ABD kabusu yaþýyor! Karaya ulaþan Milton Kasýrgasý'nda ölü sayýsý artýyor
ABONE OL

ABD Ýç Güvenlik Bakaný Alejandro Mayorkas, Beyaz Saray'da düzenlediði basýn toplantýsýnda, Milton Kasýrgasý nedeniyle en az 10 kiþinin öldüðünü ve bu ölümlerin hortumlardan kaynaklandýðýný bildirdi.

Florida'nýn doðu kýyýsýndaki St Lucie County'de, yaþlýlarýn yaþadýðý Spanish Lakes Communities bölgesinde meydana gelen hortumlar, en az beþ kiþinin hayatýný kaybetmesine neden oldu.

Florida Valisi Ron DeSantis, eyaletin "en kötü durum senaryosundan" kaçýndýðýný belirtti ancak hasarýn hala önemli olduðunu vurguladý. DeSantis, Milton'un karaya çýktýðý gün Florida genelinde 19 hortumun teyit edildiðini belirtti. Ulusal Hava Servisi, gün boyunca eyaletin orta ve doðu kesimlerinde yaklaþýk 45 hortum rapor edildiðini açýkladý. Kasýrgadan korunmak için barýnaklara yerleþtirilen ABD'liler ise evlerine kendi imkanlarý ile dönmeye baþladý.

EVLER VE ÝÞYERLERÝ ELEKTRÝKSÝZ KALDI

PowerOutage.us'a göre Florida'da 3 milyondan fazla ev ve iþyeri sabah itibariyle elektriksiz kaldý. Tampa bölgesinde fýrtýna aðaçlarý devirdi, yollarý kapattý ve elektrik hatlarýný tahrip etti. Tampa Belediye Baþkaný Jane Castor, sabah düzenlediði basýn toplantýsýnda, bazý mahallelerin sular altýnda kaldýðýný, ancak hasarýn tam boyutunun henüz belirlenmediðini söyledi.

ÇALIÞMALAR DEVAM EDÝYOR

Acil durum ekipleri, kasýrganýn etkilediði bölgelerde kurtarma operasyonlarýna devam ediyor. 42 operasyonda en az 48 kiþi kurtarýldý. Tampa Polis Þefi Lee Bercaw, acil durum ekiplerinin gece boyunca birçok yardým çaðrýsýna cevap verdiðini ve bir aðacýn bir evin üzerine devrilmesinin ardýndan 15 kiþinin kurtarýldýðýný belirtti.

ABD Baþkaný Joe Biden, Milton Kasýrgasý'nýn yol açtýðý felaket nedeniyle Florida'daki yerel liderlerle konuþarak federal hükümetin tam destek saðlama sözü verdi.

Federal Havacýlýk Ýdaresi'ne göre Tampa, Palm Beach ve St. Pete-Clearwater havaalanlarý, acil durum uçaklarý dýþýnda Perþembe günü kapalý kaldý. Florida'daki hava ve kara ulaþýmý kasýrganýn etkisiyle durma noktasýna geldi.

Milton Kasýrgasý'nýn neden olduðu hasarýn milyarlarca dolarlýk hasara neden olmasý bekleniyor

  • kasýrga
  • fýrtýna