7.4 büyüklüðünde deprem meydana gelmiþti... Ölü sayýsý 10'a yükseldi
ABONE OL

Depremin ardýndan oluþturulan Acil Operasyon Merkezinden yapýlan açýklamaya göre, arama ve kurtarma ekipleri, Hualien'in kuzeyindeki Taroko Ulusal Parký'nda 65 yaþýndaki bir kiþinin cesedine ulaþtý.

Þu ana kadar doðrulanan can kaybý sayýsý 10'a ulaþýrken 38 kiþiden halen haber alýnamadýðý açýklandý.

Deprem sýrasýnda Taroko Ulusal Parký yakýnýnda 8 numaralý bölge kara yolunda seyreden 3 otobüsle irtibat kurulamadýðý, otobüste seyahat eden 30 otel çalýþaný, 6 yürüyüþçü ve 2 turistin kayýp olduðu belirtildi.

Öte yandan depremin ve artçý sarsýntýlarýn sebep olduðu heyelanlarýn yollarý ve geçitleri kapatmasý, þantiyelere eriþimi engellemesi nedeniyle 660 kiþi mahsur kaldý.

Arama ve kurtarma çalýþmalarýnýn Ulusal Park'ýn bulunduðu Taroko Vadisi ve çevresindeki 8 numaralý kara yolu üzerindeki bölgelere odaklandýðý kaydedildi.

- 10 kiþi öldü, 1067 kiþi yaralandý

Resmi rakamlara göre, depremde 10 kiþi hayatýný kaybetti, 1067 kiþi yaralandý. Ölenlerin 5'inin kadýn olduðu kaydedildi.

Deprem ve artçýlarý 24 toprak kaymasýna yol açarken 35 kara yolu, köprü ve tünel hasar gördü. Hualien ve çevresinde toplam 125 binada hasar meydana geldi.

Depremin ardýndan 100'den fazla artçý sarsýntý kaydedildi.

- Tayvan'daki deprem

Tayvan'ýn doðu kýyýsýndaki Hualien kentinde dün sabah saatlerinde 7,4 büyüklüðünde deprem meydana gelmiþti.

ABD Jeolojik Araþtýrma Merkezi (USGS), depremin merkez üssünün Tayvan'ýn doðu kýyýsýndaki Hualien kentinin 18 kilometre güneyi olduðunu bildirmiþti.

Tayvan Merkezi Meteoroloji Ýdaresi (CWA) ise depremin büyüklüðünü 7,2 olarak duyururken, bunun son 25 yýlda Tayvan'ý vuran en güçlü deprem olduðunu belirtmiþti.

Tayvan'da 21 Eylül 1999'da Taipei'nin 150 kilometre güneyindeki Jiji'de meydana gelen 7,7 büyüklüðündeki depremde yaklaþýk 2 bin 400 kiþi hayatýný kaybetmiþ, 100 binden fazla kiþi yaralanmýþ, binlerce bina yýkýlmýþtý.