TRT1’de Diriliş Ertuğrul yeni sezon heyecanı
ABONE OL

Diriliş Ertuğrul’un yeni sezon başlangıç tarihi ile ilgili Yapımcı Mehmet Bozdağ ve kanaldan henüz net bir açıklama gelmedi. Diriliş Ertuğrul 121. son bölüm ile sezona veda etti. TRT ekranlarının sevilen dizisi sezonun kapanışını duygusal bir şekilde yaptı. Halime Hatun'un mezarının başına giden ve göç edecekleri için ona son vedasının gerçekleştiren Kayı Obası, dualarını ettikten sonra yola koyulmuştur. Söğüt'e doğru yola çıkan oba beyi, yeni bir çağa adım atmak üzere harekete geçmişti.

 

DİRİLİŞ ERTUĞRUL DİZİSİ 5. SEZON NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Başrolünde Engin Altan Düzyatan'ın ve bir çok ünlü ismin rol alan Diriliş Ertuğrul son yıllarda yayınlanan Türk tarihini konu alan önemli yapımlar arasında yer alıyor. İlk olarak 2014 yılında ekranlara gelen Diriliş Ertuğrul, Dünyaya 6 asır hükmeden Osmanlı İmparatorluğu'nun kuruluşunu konu alıyor. Devlete ismini vermiş olan Osman Bey’in babası Ertuğrul Gazi’nin hikayesinin konu edinildiği dizide, Kayı Boyu’nun mücadeleleri ve hangi süreçlerden geçerek devletleştiği anlatılıyor.

Diriliş Ertuğrul dizisinin yönetmenliğini Metin Günay, yapımcılığını ise Mehmet Bozdağ üstleniyor. Yapım ekibinden henüz yeni sezon tarihine dair bir açıklama gelmedi. Ancak geçen yıl yeni sezon Ekim ayında başlamıştı..

Özellikle Ertuğrul gazi dönemine değinilen dizide tarihi farklı karakterlerinde canlandırılmasıyla yeni kapsamlı bir tarihi hedef aldığı belirtiliyor. 4 yıldır sezon başlangıçlarını Ekim ayı içerisinde yapan Diriliş Ertuğrul'un yeni sezon bölümününde önümüzdeki ay yayınlanması bekleniyor.