Tatlıya kendi İsmini veren Hallaç Saruhan, tatlının patentini almak için girişimlerde bulunacak. Yaklaşık 4 yıldan bu yana üzerinde çalıştığı ve en son şeklini verdiği tatlının çok beğenildiğini söyleyen Saruhan, tatlı pişirilmeden şoklanması halinde uzun süre saklanabildiğini söyledi.
Katmere benzeyen, içine kaymak ve fıstığın yanı sıra çeşitli ürünler konulan Hallaç Tatlısının hafifi bir tatlı türü olduğunu belirten Saruhan, insanların misafirlerini rahatlıkla ikram edebildiğini aktardı.
Saruhan:”bu Kızıltepe’ye özgü bir tatlı çeşididir. Uzun yılladır bu işle uğraşıyoruz.Böyle bir tatlı türü ürettik.Halk bunu çok beğeniyor.Bunun patentini almak için girişimlerimiz olacak.”ifadelerini kullandı.