ABD, çip AR-GE'sine 5 milyar dolardan fazla yatýrým yapacak
ABONE OL

Beyaz Saray'dan yapýlan açýklamada, ABD'de AR-GE'yi artýrma hedefi kapsamýnda yarý iletkenle ilgili araþtýrma, geliþtirme ve iþ gücü ihtiyaçlarýna milyarlarca dolar yatýrým yapýlmasýnýn planlandýðý duyuruldu.

Bu yatýrýmlarýn ülkenin yarý iletken AR-GE alanýndaki konumunu ilerleteceði ifade edilen açýklamada, ayrýca, yeni teknolojilerin ticarileþtirilmesinin zaman ve maliyetinin azaltýlmasý ile ABD ulusal güvenliðinin güçlendirilmesine katký yapacaðý vurgulandý.

Açýklamada, Amerika'da icat edilen yarý iletkenlerin modern ekonominin omurgasýný oluþturduðuna iþaret edilerek, ancak bugün ABD'nin küresel arzýn yüzde 10'undan azýný ürettiðine ve ülkede en geliþmiþ çiplerden hiçbirinin üretilemediðine dikkati çekildi.

NSTC'ye en az 5 milyar dolar yatýrým yapýlmasýnýn planlandýðý bildirilen açýklamada, merkezin en son teknolojilerin tasarýmýný, prototipini ve pilot uygulamasýný destekleyerek ABD'nin yeni nesil yarý iletken teknolojilerinde öncü olmasýný, geliþtiricilerin ortak tesislerden ve uzmanlýktan yararlanmasýna imkan tanýnmasýný ve sektörde vasýflý iþ gücünün oluþturulmasýný saðlayacaðý kaydedildi.