450 bin euroluk destek saðlanacak! AB'den Beryl Kasýrgasý'ndan etkilenen bölgelere afet yardýmý
ABONE OL

AB Konsey Baþkaný Michel yaptýðý açýklamada, "Saint Vincent ve Grenadinler Baþbakaný Gonsalves ile görüþtüm. Beryl Kasýrgasý'nýn yarattýðý yýkýmýn ardýndan AB'nin dayanýþmasýný ifade etti. AB ve Üye Devletleri yardýma hazýrdýr. AB, Karayipler'de insani yardým ve afete hazýrlýk için bu yýl tahsis edilen 2 milyon Avro'ya ek olarak, etkilenen nüfus için 450 bin Euro'luk insani yardýmý onayladý" ifadelerini kullandý.

EN AZ 10 KÝÞÝ ÖLDÜ

Pazartesi gününden bu yana önce Karayip ülkelerini daha sonra Meksika'yý etkisi altýna alan Beryl Kasýrgasý'nda toplamda en az 10 kiþi hayatýný kaybetti. Yetkililerden yapýlan son açýklamada, kasýrganýn ABD'nin Teksas eyaletinin güneyine doðru ilerlediði belirtildi.

"YEREL HALKIN DESTEÐÝYLE ÇALIÞIYORUZ"

Dünya Merkez Mutfaðý (World Central Kitchen-WCK), yardým çalýþmalarý ile ilgili olarak, "Beryl Kasýrgasý Grenada'yý vurduðunda Petite Martinique ve Carriacou yýkýmýn en aðýr yükünü taþýdý. WCK'nýn bölgedeki ekibi bir helikoptere sandviç ve su yükleyerek Petite Martinique'deki ailelere ulaþtýrýyor. Grenada'da ekibimiz, Carriacou ve Petit Martinique'deki ailelere ulaþtýrýlmak üzere 700 sandviçi bir tekneye yüklüyor. Yemeklerin ihtiyacý olan herkese ulaþmasýný saðlamak için en çok etkilenen bu iki adada yerel halkýn desteðiyle çalýþýyoruz" ifadelerini kullandý.

  • Beryl Kasýrgasý
  • afet