ABD, Suriye'de Ýran destekli gruplarla gerilim yaþadýðý bölgeye takviye yolladý
ABONE OL

Yerel kaynaklardan alýnan bilgiye göre, ABD güçlerine ait konvoy, dün gece saatlerinde Irak ile Suriye arasýndaki El-Velid Sýnýr Kapýsý'ndan Haseke'ye giriþ yaptý.

ABD askerlerini taþýyan 20 Bradley tipi zýrhlý araçtan oluþan konvoy ilk olarak Haseke iline baðlý Rumeylan beldesindeki askeri üssüne vardý.

Konvoyun bir kýsmý da buradan 7 Ekim 2023'ten bu yana Ýran destekli terörist gruplarla gerilimin yaþandýðý Fýrat Nehri'nin doðu yakasýndaki Ömer Petrol Sahasý'ndaki üsse sevk edildi.

ABD ordusu daha önce de 5-6 ve 23 Ocak'ta Haseke'de Harab Cir ile Kasrek ve Deyrizor'da Ömer petrol sahasýndaki üslerine askeri sevkiyat yapmýþtý.

- ABD'NÝN SURÝYE'DEKÝ VARLIÐI

ABD, Ekim 2019'da Barýþ Pýnarý Harekatý'nýn baþlamasýyla harekat bölgesindeki üslerini boþaltýrken, petrol sahalarý civarýnda yerleþmeye öncelik vermiþti.

Terör örgütü PKK/YPG'ye desteðini sürdüren ABD güçleri, halihazýrda Suriye'de Haseke, Rakka ve Deyrizor illerinde örgüt iþgalindeki bölgelerde çok sayýda üs ve askeri noktada varlýk gösteriyor.

Washington, PKK/YPG'li teröristlerin iþgalindeki petrol sahalarýnda bulunan askeri üs ve noktalarýna da sürekli takviye gönderiyor.