10 milyar dolarlýk modernizasyon planý! ABD, Japonya'daki iki üsse 84 adet savaþ uçaðý konuþlandýracak
ABONE OL

ABD Savunma Bakanlýðý, Japonya'da bulunan savaþ uçaklarýna yönelik 10 milyar dolarlýk modernizasyon planýný açýklayarak, Kadena Hava Üssü'ne 36 adet F-15EX, Misawa Hava Üssü'ne ise 48 adet F-35A savaþ uçaðý konuþlandýrýlacaðýný açýkladý.

ASYA-PASÝFÝK'TE BARIÞ VE ÝSTÝKRAR VURGUSU

Kuzey Kore'nin füze denemeleri ve Çin'in artan askeri varlýðý ýþýðýnda Asya - Pasifik bölgesinde güvenlik endiþeleri artarken, ABD Savunma Bakanlýðý tarafýndan yapýlan açýklamada, Japonya'da konuþlu savaþ uçaklarýna yönelik yeni modernizasyon planý kamuoyuna duyuruldu. Açýklamada, önümüzdeki birkaç yýlda uygulanacak yaklaþýk 10 milyar dolarlýk planýn ABD-Japonya ittifakýný güçlendirmek, bölgesel caydýrýcýlýðý artýrmak ve Hint-Pasifik bölgesinde barýþ ve istikrarý korumayý hedeflediði belirtildi.

84 SAVAÞ UÇAÐI KONUÞLANDIRILACAK

ABD'nin Japonya'nýn Okinawa eyaletindeki Kadena Hava Üssü'nde konuþlu 48 adet F-15C/D savaþ uçaðýný 36 adet F-15EX savaþ uçaðý ile deðiþtirerek buradaki askeri varlýðýný güçlendireceði kaydedilen açýklamada, "Japonya'nýn Aomori eyaletindeki Misawa Hava Üssü'ndeki 36 adet F-16 savaþ uçaðý ise 48 adet F-35A savaþ uçaðý ile yenilenerek daha fazla taktik uçak kapasitesi ve kabiliyeti elde edilecektir" ifadelerine yer verildi.