Kýzýlcýk Þerbeti bu akþam var mý? Kýzýlcýk Þerbeti yeni bölüm neden yayýnlanmadý?
ABONE OL

Show TV ekranlarýnýn konusu ve oyuncu kadrosuyla dikkat çeken dizisi Kýzýlcýk Þerbeti bu akþam var mý yok mu merak ediliyor. Baþrollerinde EBaþrollerini Sýla Türkoðlu, Doðukan Güngör, Evrim Alasya, Barýþ Kýlýç, Sibel Taþçýoðlu, Settar Tanrýöðen ve Ceren Karakoç'un yer aldýðý dizinin yeni bölümü Show TV yayýn akýþý listesinde yer almasýna raðmen yayýnlanmadý. Bu noktada dizinin sýký takipçileri "Kýzýlcýk Þerbeti bu akþam var mý? Kýzýlcýk Þerbeti yeni bölüm neden yayýnlanmadý?" sorularýna yanýt aramaya baþladý. Ýþte tüm merak edilenler...

KIZILCIK ÞERBETÝ BU AKÞAM VAR MI?

Ekranlarýn reyting rekorlarý kýran dizisi Kýzýlcýk Þerbeti'nin gerdek sahnesinden dolayý RTÜK 5 hafta durdurma ve 1,5 milyon TL ceza vermiþti.

Her cuma günü Show TV ekranlarýnda izleyicilerle buluþan Kýzýlcýk Þerbeti dizisinin yeni bölümü bugün ekranlara gelmeyecek.

SHow TV yayýn akýþýna göre 14 Nisan Cuma (bugün) saat 20.00'da dizinin yeni bölümü yayýnda olacak. Fakat son dakika gelen habere göre RTÜK tarafýndan alýnan karara göre Kýzýlcýk Þerbeti 5 hafta süreyle yayýnlanmayacak.

KIZILCIK ÞERBETÝ YENÝ BÖLÜM NEDEN YAYINLANMADI?

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Show TV'de yayýnlanan "Kýzýlcýk Þerbeti" isimli dizi hakkýnda inceleme baþlatmýþtý.

RTÜK Baþkaný Ebubekir Þahin 12 Mart 2003 tarihinde, inceleme baþlatýldýðý haberini Twitter'dan "Show TV medya hizmet saðlayýcýsýnda 'Kýzýlcýk Þerbeti' isimli dizide kadýna karþý þiddet ve kadýnlara baskýyý teþvik etmeye yönelik yayýnlara iliþkin inceleme baþlatýlmýþtýr" mesajýyla duyurmuþtu.

Karar üzerine kanal yönetimi mahkemeye baþvurarak RTÜK kararýnýn yürütmesini durdurma kararý almýþtý.

tv100'ün haberine göre, RTÜK bu karara itiraz ederek ceza gerekçesini ve savunmalarýný mahkemeye sundu. Ankara Ýdare Mahkemesi az öce verdiði kararla "Yürütmeyi durdurma" kararýný kaldýrdý.

Bu durumda ceza bu akþam uygulanmaya baþlanacak ve dizi 5 hafta süreyle yayýnlanmayacak.