70 iş adamından Diyarbakır çıkarması
ABONE OL
TÜGİAD Başkanı Ali Yücelen “Huzur için girişim şart” sloganıyla yola çıkarak 70 kişilik işadamı heyetiyle somut projelerle Diyarbakır'a çıkarma yaptı. Hükümetin son teşvik uygulamalarını destekleyen TÜGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yücelen ve GÜNGİAD Başkanı Hakan Akbal, yüzlerce genç işadamının desteklediği girişimcilik hamlesini başlatırken, Dicle Üniversitesi işbirliği ile yürütülecek projeye Diyarbakır Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ile Sanayi ve Ticaret Odası da destek veriyor.

TÜGİAD Başkanı Ali Yücelen ve GÜNGİAD Başkanı Hakan Akbal, çözüm sürecine genç işadamları olarak katkıda bulunmak amacıyla bölgesel girişimciliği geliştirmek için yola çıktılar. Her iki işadamı örgütü, görüş ve önerilerini kısa sürede netleştirerek merkezi Diyarbakır olan bir bölgesel girişimcilik hamlesi ile dünyaya örnek olmayı amaçlıyor.

YEREL YÖNETİCİLER DESTEK VERDİ

TÜGİAD Başkanı Ali Yücelen ve 60 TÜGİAD üyesi işadamı projenin imza töreni için Diyarbakır'a gelerek Güneydoğu Genç İşadamları Derneği Başkanı Hakan Akbal ve GÜNGİAD üyesi işadamları ile buluştular. Diyarbakır Valisi Cahit Kıraç, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Diyarbakır Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Ahmet Sayar ve Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç ile bir araya gelen genç işadamları girişimcilik projesinin detaylarını paylaştılar; Dicle Üniversitesi ile protokol imzaladılar.

TÜRKİYE'NİN PARLAYAN YILDIZI OLACAĞIZ

Yerel girişimcilerin yetiştirilmesinin önemini vurgulayan GÜNGİAD Başkanı Hakan Akbal “Zaman geçti ama verilen yatırım sözleri havada kaldı. Türkiye'de ekonomiye yön veren pek çok STK Diyarbakır'dan rüzgar gibi geçti gitti ama hala somut bir gelişme olmadı” diye konuştu. Hakan Akbal'a destek ise TÜGİAD Başkanı Ali Yücelen'den geldi. Yücelen “Artık Güneydoğu girişimciliğini marka yapmak için çalışacağız. Güneydoğu bölgemiz artık dinamik girişimcileri ve Türkiye'nin parlayan yeni yatırım merkezi olarak anılsın istiyoruz. Biz de bunun için Hakan Akbal ile aylardır üzerinde çalıştığımız projemizi bugün hayata geçirmenin heyecanını yaşıyoruz” dedi.

Küresel ekonominin kırılganlaştığı ve Türkiye ekonomisinin farklı açılardan baskıya maruz kaldığı bir dönemde ülke ekonomisinin güçlendirilmesinde her fırsatın değerlendirilmesinin önemine değinen TÜGİAD Başkanı Ali Yücelen “İş dünyasının klişelerini kıracağız. Bizler vaat etmez, somut aksiyonlar alırız. Bizler, genç işadamları olarak icraata dayalı söylem yolunda ilerledik, ilerlemeye de kararlıyız. Gençlerimizi, fikirlerini hayata geçirmek için kendi şirketlerini kurmaya teşvik etmek ve bunun en doğru şekilde nasıl yapılacağı konusunda yönlendirmek istiyoruz. Farklılıkların en büyük zenginliğimiz olduğu inancıyla hareket etmeye devam ediyor, iş dünyasındaki genç liderler olarak bu anlamda attığımız ve atacağımız adımların gelecek için gençlerimiz için umut verici olduğuna gönülden inanıyoruz” dedi.

Diyarbakır Valisi Cahit Kıraç, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ile Diyarbakır Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Ahmet Sayar'ı da ziyaret eden genç işadamları, projelerini anlatarak verdikleri destek için teşekkür ettiler. Girişimcilik programına destek verecek olan Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, Dicle Üniversitesi olarak iş dünyası-üniversite işbirliğinin güzel bir örneğine imza atarak insanlara ve Türkiye ekonomisine yararlı olmak istediklerini anlattı.

İŞADAMLARI VE DİCLE ÜNİVERSİTESİ GİRİŞİMCİ YETİŞTİRECEK

Bölgesel kalkınma ve refah çözüm sürecinde önemli bir rol oynuyor. Bundan hareketle bölgede girişimcilik kültürü oluşturarak yatırım için cezbedici nokta haline getirmeyi hedefleyen TÜGİAD ve GÜNİGAD üç ayaklı bir projeyi hayata geçiriyor. Dicle Üniversitesi işbirliği ile Girişimcilik Diyarbakır'da akademik müfredata dahil edilip gençlere finansal yazma okuma, pazarlama, iş planı geliştirme gibi önemli konularda eğitim verilecek. Teorik eğitimin ardından düzenlenecek olan Girişimcilik Yarışması ile gençlere girişimcilik projelerini seçkin işadamlarından oluşacak bir jüriye sunma imkanı tanınacak ve gerekli görülmesi durumunda birinci gelen projeye ortak olunacak. Daha sonrasında projenin son ayağını oluşturacak olan “6. Bölgeye Teşvikler ve Girişimcilik” ile ilgili seminerler düzenlenecek.