüyor. Umur Bey'in olanları duyunca onu zapt edemeyeceğini söylüyor. Ertuğrul iftira attığını anlatmaya çalışıyor.

 

GÜNDÜZALP ZİNDANA ATILIYOR

İlbilge, Ataç Bey'in ardından Gündüzalp'in geldiğini anlatınca Ertuğrul oğluna ‘neredeydin' diye soruyor. Ama Gündüzalp bir şey söyleyemiyor. Alplerden Çağrı atla yarış yaptıklarını birlikte olduklarını söylüyor. Ertuğrul, Gündüzalp ile Çağrı'yı zindana attırıyor.

Ertuğrul Bamsı'dan Savcı ile Osman'ın başının belada olduğunu öğreniyor. Gündüzalp de babası ile gitmek istiyor ama Ertuğrul Bey izin vermiyor. Gündüzalp İlbilge'yi tehdit ederek oradan uzaklaşıyor. Savcı il Osman'ın başı cidden belada. Yüzü kapalı bir adama yakalanıyorlar. Ama Osman bileğine sakladığı hançerle adamı etkisiz hale getiriyor. Savcı çok ağır yaralanıyor. Ağzından kanlar boşalıyor ve hiçbir tepki vermiyor.