17 Temmuz'a kadar sürecek... ''Birleþtik-2024'' tatbikatý baþlýyor
ABONE OL

Kazakistan Savunma Bakanlýðýndan yapýlan açýklamaya göre, Hazar Denizi kýyýsýndaki Aktau kentinin askeri havaalaný ile askeri deniz üssü limanýnda tatbikat kapsamýnda ülkeye gelen Azerbaycan, Kýrgýzistan, Özbekistan ve Tacikistan'ýn askeri birliklerini karþýlama töreni düzenlendi. Askerlere, uçak pistinde geleneksel Kazak sofrasýndan lezzetler ikram edildi.

"Birleþtik-2024" adýyla yapýlacak tatbikata Kazakistan, Azerbaycan, Kýrgýzistan, Özbekistan ve Tacikistan'dan 4 bine yakýn asker katýlacak, ayrýca tatbikatta yaklaþýk 700 askeri silah ve teçhizat kullanýlacak.

Bunun yaný sýra tatbikata Azerbaycan devriye ve orta çýkarma gemileri, Özbekistan ise askeri helikopterler gönderdi.

17 TEMMUZ'A KADAR SÜRECEK

Kazakistan'ýn batýsýndaki "Oymaþa" poligonu ile bölgedeki deniz sahasýnda yapýlacak tatbikatta çatýþmayý ortadan kaldýrmak için birlikler ortak operasyon düzenleyecek. Taktik operasyonlarý ise kara ve hava keþif gruplarý, deniz özel kuvvetleri, ordu ve ön cephe havacýlýk ekipleri, savaþ gemileri ve tekneler, topçu ekipleri, saldýrý ve tank birimlerinin katýlýmýyla gerçekleþtirilecek.

Tatbikat kapsamýnda taktik atýþ dalý baþta olmak üzere askeri uygulamalý ve taktik spor türlerinden yarýþmalarýn yaný sýra kültürel etkinlikler de düzenlenecek.

Gelecek günlerde resmi açýlýþ töreniyle baþlayacak tatbikat 17 Temmuz'a kadar sürecek.