Kýzýlcýk Þerbeti devam edecek mi? Kýzýlcýk Þerbeti ne zaman baþlýyor?
ABONE OL

Her hafta cuma günü Show TV ekranlarýnda izleyicilerle buluþan Kýzýlcýk Þerbeti dizisi, RTÜK cezasý nedeniyle 5 hafta boyunca yayýn yasaðý almýþtý. Dizinin takipçileri Kýzýlcýk Þerbeti'nin ne zaman yayýnlanacaðýný merak ediyor. RTÜK, dizinin düðün gecesi dayak sahnesinden dolayý 5 hafta durdurma ve 1,5 milyon TL ceza verdi. Peki Kýzýlcýk Þerbeti ne zaman baþlýyor? Kýzýlcýk Þerbeti devam edecek mi? Ýþte yeni bölüm tarihi

KIZILCIK ÞERBETÝ DEVAM EDECEK MÝ?

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Show TV'de yayýnlanan "Kýzýlcýk Þerbeti" isimli dizi hakkýnda inceleme baþlatmýþtý. Ekranlarýn reyting rekorlarý kýran dizisi Kýzýlcýk Þerbeti'nin gerdek sahnesinden dolayý RTÜK 5 hafta durdurma ve 1,5 milyon TL ceza vermiþti.

RTÜK Baþkaný Ebubekir Þahin Twitter'dan "Show TV medya hizmet saðlayýcýsýnda 'Kýzýlcýk Þerbeti' isimli dizide kadýna karþý þiddet ve kadýnlara baskýyý teþvik etmeye yönelik yayýnlara iliþkin inceleme baþlatýlmýþtýr" mesajýyla duyurmuþtu.

Karar üzerine kanal yönetimi mahkemeye baþvurarak RTÜK kararýnýn yürütmesini durdurma kararý almýþtý.

RTÜK bu karara itiraz ederek ceza gerekçesini ve savunmalarýný mahkemeye sundu. Ankara Ýdare Mahkemesi "Yürütmeyi durdurma" kararýný kaldýrdý.

Bu durumda ceza nedeniyle diziye 5 hafta süreyle yayýnlanmama cezasý verildi.

KIZILCIK ÞERBETÝ NE ZAMAN BAÞLIYOR?

Ankara Bölge Ýdare Mahkemesi, RTÜK'ün beþ kez yayýn durdurma kararýný bozdu. Kýzýlcýk Þerbeti dizisi cuma günü yeniden seyirciyle buluþuyor.

Kýzýlcýk Þerbeti'nin Instagram hesabýndan yapýlan paylaþýmda "Nerede kalmýþtýk? Yeni bölümümüzle cuma 20.00'de Show TV'deyiz" ifadeleri kullanýldý.

Kýzýlcýk Þerbeti'nin yönetmeni Hakan Ketche, Twitter'da paylaþtýðý fotoðrafa "Çekime devam" notunu düþtü.

Baþrollerini Sýla Türkoðlu, Doðukan Güngör, Evrim Alasya, Barýþ Kýlýç, Sibel Taþçýoðlu, Settar Tanrýöðen ve Ceren Karakoç'un üstlendiði Kýzýlcýk Þerbeti, 28 Nisan Cuma günü Show Tv'de ekrana gelecek.

Dizide 'Kývýlcým' karakterini canlandýran Evrim Alasya da "Geri döndük" paylaþýmýný yaptý.

KIZILCIK ÞERBETÝ'NÝN KONUSU

Ýyi eðitimli, realist ve modern bir kadýn olan Kývýlcým (Evrim Alasya), eþinden boþandýktan sonra dimdik ayakta kalmýþ, iki kýzýný da inandýðý deðerler doðrultusunda yetiþtirmiþtir. Küçük kýzý Çimen (Selin Türkmen) henüz liseye devam etmekte, büyük kýzý Doða (Sýla Türkoðlu) ise üniversitede diþ hekimliði okumaktadýr. Kývýlcým'ýn tek isteði çocuklarýnýn ileride baþarýlý ve mutlu olmalarýný görmektir. Doða'nýn daha üniversiteye girdiði ilk yýl erkek arkadaþýyla evlenmesiyle büyük bir hayal kýrýklýðý yaþayan Kývýlcým, hayatýnýn þokunu kýzýnýn kocasýnýn ailesiyle tanýþmasýnda yaþar. Doða'nýn kocasý Fatih'in (Doðukan Güngör) ailesi muhafazakar bir ailedir. Kýzýnýn hayata bu kadar farklý bakan bir aileyle yapamayacaðýný düþünür. Doða ise aþklarýnýn her türlü farklýlýðýn üstesinden geleceðine inanmaktadýr. Kýzýlcýk Þerbeti; doðrularý ayný, yöntemleri farklý olan iki uç aile arasýnda kalan bir aþk hikayesidir.