Kuruluþ Osman'ýn Zöhre Hatun'u Ayþegül Günay kimdir? Kuruluþ Osman Ayþegül Günay kaç yaþýnda?
ABONE OL

Usta oyuncu Ayþegül Günay, Kuruluþ Osman dizisinde hayat verdiði Zöhre Hatun karakteriyle gönüllere taht kuruyor. Kuruluþ Osman izleyenler Ayþegül Günay kimdir? sorusunun cevabýný araþtýrýyor. Oyunculuðu ile halkýn taktirini toplayan Ayþegül Günay kimdir ve kaç yaþýndadýr? Kuruluþ Osman’ýn Zöhre Hatun’u Ayþegül Günay gerçek hayatta nasýl biridir? Ýþte izleyenlerin merak ettiði Kuruluþ Osman’ýn Zöhre Hatun'u Ayþegül Günay'ýn hayatý ve biyografisi

KURULUÞ OSMAN ZÖHRE HATUN KÝMDÝR?

Çoban Yýldýzý, Sabah Yýldýzý gibi anlamlara da gelen Zühre, tarihte Osman Gazi’nin yengesidir. Osman Gazi’yi hiç istememiþ ve hep kocasý ve oðullarýnýn Kayý beyi olmasýný istemiþtir. Kocasý Dündar beyin arkasýnda güçlü bir iktidar olan Zöhe Kayý beyliðinde sözü geçen en üst kadýndýr zira ne Osman beyin eþi vardýr ne de annesi. Tek kadýn Dündar beyin yengesi Zöhre’dir.

AYÞEGÜL GÜNAY KÝMDÝR, KAÇ YAÞINDA?

Atv'nin fenomen dizisi Kuruluþ Osman’da Zöhre Hatun karakterini canlandýran oyuncu Ayþegül Günay, 1969 Eskiþehir doðumludur. Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarý Tiyatro bölümü mezunudur.

Kuruluþ Osman dizisinde Osman Gazi’nin yengesi Zöhre Haným’ý oynayan Ayþegül Günay 9 Kasým 1969 yýlýnda Eskiþehir de dünyaya geldi. 51 yaþýnda olan deneyimli oyuncu Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarý Bölümü mezunudur. 1990 yýlýnda üniversiteyi bitirdi ve burada 7 yýl boyunca görev yaptý. Ardýndan Devlet Tiyatrolarýna geçiþ yaparak çok sayýda tiyatro oyunu sergiledi.

Buradan emekli olan oyuncunun ilk dizi deneyimi 2006 yýlýnda çekilen Kaybolan Yýllar ile olmuþtur. Özellikle Yer Gök Aþk dizisinde Sultan karakteriyle isminden söz ettirmiþtir. Ayþegül Günay; Kaybolan Yýllar, Eþref Saati, Derman, Küçük Kadýnlar, Osmanlý Cumhuriyeti, Aile Saadeti, Lale Devri, Yer Gök Aþk, Sümela’nýn Þifresi: Temel, Moskova’nýn Þifresi: Temel, Asla Vazgeçmem gibi bir çok dizi ve filmde rol almýþtýr.

Ayþegül Günay 1,60m boyunda 57 kg aðýrlýðýnda, kahverengi saç ve gözlere sahiptir. Ayþegül Günay evli ve iki çocuk annesidir.