Mehmed Bir Cihan Fatihi'nde neler oluyor
ABONE OL

Yapımcılığını O3 Medya’nin yapımcılığını üstlendiği, senaryosu Ercan Mehmet Erdem elinden çıkan, yönetmen koltuğunda Cevdet Mercan bulunuyor. Türk tarihine adını altın harflerle yazıdan Fatih Sultan Mehmed’in yaşadığı dönemde yaptıkları, İstanbul’un fethi, saray ve ülke durumunu anlatacak olan dizide birçok usta oyuncu ve yetenekli genç oyuncular yer alıyor. Mehmed Bir Cihan Fatihi’nin başrollarinde ; Kenan İmirzalıoğlu (Mehmed), Çetin Tekindor (Çandarlı Halil Paşa), Gürkan Uygun (Delibaş), Büşra Develi (Eleni) yer alırken aynı zamanda ; Hazal Filiz Küçükköse (Melike),Ertan Saban (İmparator Konstantinos), Funda Eryiğit (Evdokya), Sedef Avcı (Leyla), İsmail Demirci (Şehzade Orhan), Atsız Karaduman (Zağanos Paşa), Burak Tamdoğan (Şahabettin Paşa), Kaan Çakır (İshak Paşa), Meral Çetinkaya (Daye Hatun), Altan Erkekli (Mimar Muslihuddin), İdil Fırat (Mara Hatun), Toprak Sağlam (Teodora), Serdar Orçin (Demetrios), Yavuz Sepetçi (Notaras), Leyla Tanlar (Esleme), Mert Yazıcıoğlu (Korkut) gibi oyuncular da yer alıyor.
 

Mehmed, Orhan'ı serbest bırakanın Akşemseddin olduğunu öğreniyor!

Melike'nin yaptıklarını öğrenen Sultan Mehmed Han, öfkesini en katı şekilde belli eder. Mehmed'in katı tutumu karşısında hatasını kabul eden Melike'nin susmaktan başka yapabileceği bir şey yoktur.

Zağanos Paşa'nın Mehmed ile ilgili bildiği çok büyük bir sır vardır ve bunu koz olarak kullanma niyetindedir.

Mehmed'in akıl hocası Akşemseddin, Orhan'ı neden serbest bıraktığını söyler. Mehmed ise sebebini dinledikten sonra asıl amacına odaklanacaktır.

Mehmed Bir Cihan Fatihi 4. Bölümünde Neler Oldu?

Mehmed Bir Cihan Fatihi dizisinin son bölümünde ; Çandarlı Halil Paşa olup biteni yakından takip ediyordu. Akabinde  Sultan Mehmed yoldaşları ile Konstanniye fethi için içerden sızmaya çalışıyordu. Çandarlı onu durdurmak için girişimlerde bulunsa da başarılı olamadı.



Mehmet Bir Cihan Fatihi 5. Bölümde İzleyiciyi Neler Bekliyor?

Mehmet Bir Cihan Fatihi’nin ekranlara gelen 5. Bölüm fragmanında; Sultan Mehmed ve Çandarlı Halil Paşa arasında büyük bir olay çıkıyor. Şehzade Orhan’ın ani ölümü tüm hanedanı sarsarken; Sultan Mehmed abisinin katillerinin tez zamanda bulunması emrini veriyor. Üstelik tüm hanedanın abisinin cinayetinde parmağı olabileceğini de iddia ediyor. Bu faillerden biri de Çandarlı Halil Paşadır. Sultan Mehmed hiç çekinmeden ‘’bu odadakiler dışında herkes abimin ölümünde şüphelidir’’ dediğinde Çandarlı Halil Paşa bu ithamdan dolayı çok üzülüyor. Fakat elinden bir şey gelmiyor.