AB çalýþanlarýndan Ýsrail'e Gazze protestosu
ABONE OL

AB Komisyonu önünde toplanan 100 kadar personel, "Barýþ ve Adalet için AB personeli" yazýlý döviz açtý.

Ýsrail'in Filistinlilere yönelik katliamlarý odaðýnda düzenlenen protestoda, AB çalýþanlarý, açtýklarý pankartlarda 2024 içerisinde okullar baþta olmak üzere Ýsrail'in saldýrýlarýnda öldürülen çocuk, kadýn, sivil sayýsýna iliþkin bilgiler paylaþtý.

Taleplerinin Gazze'de derhal ve kalýcý ateþkes, tüm esirlerin serbest býrakýlmasý, tüm suçlarýn ve hak ihlallerinin kýnanmasý, üye ülkelerin Ýsrail'le silah ticaretini durdurmasý, AB-Ýsrail Ortaklýk Anlaþmasý'nýn iptali, Uluslararasý Adalet Divaný kararlarýnýn uygulanmasý olduðunu belirten AB çalýþanlarý, her ayýn ikinci perþembesi eylem düzenlemeye devam edeceklerini bildirdi.

Protestoya konuk olarak davet edilen Ýsrailli Filistin destekçisi aktivist Eitan Bronstein Aparicio da Ýsrail'in 1982'de Sabra ve Þatilla katliamýyla baþlayan süreçte zaman içerisinde soykýrým devletine dönüþtüðünü söyledi.

AB çalýþanlarý, daha önce de bir araya gelerek geniþ çaplý protestolar düzenlemiþ, bunlardan birinde uluslararasý hukuk, AB anlaþmalarý ve Birleþmiþ Milletler Soykýrým Sözleþmesi'nin "öldüðünü" savunarak, sembolik cenaze töreni düzenlemiþti.