Kuruluþ Osman Saadet Hatun (Sevil Aký Saner) hangi dizilerde oynadý? Kuruluþ Osman Saadet Hatun kimdir?
ABONE OL

Kuruluþ Osman Saadet Hatun, dizinin yeni sezonunda öne çýkan oyuncular arasýnda yer alýyor. Atv ekranlarýnýn reyting rekorlarý kýran dizisi Kuruluþ Osman'ýn 5. sezonunda Germiyanoðullarý Beyi Yakup Bey'in eþi Saadet Hatun'u, baþarýlý oyuncu Sevil Aký Saner canlandýracak. Peki Kuruluþ Osman Saadet Hatun (Sevil Aký Saner) hangi dizilerde oynadý? Kuruluþ Osman Saadet Hatun kimdir, kaç yaþýnda?

KURULUÞ OSMAN SAADET HATUN KÝMDÝR?

Kuruluþ Osman dizisinin Saadet Hatun'u, Yakup Bey'in hanýmýdýr.

Saadet haným güç için yaþayan bir kadýndýr. Germiyanoðlu Bey'inin hatunu olmak onun için çok kýymetlidir. Saadet Haným için bütün istikbal biricik evlatlarý, gözünden sakýndýðý Þehzade Mehmet ile Gonca Hatun'dur.

Saadet Haným Germiyanoðlularýnýn hâkim güç olmasý için her türlü þeyi yapabilecek kadar gözü karadýr. Mehmet'i de bu minval üzere yetiþtirmiþtir. Mehmet ve kocasý Yakup Bey'in alacaðý kararlara müdahil olabilmek için beylik iþleriyle alakalý her türlü detaya hakimdir.

SEVÝL AKI SANER KÝMDÝR, KAÇ YAÞINDA?

Sevil Aký Saner, 1971'de Erzurum'da dünyaya geldi. Ýlk, orta ve lise eðitimini Ýzmit'te tamamladý. 1989 - 1991 yýllarý arasýnda Trakya Üniversitesi Ýþletme Bölümü'nü bitirdikten sonra 1991'de Müjdat Gezen Sanat Merkezi Tiyatro Bölümü'ne girdi ve 1995'te mezun oldu.

1996 - 97 sezonunda kurucularý arasýnda bulunduðu Espri Standartlarý Enstitüsü Kurumu tiyatro topluluðu ile Tükürür kaçarým adlý oyunda rol aldý. 1997 - 98 sezonunda Ýstanbul Devlet Tiyatrosu'nun "Kadý" Müzikalinde rol aldýktan sonra üç sezon Ortaoyuncular'a katýldý. 1996'dan bu yana Akbank Çocuk Tiyatrosu'nda da görev yaptý. 2000 yýlýnda Ýstanbul Þehir Tiyatrosu'na katýldý. Tiyatro oyunculuðunun yaný sýra birçok sinema, televizyon, seslendirme ve reklam filmlerinde çalýþtý.

SEVÝL AKI SANER HANGÝ DÝZÝLERDE OYNADI?

Hacý

Tatlý Hayat - 2001

Gurbetçiler

Benim Annem Bir Melek

Keþanlý Ali Destaný - 2012

Eþkýya Dünyaya Hükümdar Olmaz - 2015-2021

Aman reis duymasýn - 2020

Nadide Hayat - 2015

Utanmaz Adam (Dizi - 1998 - Suzan hemþire - 6. Bölüm)

Destan - Kam Kadýn Akçuray (Ulu Kam) - 2022

Ben Bu Cihana Sýðmazam - (Zeliha) - 2022-2023

Kuruluþ Osman - 2023-

Kuruluþ Osman Yunus Emre kimdir?

Kuruluþ Osman'ýn Gonca Hatun'u Belgin Þimþek kaç yaþýnda, nereli?

Kuruluþ Osman yeni sezon oyuncularý kimlerdir?