ABD Baþkaný Joe Biden'dan Helene Kasýrgasý maðdurlarýna federal destek sözü
ABONE OL

Biden, Florida ve Georgia'da kasýrganýn vurduðu bölgeleri ziyaret ederek kasýrganýn yol açtýðý hasarý inceledi.

Georgia'nýn Ray City þehrinde kasýrgadan etkilenen insanlarýn durumuna dikkati çeken Biden, "Sizi görüyorum, sizinle yas tutuyorum ve söz veriyorum arkanýzda olacaðým." dedi.

Olabildiðince çok sayýda kiþiye yardým etmenin önemini vurgulayan Biden, maðdurlarýn çok zor bir deneyim yaþadýðýný ve hayatýn normale dönmesi için çalýþmalarýn devam edeceðini belirtti.

HELENE KASIRGASI

ABD Ulusal Kasýrga Merkezi, geçen hafta Helene Kasýrgasý'nýn Florida eyaletinin kuzeybatý kýyýlarýný yaklaþýk 225 kilometre hýzla vurduðunu açýklamýþtý. Kasýrga kýsa sürede Georgia, Virginia, South Carolina, North Carolina ve Tennessee'yi de etkisi altýna almýþtý.

Kasýrganýn ilk vurduðu yer olan Florida'da 1,2 milyonu aþkýn, Georgia'da 1 milyon, South Carolina'da 1,3 milyon ve North Carolina'da da 600 bin ev ve iþ yerinde elektrik kesintisi olmuþtu.

Baþkan Joe Biden, Florida ve North Carolina'da "afet durumu" ilan ederek kasýrgadan olumsuz etkilenenler için "federal yardým" talimatý vermiþti.

Kasýrga kaynaklý þiddetli rüzgar ve su baskýnlarýnýn etkili olduðu North Carolina, South Carolina, Georgia, Florida ve Virginia eyaletlerinde yetkililerin açýkladýðý can kaybý rakamlarý 200'e ulaþmýþtý.

  • joe biden
  • helene kasýrgasý