Diyarbakırlı Zeynep’e ilik bulundu
ABONE OL

 AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk ve Antalya Belediye Başkanı Menderes Türel’in yardımcı olduğu Kaçar ailesi kızlarının iyileşeceği günü dört gözle bekleyor. İlik nakli yapılan Zeynep için ise bir aylık bekleme süreci başladı.

Ergani ilçesinde oturan Metin-Safinaz Kaçar'ın 6 yaşındaki lösemi hastası kızı Zeynep için 4 yıldır aranan ilik Almanya’da bulundu. Ergani ilçesinde oturan Metin-Safinaz Kaçar çiftinin Mehmet Akif Ersoy İlkokulu 1. sınıfına giden lösemi hastası kızları Zeynep Kaçar'ın ilik nakli olması için AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk ve Antalya Belediye Başkanı Menderes Türel seferber oldu. Kaldıkları evin kirasını ödeyemedikleri için evden çıkartılan ve kayın validelerinde kalan Metin-Serfinaz Kaçar ve 3 çocukları, Zeynep Kaçar'ı Antalya’ya götürmek için kaldıkları kayın validenin evini satmak istediler ancak kayın valide razı olmayınca aile çaresiz kendilerini uzanacak yardım elini beklediler. Antalya’ya giden baba Metin Kaçar, Belediye Park Bahçeler Müdürlüğünde işe alındı. Kızı Zeynep ise hastanede tedavi altına alındı. Uzun bir süredir beklenen ilik nakli ise dün gerçekleşti.

HAYATA YİNEDEN GELDİM GİBİ

Kızı Zeynep’e ilik nakli yapıldığını belirten Baba Metin Kaçar, AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk ve Antalya Belediye Başkanı Menderes Türel’e teşekkür ederek, “Kızım için ellerinden geleni yaptılar. Almanya’dan gelen ilik kızıma verildi. Nakli tutarsa bir ay sonra artık yeni bir tedavi başlanacak. Sonra tekrar duruma bakılacak. Aslında ilik veren kişiyi bilmemiz gerekiyor. Beni aramalarını istiyorum.  Onlara teşekkür etmek ve ellerinden öpmek istiyorum. Çünkü kızıma hayat verdiler” dedi.